• 瀏覽: 565,117
  • 回覆: 74
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-3-12 11:22 PM 發表

其實玩具街啲嘢都喺淘寶貨,價錢x2
唔一定㗎
過年前去玩具街買積木金桔音樂盒,平過淘寶,我都覺得好奇怪

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2021-3-13 10:32 AM 發表
比較後生,而又唔用安心出行,堅持寫紙仔果啲,係咪基本上可以肯定係黃燃?

另外個人經驗:本人有同事唔係黃,佢有d/l安心出行,但佢部電話太舊唔support運行;又有黃💩同事話佢有下戴,唔係佢唔想用,但電話android版本太舊(佢話係4.0),用唔到,話政府個安心出行有問題。以上兩位同事(70尾80頭)都話自己係唔追求電話款,只係未壞就唔會換手機。

仲經典有另一位80後香港人同事(佢係英國返嚟,喺英國讀書,有英藉),仲用緊傳統手機,佢仲好自豪話夠用,因為佢唔打機,所以名正言順用唔到安心出行

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-13 06:54 PM 發表
頭先見tbb嚟緊星期一1030pm有個節目叫「咁大件事點解冇人講」,有高醫生講解打疫苗Q&A😄
tbb好快手整呢個特備節目,唔知係咪政府叫幫手,想重拾市民對接種疫苗嘅信心

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-3-13 08:16 PM 發表
突擊封羅便臣道

終於到豪宅區

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-13 10:02 PM 發表
犯罪人士見到乜嘢咁激氣

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-14 09:44 AM 發表
香港電台係要繼續報呢d新聞㗎喎😤😤😤
㝠頑不靈
早摺早著
tbb都有報呀
雖然昨日睇tbb新聞有講根據衛生署資料,有十幾萬人打左疫苗,打科興嘅嚴重事故率係0. 0xx%,打復必die係0.1x%(數值我唔肯定有冇記錯,但復必die一定高過科興),試問有幾多人會留意?
最搶眼球嘅新聞一定係話有人死左,之前有接種過科興疫苗囉

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-3-14 11:38 AM 發表
9佢毛尾,原來香港英語男助教如此凶狠,對無冤無仇三唔識七的3位女性可以無辜行凶

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=29771025&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
「英語男助教」我淨係諗到係TA=打雜,35歲人都搵唔到一個perm位做英文老師,佢個人本身都有d問題啦

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-3-14 09:38 PM 發表

想請問我不是優先群組,父母亦未夠70歲,可以預約打疫苗嗎?
https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/programme

政府安排以下組別的人士優先接種疫苗:

60 歲或以上人士(陪同70歲或以上長者接種疫苗的人士可以獲得接種,最多兩人)

醫療服務場所工作人員及參與抗疫工作人員

安老院/殘疾人士院舍院友及員工

維持必要公共服務的人員

跨境運輸、口岸、港口工作人員

餐飲業、街市、超市、便利店員工及速遞員(包括外賣食品速遞員)

公共交通從業員(例如:的士/巴士/小巴司機、鐵路車長、車站職員)

註冊建造業工人及其他常駐工地人員

物業管理人員(例如:保安員、清潔人員、管理處職員)

學校教職員(例如:幼稚園、中小學及大學教職員及支援人員;特殊學校職員;校車/保姆車司機及跟車保姆)

旅遊業從業員

《預防及控制疾病(規定及指示)(業務及處所)規例》(第599F章)的表列處所職員(例如:健身中心、美容院員工)

如獲界定為接種2019冠狀病毒病疫苗的優先組別,有關政策局及部門已陸續透過各組別的相關團體、機構或公司通知符合資格優先接種疫苗的人士。政策局及部門亦已陸續通知局/部門內符合資格優先接種疫苗的政府僱員及其服務合約承辦商僱員。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-14 09:53 PM 發表
響yt睇香港故事,有集講深水步新移民.....

響留言度班黃友響度話"單飛係社會負累","新移民返大陸","點解我地要養新移民"等等....

咦?佢地死去英國做BN(O)新移民,果班英國右翼"本土派"又何嘗唔係咁樣講班黃友...
分分鐘班黃友嘅父母咪又係大陸落嚟,成日睇唔起人

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-15 03:32 PM 發表

封老尾領事館唔俾出入
直至呢兩位尊貴人士肯去隔離
嗰兩個人唔肯去隔離營的話,就封左成個領事館做臨時隔離設施,全部人陪嗰兩個人一齊喺領事館隔離14日,送埋物資,幫佢地收外賣唔知得唔得呢?

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-15 03:37 PM 發表

以家有報導話只值得信賴既疫苗頭四位都係中國
呢單唔知有幾多愚港傳媒會重點報導
嗰篇野只係讀者來信,投稿者又唔係出名嘅人,唔算喺新聞,愚港傳媒應該唔會報啦

引用:
原帖由 DaDaMiMi 於 2021-3-15 03:37 PM 發表

應該強制打疫苗,除非有醫生紙證明健康狀況不宜打針!
有部分老師連檢測都唔肯做,強制打疫苗有難度

引用:
原帖由 藍皓星兒 於 2021-3-15 09:42 PM 發表

幾時有套咁既電影
早兩日文匯報有講,話好多人排隊買飛想睇嗰套飛機片

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-3-16 06:42 PM 發表

我今日有同事去打疫苗,仲要打復必泰疫苗,之後都話冇事,感覺良好(佢帶埋佢老婆及佢阿媽一齊去打),其他同事聽到都話佢超勁,咁都冇事
第一針冇乜野,係第二針後反應先明顯㗎

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-18 10:38 AM 發表
港台真係痴乸線,竟然製作節目去訪問濠涌爆炸案嘅罪犯,以前都已經唔知做咗幾多個呢類節目。

[頭條日報] 傳五集港台節目被抽起 包括黃秋生譚小環參與節目

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2025075/
港台班聰明人係咪真係想自己整死個台先安落?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]