• 瀏覽: 537,118
  • 回覆: 27
  • 追帖: 168
立即支持咗先!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
巴西龜🇧🇷都喺其中一個福街國家,做好準備佢哋將來反轉豬肚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-17 09:24 AM 發表

支持,同埋西方想借疫苗試新方式mRNA.

其實等同拖全民大練蠱,mRNA有沒有如當初轉基因食物般,隱藏不為人知既後遺效果,真係短期內無人知..

加上新近發現中左新冠病毒後,有成20%男士精液居然無精子,25%精子量減少..
西方想用群體免疫,mRNA疫苗..

最後可能令白皮人種大幅減少.印弟安人復仇咀咒可能應驗...
中國政府喺武漢疫情後就已經報告咗,新冠病毒會影響生殖系統,白皮豬唔信

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-26 09:08 AM 發表

大叔今早真人真事:
早餐煮煮吓烚蛋,突然聽到廚房發出「啪」的一聲........
跟住已經變成咁…....

都喺買鋼面穩陣,如果當時有人喺廚房,真喺會嚇親

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-2-28 11:34 AM 發表

我地叫Heat soak test

問題係唔會件件做,每batch有抽樣算好的了,有的可能只做一次
我見過有部玻璃lift,塊雙層鋼化玻璃都自動爆咗,根本無撞擊點,確定喺自爆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甚麼都沒有 於 2021-2-28 12:16 PM 發表

假如大陸禁止台灣芯片進口,美國正好借機全面禁止芯片進口大陸,到時其他國家都跟隨就大件事
有幾大件事?全世界嘅手機,電腦生產線都喺中國,無芯片,就無product,攔炒

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-28 01:49 PM 發表

未來嘅雲手機直頭唔乸駛用芯片,所以禁運呢招根本無乸用
雲手機都要用芯片嘅,只喺唔需要處理能力咁強嘅芯片,宜家用7nm 八核,如果喺雲手機可以只需要處理網絡傳輸能力強就得,到時用60nm技術就已經夠用

引用:
原帖由 馬須仁 於 2021-2-28 01:18 PM 發表

今早食早餐睇到一對母女嘅對話,令我更對時下嘅新一代再失望多一點,個女唔知係手札機睇到D咩,突然同佢阿媽講:「點解D人係美國國內去第二個地方都要搭飛機,同一個國家啫」,我一聽到即時反應咬住啖公仔麵望住佢,佢老母見到我咁嘅眼神即時流露出好冇面子咁嘅樣,同個女不斷解釋⋯⋯
佢個女已經唔細,一定讀緊中學,因為之前講過一句「⋯⋯我以前讀小學嗰陣時⋯⋯」
十幾歲連個世界有幾大,一D常識思考嘅能力都冇,有乜 ...
歪果仁都差唔多

https://youtu.be/OshYlSrWWwg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-28 08:36 PM 發表

今日係MK有個叫「光時」口號,都拉咗!就睇吓明日點囉!全街著黑衫又如何?個個都未必敢嗌出聲!
哎港獨口號一定違反國安法,3年最低消費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-2 06:00 PM 發表

不如咁睇:
愚港試過紅色後代做特首,試過公墓完出身嘅做特首,試過由專業人士做特首,可能將來輪到由武官出任特首,都有可能架!
最主要一哥同內地公安部好多人都喺同學仔,浦東幹部學校深造過

回覆 引用 TOP

今日呢個新聞同大叔嘅標題好貼切

中方決定參加維和人員新冠疫苗之友小組,並向聯合國維和人員捐贈疫苗。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 big3624 於 2021-3-4 02:47 PM 發表

可能係佢哋有遠見,預先爭取更好嘅伙食
但喺要剃光頭啵
佢哋快啲多謝長毛

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:40 PM 發表

由胡主席到習主席,遇港深層次矛盾講咗十幾年,阿爺根本睇到地產佬食人血自肥,今舖一定乘打港毒之勢,處理埋呢個深層次矛盾,為今次大手術贏回民心
其實亦警示北上廣深唔好行鄉港條舊路。
10年前開始,深圳本地就不斷起緊保障住房同優才房,加上大灣區同汕尾基礎設施嘅成熟,慢慢就會將改善型房屋市場分離,就會好似新加坡咁,樓可以炒,但唔影響民生。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:42 PM 發表

食唔慣皇家飯嘅人,呢4日真喺唔易捱
人哋胡志偉仲要多謝懲教署阿sir,幫佢降三高添

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 01:54 PM 發表

正式一波未平,一波又起,可能好快又有反動組織被炒起,岺太可以入倉陪岺生了

[頭條日報] 新加坡《聯合早報》:民陣被調查曾否獲美國資助 或涉違國安法遭取締

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2014605/
琴晚先加完餸,今晚又要慶祝?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]