• 瀏覽: 565,036
  • 回覆: 171
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-1 09:47 PM 發表

奔放兄看到就話彩彩彩,,,但這些用詞係細路仔時都成日聽人講的,而粵語長片就用得更多
烏忌白忌,百無禁忌

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 08:49 AM 發表

可能還要準備多5000限聚令
遲啲分期回贈

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-1 10:01 PM 發表

仲有死咗死鬼咗c咗L咗咩咗⋯⋯
白鬼咪一樣咁八卦

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-3-1 10:40 PM 發表

qq構害😳,你冇返過內地扮專家?🥵
個個都未去過月球...仲有好多中國問題專家..

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 08:46 AM 發表

師兄前2個月返深圳,有次去買餃子手機突然無信號然後我問店員比現金ok嗎,去就話不如她手機比我網路她說無零錢找續,,,,有次去二天堂買包板藍根就係屋企不遠沒帶手機買張100蚊,然後買完店員要去其他舖唱錢比我 ,,,,當然如果真的一年返深圳1,2次遊玩下又開銀行戶口又真係好少用,,,我建議香港支付寶一定要開,係廣東省商場餐廳好多也可用,,m記kfc,海底撈探魚 ...
俾幅圖腰兄旁身

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-2 08:20 AM 發表

佢票源主要喺正常公務員,用呢個思維去諗,就明白葉劉出聲嘅原因
問題係撐嗰個係咪正常呢?🤔

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-2 11:41 AM 發表
葉國謙:取消選委會中117區議會席位機會高

全國人大代表葉國謙估計,取消選舉委員會中117席區議會席位機會高,他亦認同應取消,因為可以見到今次區議會選舉由「攬炒派」奪得議席,如果117名區議員進入選委會,一定影響到最核心的行政長官選舉。葉國謙今早準備前往北京出席全國兩會,他說目前不知道會議議程中,會否有香港議題,不過像去年一樣,臨時加入有關香港的議程亦是有機會的。他說港澳辦主任夏寶龍近日出座談會 ...
陳梓維劉卓裕之流選特首喎,問你怕未?

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-2 03:01 PM 發表
新世界出手果斷, 絕對好事
睇錯咗

認同

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-2 04:05 PM 發表

我用中移一咭兩號好多年,當要實名制時,只要去分店交身份證認證就可以繼續用。

在深圳福田建行開戶口也是用一咭兩號的國內number。不過都 5 6 年前,未知有無改。

但因為回鄉證到期,建行要更新證件,要親身去分行。但疫情下去不了,香港分行又不能代辦,所以現在個戶口變左凍結,用唔到。
冇改,我都係用緊移動香港一卡兩號實名

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 05:27 PM 發表

以記憶嚟講,睡覺會講訓左,,而一路走好就叫去訓左覺啦
老媽唔準講食完飯,要講食咗飯

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-2 07:48 PM 發表
喪家之犬

背景色調好醒神

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-3-2 07:26 PM 發表
今日食lunch, 個老細係我坐好後都行埋黎同我講掃碼, 之前都唔會理

罰食客都係好事黎, 起碼鋪頭唔洗做醜人
爆疫跟唔到,業主會割蓆架

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-3-3 08:13 AM 發表

漁港最差的情況會變成第二個灣灣,我們都不必擔心,大家都未雨綢繆,相信在內地已有安排將來生活,而有心在內地發展的青年,都會在未來找緊機會,漁港最後就只剩下黃曱甴,將來同灣灣一樣賣賣雞排養活自己。
呆灣名物超營養雞排,啱哂哩班poor guy

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-3-3 09:48 AM 發表
第一日有伏必泰預約,而家已經可以直接入去booking, 唔使排隊,似乎嚟緊幾百萬支伏必泰要拎去堆田。
有得炒,起碼可以換菠蘿

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-3 05:39 PM 發表

明日又繼續寄18公斤
順帶問吓佢琴日嘅食咗末
起釘都起到手軟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]