• 瀏覽: 555,449
  • 回覆: 13
  • 追帖: 139
+368
支持

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 01:43 PM 發表

截複必泰糊,激死黃💩
公共醫療醫生會馬會長擔心因為科興疫苗先到,醫護須半強迫接種科興疫苗

馬會長仲希望醫管局唔好強制要求佢哋幾時打

希望輝瑞疫苗快啲到港俾Yc醫護打

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2021-2-17 02:47 PM 發表

睇番何君堯議員最近喺FB同嘅新帖文,你會發現連內地官員(唔記得包唔包括科興)都唔係咁想疫苗供港,因為怕又比黃人造謠陷害……
其實全世界其他地方國家都打緊/搶緊科興疫苗,重有係愚港果十二個磚家仔細研究過批準用嘅,真係有事,首先都係果十二個磚家度拉

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 06:57 PM 發表

個人同意政府提供2種疫苗比市民選擇,支持祖國及比較保守衹接受傳統滅活疫苗,可以打科興,崇洋不怕面癱風險嘅,當然可以選複必泰,始終越多人打疫苗,抗疫成效越高

要科興截複必泰糊,純粹攞彩,複必泰批咗咁耐,都未能到港,而科興則留定貨,侍批後可立即送貨,誰更重視港人的生命?是白鬼藥廠?還是國家?
可能無貨供港,俾歐洲各國搶咗,依家佢哋周圍搶疫苗

曾生幾時變咗法律專家

王振民:「愛國者治港」是「一國兩制」應有之義

應該係講俾曾生/黃瓜聽嘅

原來曾生曾經有咁多高見

商經局常任秘書長梁卓文補充,港台曾向一名涉嫌干犯嚴重刑事罪行的演員批出CAT 2合約,主管是明知對方被捕及被控告,當小組詢問時,該名主管完全不覺得有何不妥。

港台幾時執笠

前幾年,資本家一直想開拓大陸私家醫院市場,利用各媒體/KOL借醫鬧帶節奏,批評公立醫院,甚至乎有啲藝人為了曝光,都利用公立醫院抽水,鬧公立醫院成了政治正確,而普通市民更不尊重公立醫院的醫護,甚至乎行兇殺醫生。而因為資源問題,政府亦希望開跖私家醫院市場,分流一批病人,投放入公營醫療體系的資源不足,但一場疫情,應該可以改變一些政策,投放多啲資源在公營醫療體系,不被資本家綁架。

依家唔興訪問李柱銘/梁瓜,興訪問曾生,曾生有冇讀過法律?

最近內地追捧趙婷為首個獲金球獎中國女導演,然後佢過去嘅訪問被人翻咗出嚟,原來又係一個舔美陰陽人。迪士尼為咗賺大陸錢,出盡八寶,中意請啲美籍華人,討好中國人,繼上一次花木蘭劉亦菲扑左後,又來一套趙婷執導嘅戲。

登登上台後發咗好多狗糧,有好多攞咗狗糧嘅磚家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]