• 瀏覽: 565,249
  • 回覆: 218
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-17 01:48 PM 發表

現在我擔心美心越嚟越好生意,個個學蟲泰又食美心蛋糕又去美心集團的餐廳
大X樂又喺大台落廣告啦
黃金時間又早餐又焗飯
我見到個廣告忍唔住講句YC又少間店食飯

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 02:11 PM 發表

幾大都攪掂工作上嘅野先啦, 開帖嘅野唔急, 不過即刻要
港人金句之一:唔駛急、最緊要快

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-17 05:18 PM 發表

去地只去文青黃點的,前幾日經過間西餐廳都正正常常但見到張林正英劃的符咒,行近D睇真係時運高個符咒寫左我好x鍾意香港,,真趴街
見到寫住:我真係好X鍾意香港、香港人加油既店都唔駛入
黃上腦既店唔係正常幫襯

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 09:03 PM 發表

咪得翻啲街道辦喺度唱獨腳戲,尻噏兩句囉
街道辦都好瘀吓
9up完都無人理佢

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-17 08:25 PM 發表

當年是醫院說有這東西而我家母要外出照ct所以登記了,,現在就唔知點登記,,但我上次去打疫苗有份同意書開通醫健通的
唔知係咪我電話型號太舊
打完針有個短信通知我可以下載電子針卡
但一按入醫健通就話已停止
智方便話我部手機不兼容
下載唔到

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-3-17 09:00 PM 發表
HSBC 中環總部強檢,突然想起黑暴火燒銅獅子動左香港風水陣,睇嚟係有根據
有時風水既嘢唔到你唔信
我有個親戚住新界圍村
算係小康
但自從佢個仔唔知為咩
斬咗門口棵樹就開始行衰運
佢話嗰棵係風水樹唔斬得
個仔唔信照斬

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-17 09:04 PM 發表

昔日臨時拉夫國生活水平是社會主義陣營中最高,六十年代已有大眼雞洗衣機,也需要無泡洗衣粉

因此臨時拉夫有洗潔精,可能比CCCP更精細
https://i.pinimg.com/originals/5a/1f/55/5a1f557f4517b9e603abb106690f9d71.jpg
警司對洗潔精既愛比海更深

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-18 10:16 AM 發表
支持理性受訪者!👍🏻
【轉載—— 我是憤怒💢
是,小弟正是相中的麻甩
回家有約12位記者訪問,本來很趕的我,我選擇了回答

當中蘋果日報記者不斷不斷係不斷反覆地問政府安排是否不合理及影響我們生活,因為2座有確趁為什麼3、4、5座都要強制檢測

我這樣回答:
「我覺得強制檢測會帶來不便,但其實我覺得應該強制檢測埋對面屋苑,因為樓下班友唔帶口罩,嘢到四圍係, 如果政府唔強制檢測封鎖如果我走左去元朗, ...
以家市民對黑記完全唔客氣
睇過一個圍封市民係咁質問返毒果黑記
黑記想再用令市民不便為藉口鬧政府已經無咁易

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-18 04:34 PM 發表
由社會服務令改為囚13個月
真係要同啲黃官死過
喺微博睇到個更佳既懲罰
盜用領導人名字製造謠言
應該送去北韓勞改

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]