• 瀏覽: 564,651
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
宜家香港肺炎死200人, 接種疫苗7萬幾人死3人,如按比例700幾萬人接種哂就死300人,咁打疫苗咪死得仲多過中肺炎死嘅人數?

引用:
原帖由 fatkwing 於 2021-3-9 03:59 PM 發表

廣東人唔用'的', 應該係'菠蘿既海'.
波羅的海(Baltic Sea)

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-3-9 11:09 AM 發表

呢單野, 我唔係為醫院講好話, 但事實與大家想像有出入, 絕不是"分流輪候14小時"

https://www.hk01.com/社會新聞/595577/六旬漢廣華醫院急症室等候區死亡-或長達6-5小時無人知 ...
講話E院服務不漏都係麻麻哋,2OO3-2OO4年我母親,2O14-2OI5年我父親已領教過,唔想再提。現在我認知最好是E利沙伯醫院,以前做事細心有頭有尾,伊院醫護真是很忙很辛苦的。現在最黑醫院是馬+力和講話,呢兩完聽到名已怕怕。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-9 04:06 AM 發表

唔係喎妹兄,佢女友話劉傑青係入面不知幾enjoy,日日同楊精彩唱雙簧喎!

節自頭條日報:

【Kelly Online】楊岳橋獄中遭劉頴匡揶揄「人生夠精彩未」 以三字回應

楊岳橋曾說過「案底是令他們人生變得更加精彩!」,成為熱話。

民主派「35+」47名初選人士,早前被控串謀顛覆國家政權罪,其中前公民黨成員楊岳橋及前民間集會團隊發言人劉頴匡仍被扣 ...
飯兄,劉召主自己想走路離開香港,但現在走唔到要坐監,就妄想症發神經話全部香港人移民了,得佢自己坐監。如果判刑時好大機會會發癲喎。

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-9 07:04 PM 發表
宜家香港肺炎死200人, 接種疫苗7萬幾人死3人,如按比例700幾萬人接種哂就死300人,咁打疫苗咪死得仲多過中肺炎死嘅人數?
疫情前既2018年3月, 香港每日平均有百三人死, 絕大部份病死.

打完唔洗死, 就唔係幾百蚊一劑, 而係幾百萬一劑.
唔好講打完唔洗死. 打完之後得三百個死, 都抵玩啦. 死亡機率急降99%

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-3-9 07:23 PM 發表

疫情前既2018年3月, 香港每日平均有百三人死, 絕大部份病死.

打完唔洗死, 就唔係幾百蚊一劑, 而係幾百萬一劑.
有冇幾百萬一劑嘅疫苗介紹下?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-9 18:37 發表
有無搞錯,連呢檔嘢都咁快轉軚

[頭條日報] 民研:中港政府信任度上升 近半市民對一國兩制有信心

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2017851/
唔升番幾分邊有得跌

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-3-9 07:12 PM 發表

講話E院服務不漏都係麻麻哋,2OO3-2OO4年我母親,2O14-2OI5年我父親已領教過,唔想再提。現在我認知最好是E利沙伯醫院,以前做事細心有頭有尾,伊院醫護真是很忙很辛苦的。現在最黑醫院是馬+力和講話,呢兩完聽到名已怕怕。
威記都好黃,因為暴大畢業嘅比例大!

引用:
原帖由 9wai 於 2021-3-9 07:28 PM 發表

威記都好黃,因為暴大畢業嘅比例大!
威記我冇接觸過,但醫療意外或死亡率報導比以上兩家少,所以我認知中忽略了它。

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-9 08:49 AM 發表

當呆蛙發現佢再無利用價值就掟落船,只需要一年半載。希望到時佢留台繼續小確幸唔好回流
高分低能俾呆蛙洗了腦,超過5年命都不會移民呆娃啦!就嚟武統了,真係貪佢多菠蘿?

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-9 07:25 PM 發表

有冇幾百萬一劑嘅疫苗介紹下?
人哋意思係人命無價,打完疫苗你唔使中招死呀。

引用:
原帖由 Mr.T8 於 2021-3-9 07:04 PM 發表
嗰三個已經講咗唔關疫苗事

引用:
原帖由 fatkwing 於 2021-3-9 03:59 PM 發表

廣東人唔用'的', 應該係'菠蘿既海'.
N年前毛記新聞就試過報菠蘿嘅海,傳為一時佳話,有次又係毛記新聞,元朗粒頭嚴重塞車。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-9 07:46 PM 發表

嗰三個已經講咗唔關疫苗事
冇直接關係,冇話冇間接關係

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-9 06:37 PM 發表
有無搞錯,連呢檔嘢都咁快轉軚

[頭條日報] 民研:中港政府信任度上升 近半市民對一國兩制有信心

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2017851/
前一兩年政府乜都係得把口講, 只有警察疲於奔命, 信任度可以高得去邊...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]