• 瀏覽: 537,122
  • 回覆: 81
  • 追帖: 168
早晨and 報到

哇我第一次有第一版😳✌🏻

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
白皮做咩又唔搞醫療外交?不過佢地無心又無力😏

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-17 10:10 AM 發表

如果佢哋隻疫苗又貴又唔得的話
好難搞到(醫療外交)啊
賣得平的話,藥廠會同白皮政府死過😏

引用:
原帖由 無爪的八爪魚 於 2021-2-17 08:16 PM 發表

好白痴 😏
啲餐廳俾人book爆哂,個個人都係藍?間間餐廳都係藍?
如果黃人唔出去食,啲餐廳少啲人,我想出去食嗰陣都安心啲,都係好事😁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 影瞳 於 2021-2-17 11:17 PM 發表

頭先7點幾search左安心出行下載左
之後見話有假app
怕search錯名下錯app
去政府網站,搵你要的版本,會直接彈去下載嗰頁。
https://www.leavehomesafe.gov.hk/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 friendchanli 於 2021-2-17 11:40 PM 發表

由日本紅番來香港就威威了。
呢招好多牌子都用過,幾好用 🤣

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-18 12:21 PM 發表

可以同你賭一串燒賣,如果日本要求有智方便電子針咭先可以入境,有九成曱甴會即刻登記同打疫苗
我覺得賭10串都得,哈哈哈🤣

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-2-18 04:08 PM 發表

新世界發展(00017)公布疫市增聘近千人 列九大筍工
2021年2月18日週四 下午3:01

<匯港通訊> 2019年冠狀病毒病疫情衝擊全球經濟,預料最新公布的本港失業率將再創2003年沙士後新高,在香港這個艱難時期,新世界發展(00017)今天宣布將於3月中舉辦疫情期間首個私人企業大型招聘會,疫市中增聘近千個職位,當中包括因應疫後新常態增設的工種,如針對數碼媒體推廣、口罩推廣研發及皇都 ...
新世界我知道佢1月炒左人。。。😑
不過好似係炒左堆唔多productive的old seafood...

引用:
原帖由 迷失一號 於 2021-2-18 05:17 PM 發表

今日食lunch見有3條友企係門口,其中一個問職員唔掃安心出行得唔得?職員即刻話唔得🤭條友串77話去搵第二間!點知另外兩個話我唔搵喇,我哋喺度食你自己去搵啦!嗰兩個坐咗喺我隔離枱,聽到佢哋話條友都戇鳩鳩,搵咗十幾間,明知間間都要掃,都仲係要搵間唔使!以後叫佢食自己啦廢鳩事理佢!😂😂😂
我估一定係同事唔係朋友😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cap07 於 2021-2-18 05:22 PM 發表

個假apps就係好似叫〝安心回家〞
安心返歸🤣

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-18 08:15 PM 發表

某程度上
好憎「擾民」呢兩個字....
想問佢地....咩叫擾民
佢地零願擾民⋯定中covid死😏😏
佢地可以選擇升天,或者落地獄,脫離塵世苦海,從此永遠無野煩擾到佢地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陽光藍孩 於 2021-2-20 01:28 PM 發表

係政府同駱主任眼中其實一早知你班友會玩野,但佢地知道,如果有一間餐廳爆疫而政府睇番d登記記錄時係亂寫,或者根本追蹤唔到食客嘅,政府有大條道理實施強制掃碼。如果yc再玩野,遲早會有一波會守唔住,遲早要死死氣封城。政府一步一步黎係岩嘅。

Yc永遠唔明嘅係,要做嘅始終要做,好似你一心搞事反逃犯條例,但搞完一輪最後咪出個更強嘅國安法。而呢個只係香港2047回歸嘅一個部分,大家乖乖地繼續會有著數,搞事嘅 ...
係啊,要黎嘅都係要黎,要做嘅都係要做。
聽教聽話自己生性的細路,自然唔需要管得咁嚴,自由度都大啲。
講道理唔聽鬧又唔理即係身痕要打,叫人要管佢管得嚴啲囉,自己攞黎賤。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-20 01:41 PM 發表

啲媒體從來無提過仆去英國5+1年後申請入藉時係有可能唔批,佢地唔敢提,因為咁做的話會斷左英國鬼嘅財路
唔好理啦,香港咪當貼錢送走啲瘟神囉。
輸出黃人黑暴,絕對利己利人win-win 😏
所以我地唔要多多鼓勵呢啲人,快快上路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-20 04:56 PM 發表

YC會羞愧先奇
睇微博轉X登啲YC留言
居然支持印度軍
對陣亡解放軍極度侮辱
真想捉晒呢班人去守邊界
成班傻仔,印度人都睇佢地唔起

題外話,原來衞生署/防護中心個防疫廣告有越南文版本,剛喺youtube見到個廣告。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]