• 瀏覽: 564,657
  • 回覆: 72
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 Q仔bb 於 2021-3-9 12:33 PM 發表
唔好意思,想問問,我網上預約打疫苗,點解揀好晒所有地點和時間,按「下一頁」,但係跳唔到下一個畫面?係咪要等?我過好多次都唔得,請各位幫幫忙
揀晒第一針同第二針嘅地點時間未

引用:
原帖由 raycon323 於 2021-3-9 01:05 PM 發表

方向近來有點怪異, 除了大力唱衰政府外,關於兩會,政制改革的新聞只字不提, 只有報過董伯伯跌倒一事
呢份報紙做所有新聞都係有任務目的咁做。 冇乜特別任務嗰啲佢哋就輕輕帶過。 佢撐乜反乜全部都有明確立場。 好似明日大嶼同埋今次疫苗,就係由頭到尾反到底。

佔中或黑暴時我地覺得佢啲新聞正常啲,只不過係因為佢同肥佬黎係死對頭。

而家真係除咗文匯同大公報, 只有淨返頭條啲新聞正常啲,睇得下。

咁得人驚

[頭條日報] 港大醫學院發現港人帶有罕見基因變異 或影響不良反應及藥效

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2017455/

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-9 07:04 PM 發表
宜家香港肺炎死200人, 接種疫苗7萬幾人死3人,如按比例700幾萬人接種哂就死300人,咁打疫苗咪死得仲多過中肺炎死嘅人數?
嗰三個已經講咗唔關疫苗事

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-9 07:48 PM 發表

冇直接關係,冇話冇間接關係
冇直接關係,即係死因唔係因為打疫苗, 就唔能夠計落打疫苗條數度。

即係例如有人趕去打疫苗嘅時候過馬路俾車車瓜, 你都可以話同打疫苗有間接關係, 但不能話係疫苗導致佢死亡。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-9 08:14 PM 發表

你想表達乜嘢先?
想表達佢係一名曱甴

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-9 08:34 PM 發表

溫馨提示,51口罩轉logo,切勿買入
想洗底?唔夠誠意囉。之前回應仲寸寸貢咁。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-11 09:12 AM 發表

請問深水埗玩具街正確街名?
福華街

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-12 08:19 AM 發表

我唔明,點解呢啲外國新聞仍然要用個“傳”字?資料未確定,有任何新聞價值?如未核實,那就不應該報。

香港垃圾傳媒,將任何傳聞或作出嚟嘅嘢,加個“傳”字就當新聞報,難怪被不喜歡毒媒嘅人怒插
毒媒四大新聞來源:據,傳,疑,恐。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-14 09:44 AM 發表
香港電台係要繼續報呢d新聞㗎喎😤😤😤
㝠頑不靈
早摺早著
港台咁寫已經唔係算最衰,最衰嗰份方向報係話“兩名男子接種科興疫苗後死亡"

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-14 04:37 PM 發表
🙋‍♂️五大訴求 超額完成🈵

1. 反送中
👉變為立國安法

2. 撤回暴動定性
👉變定性為顛覆國家

3. 解散警隊
👉變解散衆志及民族陣線

4.林鄭下台
👉變咗香港四人幫倒台

5. 成立獨立調查委員會
👉昨日卻成立了
維護國家安全委員會

人生總有意料之外 🤭🤭🤭
第五點,仲有成立了愛國資格審查委員會

剛剛打完科興疫苗,我見都有唔少後生仔打,有個仲帶住黑口罩嚟打添。

港台真係痴乸線,竟然製作節目去訪問濠涌爆炸案嘅罪犯,以前都已經唔知做咗幾多個呢類節目。

[頭條日報] 傳五集港台節目被抽起 包括黃秋生譚小環參與節目

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2025075/

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]