• 瀏覽: 564,917
  • 回覆: 19
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-6 09:18 AM 發表

而家叫返黃成智狄志遠呢啲出嚟選囉,可能入到閘, 成為忠誠反對派。
入到閘
不過跑出機會應該好細

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-6 09:32 AM 發表

多謝指正,時空錯亂🙏🙏🙏已更正
我自己都時時記錯嘢
不過烽火飛花首主題曲都好正

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-6 09:44 AM 發表

稍為OT,當年隻碟,最近會出復刻,有興趣可以考慮下

“河山滿目峰煙起,神州漫天風兩飛”
依家先知原來出咗好多呢啲復刻版
會去留意吓
謝謝

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-9 06:24 PM 發表

分享一個多年前大埔醫院經驗,自己頭部輕傷,晚上11點入大埔那打索急症室,因太夜,陪同人安頓我見醫生後離去,見完醫生,做咗傷口護理,但因頭部受傷,擔心有問題所以要留急症室觀察,咁我就一條友坐喺度等,而護士會約每個鐘嚟睇下我有無問題,大概4點先放我走。

所以廣華個病人,咁耐無人觀察,喺有啲奇怪
睇完我都有啲疑問…

醫院話有打電話,唔知有冇試打過電話畀嗰位失聯病人嘅家屬?畢竟有病人唔見咗…
再早啲,嗌咪前後,啲姐姐或者醫護有冇巡吓睇吓病床啲排板嚟搵人?

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 06:31 PM 發表

我上網查返, 完來醫健通係2016年正式啟用, 即係用左5年左右, 唔知點解我以為超過十年

其實真係好有用架, 我有個親人要去私家化驗室照PET, 照完之後個主診醫生唔需要去攞片, 上網就可以睇到。如果要睇另一個醫生, 只要授權個醫生, 佢又可以睇到, 非常方便。
先前其實有個試驗計劃,嗰個出咗有十年先上。
隨住醫健通正式使用,嗰個先導計劃應該停咗。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]