• 瀏覽: 564,676
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-17 10:10 AM 發表

如果佢哋隻疫苗又貴又唔得的話
好難搞到(醫療外交)啊
疫苗成本反而廢水mRNA比滅活疫苗應該更低..產量更快

但關乎歐美藥廠既利潤,和廢水疫苗後期運輸處理好多麻煩野...

唔係剩係送俾你就用到,對窮國廢水疫苗引起既問題可能更大...

近日確診數字已見顯著回落,數字說明一切,所以誰說之前的圍封強檢無成效?

支持大叔💪🏿

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-17 09:52 AM 發表
白皮做咩又唔搞醫療外交?不過佢地無心又無力😏
美腳自己都唔夠分,歐洲又

報到! 支持大叔! 

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-17 10:05 AM 發表

冇回鄉咭唯有打廢水疫苗..但預左下半生要靠偉哥振雄風..
廢水不流別人田

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-17 10:10 AM 發表

如果佢哋隻疫苗又貴又唔得的話
好難搞到(醫療外交)啊
內外交困就有份

支持大叔

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-17 09:05 AM 發表
今天是2021年2月17日,辛丑年農曆正月年初六。

對於愚港面對新冠疫情嚟講,差不多剛好過咗一年。 在今次第四波疫情裡,昨日嘅確診數字為9宗,係第四波疫情最高峰時期百多宗確診數字後,再次回落到單位數。而第四波疫情對於愚港人嚟講,比較早前三波疫情,係更加難捱。不過由明日開始,加之於飲食業食肆嘅禁令就可以放寬,可以放寬晚上六點至十點,每一台食客可以四個人,呢個放寬對於飲食業嘅生意,係好重要嘅幫助。而 ...
大叔你好嘢!🌹🌹🌹

報個到先
謝大叔

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-17 09:34 AM 發表

香港唔做,旅行社可以和國內合作,在關口內或附近設疫苗注射處..

而家國內回港免檢疫,港人過關只係打疫苗再入境香港應該可行..

最好在西九高鐵站內中方管轄局注射..就更加方便...
有人做先成事, 唔係似得以家咁, 好似自己唔急, 人哋急咁樣.

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-17 10:18 AM 發表
近日確診數字已見顯著回落,數字說明一切,所以誰說之前的圍封強檢無成效?
唉!愚港施政艱難,黃人抗拒,唯有拖長自打3O大板才一動,有咁成績己算唔錯。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-17 10:22 AM 發表

廢水不流別人田
係咪又講環保?

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-17 10:40 AM 發表

係咪又講環保?
輝瑞的矛攻輝瑞的盾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]