• 瀏覽: 541,321
  • 回覆: 7,405
  • 追帖: 164
引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-17 01:00 PM 發表

呢排返緊新工作,暫時唔係好多重要事務,但係都做到少少甩碌.........

新帖嘛,要明天先有啦!
大叔已經返新工?
恭喜晒, 祝大展鴻圖, 一切順利啦.

熱賣及精選
引用:
原帖由 yuenyau 於 2021-3-17 01:36 PM 發表

班契弟轉玩文字,logo, 4字詞遊戲!
轉成<光時五一>, 香梘仁奸柚等等等。。。
個個都退下黎,只不過打散黎玩! 入侵立住宅立案法團潛伏系正苦,醫院, 教育局等等
等入到議會又玩過!! 
班友預咗死唔斷氣咁潛伏在各界,但一定無之前咁意氣風發不可一世,話之佢地刻反清復明喺腳板底

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-17 01:00 PM 發表

呢排返緊新工作,暫時唔係好多重要事務,但係都做到少少甩碌.........

新帖嘛,要明天先有啦!
幾大都攪掂工作上嘅野先啦, 開帖嘅野唔急, 不過即刻要

引用:
原帖由 大叔5935 於 17/3/2021 13:00 發表

新帖嘛,要明天先有啦!
大叔加油
唔好成日蛇皇呀!間唔中好喇

報告一下:

剛係林士得打完第一針。
由到達至打完休息共90分鐘到。
由於係中午時間去, 人流較多, 入到場之前曬咗半個鐘。(建議師兄姊門帶定帽或傘)
打針嗰下真係好快, 只係感覺有比啲嘢叮咗一下。完全冇痛嘅感覺。(小弟好怕打針)
打完到現在沒有任何不適。

另外建議大家用智方便&醫健通。因為可以隨時睇返打針記錄, 以後出門如回內地等應該好需要用到。(我打完坐低休息時上網查智方便已經見到, 超快 )

題外話:
係排隊入場時有位姐姐攞住嗰安心出行比我哋掃。排我前同後(兩個後生仔,一個全身黑衣, 另一個西裝) 話唔掃入去冩紙仔。
(乜黃屍曱甴唔驚比人偷DNA咩)
另外見到兩位外籍人仕(一男一女) 都排隊打。

幸福人生係每天能夠:
- 享用早,午及晚餐
- 大小二便暢通
- 沖個靚涼
- 瞓個靚覺
- 做想做嘅事
引用:

新帖嘛,要明天先有啦!
恭喜大叔... 返工當然要行先啦... 話曬是新工

~手把秧苗插野田,低頭便見水中天,心態平和方為道,退後原來是向前~
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-17 01:35 PM 發表

除咗副作用不同,其實d數據也不能同一方法解讀因為收集嘅國家地方組群年齡層不同。

起隔離帖見到有個point有人討論過,覺得不無道理,大約係:
例如尾國太多人感染,有好多人感染之後已經好番所以身體有抗體。如果再打兩針疫苗落去,身體會太多抗體所以有嚴重事故,例如死亡。所以間接令人覺得某隻疫苗好/不好。
認同!所以我會以科學角度去睇每一隻的疫苗,不會因國產或外國而刻然去標籤,唱好或醜化它,也不會標籤打那一隻是什麼政見,否則,同黃蓄有何分別?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 01:20 PM 發表

唔知仲有幾多個還押緊嘅曱甴軀已完,會學咖哩犯咁辭職呢?我當然希望我嗰區隻曱甴,有樣學樣啦

[頭條日報] 范國威已辭任西貢區議員 稱還押期間無法履行議會職務

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2024136/
希望佢坐耐D, 之前睇佢受訪問這個人反中反得好勁

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-3-17 02:51 PM 發表

認同!所以我會以科學角度去睇每一隻的疫苗,不會因國產或外國而刻然去標籤,唱好或醜化它,也不會標籤打那一隻是什麼政見,否則,同黃蓄有何分別?
再引伸咁諗係
好在阿爺一早控制疫情做得好嚴緊之後先唔會引致其他問題,例如:
-好多人中covid死
-好多變種
-好多人有抗體,自己唔知,打針前又冇考慮要不要驗吓有冇抗體先.....因而令疫苗安全性被質疑
-重有經濟金錢損失

引用:
原帖由 superpartick 於 2021-3-17 11:57 AM 發表

同意!疫苗係短時間內的生產品,每一隻,科興,復必泰,阿斯利康等等也好,科學的講,我深信,每一隻有佢的好與不好,好像科興,副作用細的,但保護率低的,復必泰副作用大的,但保護率高的,視平自己體質同需要,不要過份神化或醜化某一種疫苗,以科學角度,我也深信暫時無一種係無副作用兼保護率高
支持,  只有越多人打疫苗, 香港先有可能越快清零

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-3-17 03:16 PM 發表

支持,  只有越多人打疫苗, 香港先有可能越快清零
同意,打科興好,復必泰都好,總之多人打,就越快清零,不要被政見矇蔽理智

引用:
原帖由 steiner 於 2021-3-17 02:38 PM 發表

報告一下:

剛係林士得打完第一針。
由到達至打完休息共90分鐘到。
由於係中午時間去, 人流較多, 入到場之前曬咗半個鐘。(建議師兄姊門帶定帽或傘)
打針嗰下真係好快, 只係感覺有比啲嘢叮咗一下。完全冇痛嘅感覺。(小弟好怕打針)
打完到現在沒有任何不適。

另外建議大家用智方便&醫健通。因為可以隨時睇返打針記錄, 以後出門如回內地等應該好需要用到。(我 ...
我都係林士德,全場滿坐

附件

IMG_20210317_144735.jpg(506.3 KB)

2021-3-17 03:29 PM

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 03:29 PM 發表

我都係林士德,全場滿坐
想問下心臟病做過手術可不可打?換過零件

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-3-17 03:34 PM 發表

想問下心臟病做過手術可不可打?換過零件
冇講喎

附件

1615966719584.jpg(410.78 KB)

2021-3-17 03:39 PM

1615966734554.jpg(454.94 KB)

2021-3-17 03:39 PM

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 03:39 PM 發表

冇講喎
謝謝
下次覆診問下

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]