• 瀏覽: 564,688
  • 回覆: 209
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-15 11:30 PM 發表

呢度有講👉🏻👉🏻
https://youtu.be/3dhxecw7iL4
李導係話高先有收過政府資助去拍片(狂舞派3)...而唔係果套垃圾有收資助.......

政府資助名單如下:
https://www.fdc.gov.hk/tc/projec ... _grant_projects.htm

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-3-16 12:04 AM 發表

"我就諗起嗰個「張堅挺」有幾咁仆街了"佢叫人買282撐毒果, 但係自己唔記得買.
呢條大蠱惑跟本就買兩邊.....佢外父係親建制既......

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-16 07:51 AM 發表

親人民幣
仲有邊個邊個向生都話愛國的但又移民呆灣比人彈返嚟
太多打著紅旗反紅旗既人.......

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-16 11:57 AM 發表

明明市民要自願預約先可以打疫苗
粉報夠膽死頭版話政府逼人打
真係離晒大譜
洞房唔好睇啦...垃圾一份......

拿...我只係話"洞房"咋....佢地唔好劈我呀......

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-16 12:17 PM 發表

咁耐唔肯開門
之後叫警察由後門入
中間做過啲咩
警察要深入調查吓好喎
毒品調查科要睇下....

美領"陽人"惹埋個女....睇黎美領內會有好多"陽人"......

引用:
原帖由 ckm 於 2021-3-17 01:02 AM 發表

但599G只適用於公眾地方,一個住宅單位已經唔係公眾地方,幾個不同家庭去其中一個家庭屋企聚會,已經唔可以用599G去告

同樣道理,一個已經關門既餐廳,不對外開放,只招待自己朋友,呢一個地方就再唔係公眾地方,咁點用599G去告?
拎左餐廳牌,有埋商業登記已經係公眾地方啦...
正如好多私人會所,佢哋夠只限會員入去啦,實際上佢哋拎左會所牌就係公眾地方...

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-16 11:40 PM 發表

話字眼溫和過小綿羊哦
唔好咁黑心啦,否則咁同洞房有何分別?

我哋正常人,絕對唔會見到呢D情況會感到高興...

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-16 08:28 PM 發表

各師兄姐今天你地約打疫苗情況怎樣,睇新聞都話復必太爆無咩提科興
無乜人約科興係因為可以去私家診所打,而伏必泰就一定要去接種中心或私家醫院打,所以你會錯覺後者多人約...

引用:
原帖由 friendchanli 於 2021-3-17 07:00 AM 發表

其實打邊隻都好最緊要係夠人數去打先對香港好,喜歡打邊隻就要自己量力而為。
高醫生響星期一個大台節目都話兩隻疫苗都係有專家保証,所以打邊隻都無所謂.....

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-17 01:39 PM 發表

我個親戚(長者)就係睇完呢個節目即刻預約打👍🏻👍🏻
個節目曾志偉搞的,絕對有公益性....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 01:20 PM 發表

唔知仲有幾多個還押緊嘅曱甴軀已完,會學咖哩犯咁辭職呢?我當然希望我嗰區隻曱甴,有樣學樣啦

[頭條日報] 范國威已辭任西貢區議員 稱還押期間無法履行議會職務

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2024136/
佢擺明以退為進.....

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-17 05:16 PM 發表

你要留意, 大陸的疫苗護照樣式, 係有上次化驗時間及體內是否有抗體

原則上, 化驗左無帶病毒, 而體內亦有抗體, 確實係唔會有感染風險

可見確實有通關的計劃
因為香港有跨境學童同中港家庭,一定要先解決呢班人返工返學的問題...
 (前者已經成年未能返學,有D仲準備考DSE)

引用:
原帖由 cannotdisplay 於 2021-3-18 11:46 AM 發表

要大整頓港台, 太多是非不分的YC
事事實上港台都有好多黃人辭左職...(包括有堆合約員工...)
但留響度果D都有好多係黃.....

(好似"癲佬快活淫"果三件粉腸連監製,佢地上次係有礦工的....)

用呢度繼續輪政先啦,13片移去吹水版

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]