• 瀏覽: 565,314
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-27 12:03 AM 發表

有品味👍我都係呢個品牌粉絲,餃子湯圓都有水準,當然以呢個價錢係超值,家人過年係(北角應該冇記錯)慕名排咗成個鐘買湯圓,未試過嘅唔使試嘞,名過其實!冇得揀芝麻花生雙拼,芝麻還可以花生可以不吃,花生炒唔夠香,湯圓煮起冇你呢碗圓潤搓粉唔透,豆皮湯圓!
師姐北角電器道橫街這間嗎,我覺得自己個薑糖整得比去好飲

恭喜大叔搵到鐘意新職位

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-26 09:35 PM 發表

唔好同曱甴瓷器撞瓦煲阿ching
有防暴警察係附近先敢做咋,個時屈左幾個月親眼見到d死曱甴就爆左出黎

引用:
原帖由 P6602611 於 2021-2-27 12:04 AM 發表

不過我覺得曱甴軍過左8月就頹勢顯現。8月時仲可以同警察正面對陣,之後一遇上防暴警察主力推進都只能撤退。之後曱甴軍佔領暴大理大其實已經係攻守調轉變成曱甴軍被圍攻
應該係理大打殘左去地,記得去地係老尖佐敦想攻入理大最後都比警察擊走,,係佐敦仲用左光彈睇返視頻都熱血沸騰,個班趴街真係似蟑螂

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-27 12:06 AM 發表

一睇就知老薑黑糖水,老餅口味🤭
老餅口味啱我,E師姐有冇整多碗🤤

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 11:44 PM 發表

以前驚細路養唔大嫲所以叫自己個仔女都係乞衣仔乞衣女(這樣黑白無常聽到都唔捉走囉),,以前D家長又很少比較因大家環境都差不多所,阿媽鬧仔女就死仔包死女包而老豆鬧仔就叫你個打把仔,但老豆係唔會話個女係打把的因女兒係老豆小綿奧嫲
原來係咁,呢啲至係真正”愛之深,責之切”!呢6個字,係分別由一個屎黃舊同學,同屎黃姐夫解釋點解要成日鬧大陸,我聽到真係有啲嘔心!
話時話,真係冇乜印象聽過啲呀爸鬧人;可能直接打仔多,只有呀仔慘叫聲

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-27 12:07 AM 發表

師姐北角電器道橫街這間嗎,我覺得自己個薑糖整得比去好飲
妖,一啲都唔好食,唔係我買,貴唔貴㗎?以前土瓜灣有個寧波亞嬸買嘅湯圓比係寧波食嘅還好食,佢做到質感略似寧波年糕咁有啲咬口,可惜去寧波都食唔到咁嘅質感!

引用:
原帖由 P6602611 於 2021-2-27 12:04 AM 發表

不過我覺得曱甴軍過左8月就頹勢顯現。8月時仲可以同警察正面對陣,之後一遇上防暴警察主力推進都只能撤退。之後曱甴軍佔領暴大理大其實已經係攻守調轉變成曱甴軍被圍攻
我都認同8月是轉捩點,過了8月5日,佢地出盡力都做唔到大規模罷工後,已出現轉勢。也由於佢地知道轉勢,所以及後佢地班打手要加大暴力程度維持個勢。希望用暴力令警方執法時容易出錯,等佢地再有籍口發難。所謂的831,是一個佢地都心知肚明是謊言的謊言,只是為了立場,扮到信到十足而已。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-27 12:11 AM 發表

老餅口味啱我,E師姐有冇整多碗🤤
我要節食呀!食咗好多野唔敢煮湯圓嘞!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-27 12:10 AM 發表

應該係理大打殘左去地,記得去地係老尖佐敦想攻入理大最後都比警察擊走,,係佐敦仲用左光彈睇返視頻都熱血沸騰,個班趴街真係似蟑螂
警總速龍衝鋒突圍將班曱甴衝到抱頭亂竄最治療,就好似睇戲奸角禁住主角打然後比主角反攻ko一樣

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-26 12:41 PM 發表
順便講吓現在就業搵工嘅市道:

1. 由去年11月開始搵工到現在,我只係透過JobsDB網上申請工作,係唯一途徑,因為襟個「apply now」就得,夠方便。就因為夠方便,漁翁撒網send咗400多個申請出去,而且好多空缺係無限輪迴,由去年11月刊登招聘廣告到現在,一個月出幾次廣告,都仲請緊人........

2. 由11月到現在約有20份有面試,其中40%係上市公司,其他係一般企業,及有一份係 ...
有新的開始是開心事.

我都想做下大灣區工作, 不過, 我想內地對香港的經驗不那麼感興趣了, 而且有大量海歸, 僱主很多選擇.

引用:
原帖由 geometric 於 2021-2-27 00:15 發表

我都認同8月是轉捩點,過了8月5日,佢地出盡力都做唔到大規模罷工後,已出現轉勢。也由於佢地知道轉勢,所以及後佢地班打手要加大暴力程度維持個勢。希望用暴力令警方執法時容易出錯,等佢地再有籍口發難。所謂的831,是一個佢地都心知肚明是謊言的謊言,只是為了立場,扮到信到十足而已。
要真正平亂就要徹底消除班黃人嘅鬥志。問題就係中央會用咩手段同速度去做呢?

我喺yt發覺啲黃人成日話阿爺雷聲大雨點小,即係好多繼續想搞事嘅黃人就係博緊中央唔會將行動升級。班人唔係真係要逐巴逐巴被撼落去先識驚掛?

同時又唔明點解社會各界同大公司好多黃嘅高層要繼續用口罩(i.e. 51口罩)表達政見,宜家係黃人唔係應該低調啲咩?

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 26-2-2021 23:15 發表

但段爸又變返段狗哦,,,其實香港黑暴真係完全帶出人性陰險貪婪,自大自私,,,
自私自利,龍門任佢搬,有利就手足,唔支持就狗

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 26-2-2021 23:17 發表

我無野撈時就試下,因我唔怕羞
到時我幫你擦 view 數

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 10:08 PM 發表

我希望開返新屋領,成班漢奸送晒入去
做乜要俾班黃友有把柄亂作故仔?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]