• 瀏覽: 565,010
  • 回覆: 278
  • 追帖: 132
+368
報到,支持大叔!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-17 09:05 AM 發表
今天是2021年2月17日,辛丑年農曆正月年初六。

對於愚港面對新冠疫情嚟講,差不多剛好過咗一年。 在今次第四波疫情裡,昨日嘅確診數字為9宗,係第四波疫情最高峰時期百多宗確診數字後,再次回落到單位數。而第四波疫情對於愚港人嚟講,比較早前三波疫情,係更加難捱。不過由明日開始,加之於飲食業食肆嘅禁令就可以放寬,可以放寬晚上六點至十點,每一台食客可以四個人,呢個放寬對於飲食業嘅生意,係好重要嘅幫助。而 ...
睇完,感嘆大叔智慧!
辛苦大叔師兄了,謝謝你!🙋‍♂️

引用:
原帖由 TWSK73 於 2021-2-17 09:21 AM 發表
「窮則獨善其身,達則兼善天下」
我地中國行的就是王道,一帶一路,讓全世界互惠互利,重新崛起沒有發起任何一場戰爭。希望國家能好好打輿論戰,撕破白皮的虛偽面具,讓世界更多國家加入中國追求世界大同的陣營。
師兄冇錯,中國在國際輿論媒體需要加大實力,不能俾白皮的虛偽指鹿為馬癲倒眾生。

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-17 09:24 AM 發表
支持,同埋西方想借疫苗試新方式mRNA.

其實等同拖全民大練蠱,mRNA有沒有如當初轉基因食物般,隱藏不為人知既後遺效果,真係短期內無人知..

加上新近發現中左新冠病毒後,有成20%男士精液居然無精子,25%精子量減少..
西方想用群體免疫,mRNA疫苗..

最後可能令白皮人種大幅減少.印弟安人復仇咀咒可能應驗...
呢埸瘟疫,隱藏著"盎格魯·撒克遜計劃"陰謀,即人類人口減半計劃!

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-17 09:51 AM 發表

太過分!!!
飯桶竟然排第4!!!! 😱😱
你都唔弱,5O強之內🤭

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-17 10:18 AM 發表
近日確診數字已見顯著回落,數字說明一切,所以誰說之前的圍封強檢無成效?
唉!愚港施政艱難,黃人抗拒,唯有拖長自打3O大板才一動,有咁成績己算唔錯。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-17 10:22 AM 發表

廢水不流別人田
係咪又講環保?

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-17 10:41 AM 發表

輝瑞的矛攻輝瑞的盾
哈哈,真係玩煲喎,完全唔浪費

引用:
原帖由 nldw 於 2021-2-17 11:05 AM 發表
支持大叔

關於疫苗,仲有一單新聞話南非要退回阿三生產的嬰國阿屎你坑疫苗,因為保護力不足
哈哈,嬰國俾奴僕恰返轉頭,唔知世界變定阿三變了如來佛祖呢?

引用:
原帖由 靚c9 於 2021-2-17 11:07 AM 發表
白皮冇得賣冇效疫苗,條氣 chock 住,好快斷氣

支持祖國,救天下窮人,
行大善,必有上天 眷顧
得道多助,失道寡助!
祖國福大量大,善行世界,福蔭中華!
祈願
天佑中華民族🙏

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-2-17 11:08 AM 發表

中國政府喺武漢疫情後就已經報告咗,新冠病毒會影響生殖系統,白皮豬唔信
初期白皮看好戲,己精準計算毒株對白皮人細胞冇攻擊性。自以為自己是電影超人,幸災樂禍。
點知一切自有上天的安排,耶穌也幫不了忙走埋一邊。
害人終害己,新冠病毒/美麗的風景線己有天機的提示,白皮作孽之報時辰到。

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-17 11:40 AM 發表

噚日剛好領新回鄉證。
我7月份到期,請問E師姐依家中旅社星期日辦理嗎?

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-17 12:03 PM 發表

賣得平的話,藥廠會同白皮政府死過😏
財伐控制政府,政府唔聽財團之笛也不會好過。
資本主義嘛!我攞天下人的錢,你敢阻我?香港人己受緊啦!

引用:
原帖由 054D 於 2021-2-17 01:49 PM 發表
英國似乎好唔掂,而家事事挑釁中國。
有評論已講了,嬰國挑釁中國主要是轉移國內積弱及矛盾轉移視線,同時也是白皮統一戰線的契機。

引用:
原帖由 cool_stone 於 2021-2-18 04:47 AM 發表

佢企錯邊得罪拜登都可能係其中一個催化劑
尾角麵豉期金會的草紙很專孽!是由尾國背後的財伐精英影子政府策劃控制全球戰略而使用。無論是特狼譜抑或敗家登都影響不到麵豉期金會既有的戰略黑金使用方向。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]