• 瀏覽: 565,284
  • 回覆: 9
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-17 09:52 AM 發表
白皮做咩又唔搞醫療外交?不過佢地無心又無力😏
美腳自己都唔夠分,歐洲又

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-22 01:42 PM 發表
新12「門逃」BNO闖關失敗記

屈頴妍

說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷……

近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。

那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單有高齡父母及三個幼小子女,還有姨媽姨丈表姐表妹表姐夫,難得整個家族都同聲同氣黃毒上腦,他們說,自己不是移民,而是走難 ...
唔好意思,我真係笑咗

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-26 12:41 PM 發表
順便講吓現在就業搵工嘅市道:

1. 由去年11月開始搵工到現在,我只係透過JobsDB網上申請工作,係唯一途徑,因為襟個「apply now」就得,夠方便。就因為夠方便,漁翁撒網send咗400多個申請出去,而且好多空缺係無限輪迴,由去年11月刊登招聘廣告到現在,一個月出幾次廣告,都仲請緊人........

2. 由11月到現在約有20份有面試,其中40%係上市公司,其他係一般企業,及有一份係 ...
恭喜大叔

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-27 11:18 AM 發表

我幫去地諗左的,早餐食菠蘿包(今次真有菠蘿啦),午餐就鹽酥菠蘿配菠蘿瘦肉精豬飯,下午茶就菠蘿蓉茶葉蛋,,晚餐就菠蘿麵線加菠蘿蠔仔煎,,宵夜清清地就炸菜蒸菠蘿皮啦仲加多杯菠蘿皮煲水,,一日5餐一星期7日
濕熱到,好快爆大孖瘡

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-27 12:24 PM 發表

當日見火燒裝甲車我已經唔擔心,架車擺明博影相
當晚我都有睇,幾警頂唔住

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-4 01:04 PM 發表

不同的,就咁食菠蘿就是點鹽水;鳳梨刺身是點哇莎皮的~

同場加映,西瓜刺身~
呢碟值一舊水

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-3-11 02:44 PM 發表

600卷廁紙, 每人200卷.
正常人好難會相信真係會去搶.
真係好想知背後有乜內幕.
咪就係利用傷港人嘅羊群心理囉:厠紙都要搶了,什麼都要搶了!!!目標就是讓整個香港亂起來,越亂越好

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-3-11 06:41 PM 發表
講開打疫苗,我以為冇乜同事會打,但事實上想打疫苗嘅同事較我想像中多,估計佢地應該打BioxTech... 有同事話佢有friend喺老美做疫苗相關嘅research,話Bioxtech 嘅副作用喺打完第二針會較明顯,但我同事都話會打BioxTech,因為保護力強喎,我話我對mRNA技術有疑問,諗下打唔打先啦...(我book左科興

「打Bioxtech 保護力強」呢句說話我又喺另一個同事 ...
多謝傳霉得傳霉得天下又一例證

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-11 07:08 PM 發表

非法集結坐幾個月,柴灣警察宿舍放火條靚仔,上訴後也是更新中心,3條友為600卷廁紙而坐40個月,真喺on9無極限
法律嘅嘢我真係識條鐵

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2021-3-15 12:38 PM 發表

都系嘅,基本上大家都系諗工作賺錢同提升生活質量,因為搞好呢兩樣已經好花精力,無時間理政治嘢,況且,最多咪逞一時口舌之快,費事激氣😆😆
以前香港人政治冷感咪就係因為呢個原因囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]