• 瀏覽: 536,596
  • 回覆: 61
  • 追帖: 168
支持大叔

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
今日我隔離果件臭YC又係度講話政府逼人用安心出行想拎行蹤乜乜乜,話根本無用,唔通去過好多地方就捉唒啲人驗,況且驗左又代表聽日唔中乜乜乜乜乜~
新年前,又話內地疫苗,送比咁多地方,只不過係叫人做白老鼠,仲好不屑咁講,忍唔住話番佢,其實已經好多人打緊,亦好多地方係幫中國買,你咪打面癱輝瑞,無人阻你

好鬼嬲

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-17 06:38 PM 發表

d人蠢其實ok.....
唔ok係d人蠢仲要學人陰謀論先救命
人蠢,又要懶醒懶知道好多內幕果下作嘔,我真係好想罵佢收聲啦蠢x

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 06:57 PM 發表

個人同意政府提供2種疫苗比市民選擇,支持祖國及比較保守衹接受傳統滅活疫苗,可以打科興,崇洋不怕面癱風險嘅,當然可以選複必泰,始終越多人打疫苗,抗疫成效越高

要科興截複必泰糊,純粹攞彩,複必泰批咗咁耐,都未能到港,而科興則留定貨,侍批後可立即送貨,誰更重視港人的生命?是白鬼藥廠?還是國家?
啲人唔會咁諗~只會覺得政府黑箱作業益阿爺架咋

引用:
原帖由 RockMe 於 2021-2-18 03:57 PM 發表

方向布一定話擾民。
除左擾民,佢哋仲有乜好寫丫~

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-18 12:21 PM 發表

可以同你賭一串燒賣,如果日本要求有智方便電子針咭先可以入境,有九成曱甴會即刻登記同打疫苗
一定係~我賭十串燒賣

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-18 07:56 PM 發表

黃人幫襯美心,咩心態?不過,黃💩雙標,已經不是新事物
黃店食得落至得架~啲酸叔魚蛋盆菜仲記憶猶新架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2021-2-18 09:19 PM 發表

今日去某區既吉野家食個下午茶
主動拎手機出黎掃碼
看管探熱機同qr code個姨姨好好笑容咁講唔該晒
一另轉身行向收銀台
先知個收銀哥哥仔一直怒啤住我
平時點餐d店員都會覆述一次同問下有冇coupon之類的
今次個哥哥仔全程不發一言
連用現金定8達通都冇問
個一刻唔知點解
我忍唔住笑左出聲
痴孖根咁條友又係吉野家做?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-18 12:57 PM 發表

大家做好本份為自己地方出一份力
大家交流下今天堂食看到什麼光怪陸離的東西,,,我先分享12:30康怡美心經歷,有2公婆嚟食飯然後係門口說以為日間食飯不用掃安心出行,然後聽員說沒安心出行可登記姓名電話,然後個2公婆當然魚蝦蟹啦但又要入去食,,好死唔死仲要坐我隔離枱,2公婆40歲到個女人邊食邊話食餐飯都嫲Q煩,然後2公婆又魚蝦蟹,好 ...
腰兄真係好堅~笑死我了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-19 08:10 AM 發表

睇嚟西方日報都應該摺咗佢😤😤
根本呢份垃圾報同毒果都無乜分別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-19 07:38 PM 發表

同意,太爛嘅機器己冇得維修價值也要掉,講台也一樣。
摺左港台最有效益

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-20 08:00 AM 發表

中國官方最新放出 2020年中加勒萬河谷中印衝突片段

中印衝突|央視公開加勒萬河谷衝突現場片段 團長祁發寶血流披面
https://www.hk01.com/article/589328?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

一開始中方只係得10個人 沒帶武器沒帶頭盔同印方交涉,結果被印軍圍攻,團長重傷 4人死亡。後來PLA增援 以少打多,打死打 ...
四名烈士安息~

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-20 11:06 AM 發表

最年輕既烈士陳祥榕只有19歲.....
19歲既我仲係到溫溫燉燉,自愧不如阿...
位位都係正氣男兒,浩氣長存

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-21 09:58 AM 發表

好似疫情初期搶米搶廁紙一樣啦,我做了幾十年家庭主男,很少見到後生幾個幾個係超市買米買廁紙雖,班趴街就係做假像等社會恐慌,搞到公公婆婆排晒長龍
果陣咪仲有單打劫廁紙,睇完都覺得好假根本就係唯恐天下不亂

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-2-21 06:55 PM 發表

妳講起m巾我都記得有次去萬0買嘢,m巾俾人搶得7788,洗手液濕紙巾呢d就肯定冇曬貨啦,門口排滿人,唔知等口罩定清潔用品,有貨到時d人好激動歡呼,唔講仲以為自己誤入追星現場當時覺得d人身體未出事,心理精神上已經有病回想呢一兩年真係遇到好多奇人怪事
香港人真係好易比人煽動~

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]