• 瀏覽: 565,338
  • 回覆: 278
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2021-2-26 04:38 PM 發表
琴日同同事11人食午飯,得我地3個老餅掃code,其餘8個靚仔寫紙仔,所以香港沉淪真係咎由自取,自己反到傻!
就是這種現狀,令我對香港未來很悲觀,特別是對現在的青年人的表現。
總之,我們是最後的……

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-2-26 04:40 PM 發表

海南......我的家鄉
現在海南勝於杜拜…
向海南人民問好👍👍👍
利申,未曾去過海南。

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2021-2-26 04:47 PM 發表

同鄉
80年代己關心海南鐵鑛,海南椰子,海南文昌鷄的土特產。

引用:
原帖由 muihin 於 2021-2-26 05:00 PM 發表

K11 名潮... 果2日應該有7X人在午餐, 掃CODE 得1X人, 無聽錯的話, 寫紙仔好似都是得1X張... 即是好多都無留記錄...
又多5,6O個播毒者在傳播,香港黃人要多謝K11111。香港人享受共孽真正(疫)府。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-2-26 05:11 PM 發表

如果啲人識驚,就要報真料。
香港青年人預咗中招會冇事,唔會驚!最緊要搞到正苦一事無成就開心。
報真料會手寫?手寫會真料?除非老人家手寫我會信。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-26 05:32 PM 發表

海南椰子水鹹的,賣椰子的將飲管浸過糖精一放入口未吸已感覺甜,唔用飲管直接倒入口就變咸椰子水。
海南椰子汁(飲品)以前裕記常客,長飲長有。可惜裕記執笠後冇得飲。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-26 05:36 PM 發表

噚晚先飲咗兩罐

飯兄,整罐過來🤲,最多你返嚟香港我請你

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 05:48 PM 發表

本來諗住韓國瑜對抗菜獨, 會帶呆灣行正路. 點知佢竟然講得出口「國防靠美國、科技靠日本、市場靠中國、努力要靠自己」 當中國係水喉! 花腎氈!!!
呆娃己冇咗民族覺醒,等死由得佢哩。反正自己唔認中國人,全部努力是依靠別人,即己死到臨頭也無自救之策。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-26 06:16 PM 發表

你喜歡咸椰子汁?
係微甜但很有椰子香味,夏天不用冰己涼透心,舒服。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-26 05:58 PM 發表

椰樹牌
多謝多謝🙏🍻

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 06:12 PM 發表

係呀! 之後見佢落得如此田地, 真心涼
另外, 語文飯老師, 該煨係咪"抵佢被火煨"咁解呢?
扮吓嘢先,該煨是"抵死"或"折墮"的解釋嗎😩

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 06:32 PM 發表

係呀!呢次仍然係果5個群組。
可能政府見睇第一次嘅反應,原來大家咁熱烈😁
幾時聯到我哋?
利申,56碎,唯一選擇科興疫苗。人各有所因所求,不喜勿插!

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 07:36 PM 發表

既然妹妹師兄回我貼,我。。我等唔切飯兄,忍唔住去睇睇😝 原來係歇後語嚟😂
多謝小師姐正確資訊,老而畢現在才明白該詞語的來歷及原意。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 07:01 PM 發表

班趴街根本唔想清零,我都唔明食餐飯可爆到30人,我無去過這餐廳但之前街坊茶記迫到人貼人,但爆疫都唔夠10人,,,我個心黑左好多我懷疑分分鐘有人全心播疫囉
自從黑醫護罷工救人,我己深信香港有人不停地播毒。一年時間了,大家體會及感想吓有冇這個可能呢?

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 07:54 PM 發表

唔知幾時到年輕力壯,跳脫活潑嘅我地呢😜🤪 師兄56塊未夠碎住🤭 唔比插,咁咬得唔得?
我幾時都係咁講,孻女拉心肝變了頂心杉🥵,我屋企嗰個同你一樣😝,講到我駁唔到嘴😡🥶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]