• 瀏覽: 564,961
  • 回覆: 59
  • 追帖: 132
+368
微軟又話被黑客入侵,無證無據之下,話懷疑是中國政府所支持的黑客所為,而早前美國國防部又話俾俄羅斯黑客入侵,當然又係無證無據鳩噏啦,我就響度諗,乜美國佬啲科技水平唔係好乸勁嘅咩?點解成鳩日會俾人入侵架

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-8 12:37 PM 發表
今日在官涌打完針,借這個機會幫官涌疫苗中心的醫護及工作人員說句話;他們很有禮貌有耐性,而且解釋得好詳細,打針不痛(比捐血的痛楚更輕)。值得一提,官涌疫苗中心在6樓,而該層是沒有洗手間開放,在排隊乘電梯前,職員在地面已提醒可以先使用地面的洗手間,因為打完針等待的半小時的時候,不能自行離開。(隱約聽到那半小時要往洗手間的話,因安全考慮,職員會陪同往洗手間)
其實接種疫苗時如果市民唔如實申報自己有沒長期病患或藥物敏感,人地鬼知咩,而已相信政府一定已經響接種前問清楚及有晒風險聲明及注意事項俾市民知,若然自己唔講,就無可能將個責任賴落政府度,唔通個個打針前都要搵個醫生同你睇下你有無病先咩?做埋個全身檢查好無?駛唔乸駛驗埋孕呀?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-8 12:39 PM 發表

打針前職員會唔會有啲基本評估,例如問下有冇高血壓心臟病等等長期病患?
問題係可能好多人無如實披露自己病歴,政府當然唔會知你有病無病,因為你班仆街最乸鍾意私隱吖嘛

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-8 03:25 PM 發表

咁佢哋上次白宮單嘢, 搵到其中一個闖入者, 夠可以話佢背後中17槍係自殺啦,
把口响佢度, 佢講乜都得o架啦, 而家度度都奉行誰大誰惡誰正確, 加上立場行先,
仲有幾多人會睇客觀事實?
老夫子話齋 :無奇不有

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-8 04:21 PM 發表

老尾係咁架喇
自己啲科技追唔上中俄
被人入侵查都唔查就一定話係中俄做既
間接暴露咗佢哋啲科技好渣
等啲黃畜仲以為美國佬好乸勁,查實美國連5G技術都落後緊九條街,一直只靠武力靠霸權來掠奪全世界,可惜,作嘅孽已經到了要還嘅時候咯

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-9 10:23 AM 發表

方向日日頭條講到一打疫苗就有事咁
佢哋咁多老人家睇
嚇唔到年輕人都要嚇老友記
按照此邏輯,咁就應該順便統計埋每日有幾多人死前係有睇過方向報,然後就可以話係睇左方向報而死亡囉

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-9 11:00 AM 發表
其實如果以前有睇開某報,完全知道佢個套手法,就係散播沒日感反政府。

以前佢會話流感會死幾百人多過Sars, 但問題係,流感死亡大部分本身有長期病,流感感染率高,其實唔係單純由流感引起。

如果以某報的統計方法,其實打流感針死亡率都會同科興相約,因為無人認為係疫苗拼發症而無統計。

而家佢地用原罪假設咩都入疫苗數。
呢啲仆街報紙,就係唯恐天下不亂

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-3-10 12:02 PM 發表

咁既環境下
到底有幾多國家會派運動員去東奧
勉強攪東奧
唯一好處係日本史上最多金牌既一屆
因為蘿蔔頭若果今年再唔搞奧運,就無得再延期,而係直頭要取消,所以佢點死都要硬上馬,夾硬都要搞的,在蘿蔔頭眼中,人命算得上什麼?

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-10 01:27 PM 發表

打科興係審傎起見而送院,而伏必泰一開打就有人暈,之前有優先接種人仕打完出皮疹,可見邊個副作用大

等睇某報會唔會插伏必泰
啲仆街之前一聽見話科興有問題,就好似發現新大陸咁拿拿臨響公海度開帖鳩吹,根本連件事嘅來龍去脈都未搞清就有理無理好興奮咁,香港真係好乸悲哀,一大堆立場先行嘅白痴仔,笑佢地on9都驚佢地嬲啦,而家輪到伏必貸有問題,點解又唔見拿拿臨開帖宣揚嘅?成班都仆街冚家剷,呢班害蟲一日不除,百姓難有好日子過

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-3-13 09:41 PM 發表

今日下午記者會俾垃圾記者話政府唔敢封有錢人住的地區,今晚政府即刻做野封區,向班垃圾記者打臉,政府做得好
香港實在太多自私嘅仆街,之前就跳老舞群組嘅闊太小鮮肉,而家就有正西人做尖群組,全部其身不正,有咩資格賴政府鬧其他人呢?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-15 11:30 PM 發表

呢度有講👉🏻👉🏻
https://youtu.be/3dhxecw7iL4
見到李力持導演,我就諗起嗰個「張堅挺」有幾咁仆街了

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-15 09:59 PM 發表

多年來有某些組織幫聞震忙收金主資助,6.30後仍不割蓆加搞7.1非法遊行,班友緊喺有得震,無得訓喇
呢啲組織,背後點可能無金主科水吖,班傻仔唔好以為中央唔知,唔好以為無證據響手,只要認識國家嘅做事方式,就知道國家做野永遠係有晒部署,按部就班的

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-3-16 10:26 AM 發表

落後國家冇乜外匯.
以物易物其實對他們更有利.
全球正積極去美元化,呢樣係美國佬最驚嘅野,以前都仲怕你老美嘅軍事威脅所以先被老美㩒住搶,但事移世易,中國嘅掘起正正向美國霸權主義打出一個缺口,世界各國不是傻的,早已爭相去美元化了

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-17 01:59 PM 發表

最詭異話校長拉扯小孩其實好嚴重的,點解唔報警,我好憎D人唔報警反而搵媒體其實就係無證據
典型黃畜嘅「光明正大」打扮方式,說穿了就是鼠竊狗偷嘅打扮囉,見到就憎,鬼鬼鼠鼠唔慌係好人,這絕對錯不了的

引用:
原帖由 steiner 於 2021-3-17 02:38 PM 發表
報告一下:

剛係林士得打完第一針。
由到達至打完休息共90分鐘到。
由於係中午時間去, 人流較多, 入到場之前曬咗半個鐘。(建議師兄姊門帶定帽或傘)
打針嗰下真係好快, 只係感覺有比啲嘢叮咗一下。完全冇痛嘅感覺。(小弟好怕打針)
打完到現在沒有任何不適。

另外建議大家用智方便&醫健通。因為可以隨時睇返打針記錄, 以後出門如回內地等應該好需要用到。(我 ...
未來趨勢必定是步向電子化,全部野都可以用手機攪掂,可憐愚港啲白痴仔甘願倒退番做原始人,走去填紙仔,真係笑乸死我,全部都on乸99嘅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]