• 瀏覽: 564,671
  • 回覆: 171
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-17 05:11 PM 發表

收到,校定鬧鐘擔定櫈仔

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-17 05:21 PM 發表

見到寫住:我真係好X鍾意香港、香港人加油既店都唔駛入
黃上腦既店唔係正常幫襯
香港會鍾意佢?試吓同個女仔講我好x鍾意妳

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-18 10:16 AM 發表
支持理性受訪者!👍🏻
【轉載—— 我是憤怒💢
是,小弟正是相中的麻甩
回家有約12位記者訪問,本來很趕的我,我選擇了回答

當中蘋果日報記者不斷不斷係不斷反覆地問政府安排是否不合理及影響我們生活,因為2座有確趁為什麼3、4、5座都要強制檢測

我這樣回答:
「我覺得強制檢測會帶來不便,但其實我覺得應該強制檢測埋對面屋苑,因為樓下班友唔帶口罩,嘢到四圍係, 如果政府唔強制檢測封鎖如果我走左去元朗, ...
我如果在場一定會攞手機拍片放上網

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-18 12:10 PM 發表

https://www.facebook.com/groups/584697059047884/permalink/907228553461398/

已有人放上了
為哩位先生鼓掌
但我會影住哩班狗屎妓者,追訪返佢哋。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-18 07:32 PM 發表
今日仲有一單成功覆核社會服務令,條友仲要未開始社會服務令,睇下入勞教、更新,還是教導所

[頭條日報] 少年刑毀新城市「喜茶」判社服令 上訴庭裁定原審原則犯錯下月判刑

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2025597/
哩排好多詐糊,真係判輕咗仲驚呀

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-3-19 02:59 PM 發表

香港以前嘅柴油火車同大陸嘅綠皮車係兩款車。不過, 九鐵電氣化後, 有D柴油火車嘅車卡去咗廣西做二手車, 而家唔知仲有冇喺度。
鐵路係一種文化, 一種火車, 代表一種生活。鍾意鐵路, 都是鍾意音樂、體育咁, 不過有D傳媒寫臭咗啫。
因應環境有啲差異,但都大同小異,嗰陣九廣鐵路有貨卡俾人載貨,仲有載貨專列,超長,當時就喺大包米卸貨。

八十年代由廣州去西安,中途要喺河南鄭州轉車,拖頭係燒煤嘅蒸汽機車,到咗西安飯店洗個面,啲水黑色,好誇張。

日本人對蒸汽機關有一份熱愛,現時仲有幾條蒸汽火車運行。

經過華山山口的蒸汽火車

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2021-3-19 05:39 PM 發表

對鐵路迷的歧視, 正是日本發明。一套日劇, 將動漫迷, lT人、鐵路迷, 變做二等公民。
而家D電視, 知道唔好歧視清潔阿姐, lT人就可以隨便笑, 呢D係哪門子的正義 ?
香港巴士愛好者都俾人笑巴膠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]