• 瀏覽: 564,661
  • 回覆: 10
  • 追帖: 132
+368
報到! 支持大叔! 

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-17 09:34 AM 發表

香港唔做,旅行社可以和國內合作,在關口內或附近設疫苗注射處..

而家國內回港免檢疫,港人過關只係打疫苗再入境香港應該可行..

最好在西九高鐵站內中方管轄局注射..就更加方便...
有人做先成事, 唔係似得以家咁, 好似自己唔急, 人哋急咁樣.

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-28 01:44 PM 發表

到時又係鬧政府辦事不力囉,慣架啦,愚港已經無得救
畸11單嘢,聽新聞話安心嗰啲無專人通知。反而寫紙嗰啲有。堅定流架?
定係安心其實唔係咁用㗎?
政府有棚人,懶懶閑抗疫。頂。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-2-28 01:54 PM 發表

雲手機都要用芯片嘅,只喺唔需要處理能力咁強嘅芯片,宜家用7nm 八核,如果喺雲手機可以只需要處理網絡傳輸能力強就得,到時用60nm技術就已經夠用
5g 6g上齊,就唔怕芯片被人阻頭阻勢了。😊

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-2-28 03:44 PM 發表

安心根本冇收集任何個人資料,只有通知功能話你知在相若嘅時間你曾經去過嘅地方有人確診。
頂。咁政府新聞處咪就係吃緊米田共!
出面啲人以為會專人通知。🤣

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-2-28 03:57 PM 發表

安心出行app只會係app通知,都唔駛登記電話號碼,邊個搵到你?

再一次證明YC真係無知又白痴
啲人就係要攪亂檔,跟住就話人防疫不力。都神經病嘅。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-28 04:32 PM 發表

個app係好保障私隱架,係通知機主,同你差不多時間到過同一地點的人出事了,叫你去check下或者搵衞生署。
私隱保障度係高過寫紙仔。
咁所以,既然呢個app有呢個缺點,寫紙仔又有人亂寫,咪改到個app真係可以做tracking囉,又或者改到好似健康碼咁。😏
啲粉皮,粉葛,粉餅係度帶咗風向去話安心無專人通知。頂你個鼠啲政府新聞又唔識反駁。

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-2-28 05:25 PM 發表

寫紙仔仲危險,
一支原子筆, 幾百人摸過.
師兄,你呢樣就唔啱啦。根本就超出佢哋嘅認知能力。
認叻就勁。

引用:
原帖由 無爪的八爪魚 於 2021-2-28 08:18 PM 發表
又搞嘢12130811
偏偏我著光鮮啲!吹咩!
你想做乞兒,做飽佢。

引用:
原帖由 3848 於 2021-3-14 08:36 PM 發表
雖然黑媒成日報打科興出事,但今日我去打時由等至走時都全場爆滿,我個friend前兩日去打又係全院滿坐。我等打針時坐得較前,見到好幾個阿叔(互不相識的),好想打,但血壓比壓較高,在場職員建議佢唔好打住或先去問問醫生先,幾個阿叔個個都係話好想打,只不過係緊張啫平時都冇唔舒服唔使見醫生,在場職員見佢哋但真係好想打,唯有叫佢哋坐多陣,到時再量血壓見埋醫生先決定。另一個年紀較大的阿伯又係好想打,佢家人不停掃 ...
昨晚睇嬲TV, 佢嗰新聞講, 呢幾日嘅出事個案, 全部都同科興有關,我諗有無攪錯啊,其他兩隻有事都唔報?!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-16 02:07 PM 發表
omething is changing....

12175799 12175800 12175801
食胃仲無改喎.... 哼哼....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]