• 瀏覽: 565,025
  • 回覆: 55
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-13 01:59 PM 發表

上年剛好新年前爆疫情,國內工廠收爐,所以缺貨極嚴重。我果時都同朋友家人講,放心,有2個月存量已足夠,唔洗搶太多。只要世界工廠一發力,供應就可以恢復。

之後布口罩出現,和同心罩派發,已完完全全解決口罩荒。基本上不會再缺。

可以向爸爸灌輸這概念。
佢已經聽話啦,出一次街都會用一個新口罩,經過一年多帶口罩既日子,老爸傷風感冒都冇乜,我鼻敏感都好少發作,佢都同意即使冇疫情,去人多地方同搭交通工具時都會帶口罩,正如呢度啲師兄師姐話齋,口罩已經係日常生活必須品啦!

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-3-13 02:23 PM 發表

我是教友,在未爆黑暴曱甴事件前,我都有十一奉獻俾教會
只不過自從黑暴事件發生之後,再加上我返的教會之教友及牧者竟然一面倒罵警察及同情班黑暴曱甴,我就決定暫停對教會的十一奉獻
我重以為係必須要奉獻添

引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-13 07:30 PM 發表

香港做飲食嘅走火入魔,只求快好做,冇唸客人好唔好食,大佬人客真金白銀買㗎!笨一次兩次就唔回頭啦!佢自己食埋佢囉!
我上南番順一帶一定食燒味,買隻燒鵝回港就賺咗一程車費。
而家香港啲做飲食又真係差,食物質素同價錢吾成正比,有時直程覺得咁都攞得出來比人食,真係笨一次吾會番轉頭,我公司有啲做飲食既租客都係 ,就算未有疫情之前,成日都話冇咩生意,實際係食物吾掂,食完都吾會番轉頭

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-13 08:56 PM 發表

收檔嗎,唔係仲有間嗎
應該重有嗎?新年我細妹送我一個鼎爺班蘭椰汁年糕

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-13 09:52 PM 發表

好味嗎???
今年新年聽同事講話有種叫紅棗糕好多人搶賣斷市😱
聞起上來係好大陣班蘭味,但煎咗陣味就冇咗,椰汁味就出來,除左甜咗啲之外,都ok

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-15 06:47 PM 發表

係3父子都出現這情況,食完午餐過陣就肚餓,到第二日才慢慢消退
我兩姐弟都係覺得有啲攰,過兩日就冇嘢,反而老爸沒有什麼不適,可能我姐弟身體還差過老爸吧

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-15 07:17 PM 發表
睇嚟好驚犯國安法哦

高先電影院宣布取消放映電影《理大圍城》 - 雅虎香港

https://yns.page.link/Nx2n6
幾時有套咁既電影

剛剛係街巿行過,開始見到呆灣啲菠蘿係生果檔出現,$35-$48/個

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-3-16 06:50 PM 發表

我應該都入到閘
但是我有高血壓,食緊血壓藥(並非薄血藥),加埋幾個月前照到有中度脂肪肝,都未知就咁打有冇危險,要睇定啲先
中度脂肪肝,要減肥至得喎,師兄

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-3-16 10:26 PM 發表

我都正在努力減肥中
其實我都有輕度脂肪肝,我已經努力咗大半年,目標係BMI水平達標,一齊努力吧💪💪

即係放軟身體,趁機會偷襲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]