• 瀏覽: 565,352
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-7 08:16 PM 發表

師姐香港打疫苗難難難呀,打完千萬不要在28天內出事唔係黑媒都賴到中國疫苗身上,打完第二針一年內有事都會比黑媒賴在祖國疫苗上的
我昨天和老豆打了但這2天黑媒大事造謠家父也忐忑不安
主動脈閉塞同中風都唔係一朝一夕,其實疾苗苗又唔係仙丹,唔應該期望打完長期病會消失。

而其實疫苗副作用如有係頭半小時已經會出現,所以唔洗擔心太多。

現時報道手法根本係有問題 

我覺得政府必須調整接種策略,長期病患者應該係覆診時,經醫生判斷後接種。而接種中心應為非高危群組(一般人或健康的會有較大感染機會的人)接種。以免不必要的信息不對稱做成誤會。

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-7 07:45 PM 發表

同一個劇本而已
只是香港人條命值錢啲
又有阿爺撐住
緬甸真係唔知點收科
下一個目標會唔會係菲律賓
菲律賓走群眾路線,同緬甸軍政府唔同。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-7 08:16 PM 發表

師姐香港打疫苗難難難呀,打完千萬不要在28天內出事唔係黑媒都賴到中國疫苗身上,打完第二針一年內有事都會比黑媒賴在祖國疫苗上的
我昨天和老豆打了但這2天黑媒大事造謠家父也忐忑不安
所以香港要由頭到腳執過晒至得,傳媒一向作大,你地多d同老人家傾下,講佢知心情放輕鬆d就好

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-7 08:10 PM 發表
其實官涌無問題。官涌只係有人有不適而審慎起見送院觀察。

而家死亡個案及嚴重個案並不在官涌,而係本身有嚴重長期病患。

講真,科學態度出發的話,應該諗嚴重長期病患係咪優先打,多於非科學態度關聯式思考下的質疑。

政府開放比所有人預約,會比較實際。
所以國內打疫苗年齡為18-59
不無道理

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-7 08:36 PM 發表

所以香港要由頭到腳執過晒至得,傳媒一向作大,你地多d同老人家傾下,講佢知心情放輕鬆d就好
下午2個孫仔嚟左又開心翻,但黃昏又報多2單去左深切治癒又忐忑下,,打完針6天後才入院又關事,,愚港D黑媒真正趴街

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-7 08:46 PM 發表

下午2個孫仔嚟左又開心翻,但黃昏又報多2單去左深切治癒又忐忑下,,打完針6天後才入院又關事,,愚港D黑媒真正趴街
只能多點跟爸爸傾計,等佢放鬆一下。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-3-7 06:40 PM 發表

呆蛙嗰件唐湘龍先好笑,話菜英文玩爛咗鄉港,叫佢多幫鄉港出聲,要對鄉港負責任,佢應該係想加快統一進程,驚菜英文死唔去,驚鄉港班曱甴死唔去想送佢哋一程
真係夠毒👍

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-3-7 08:36 PM 發表

我哋最怕亞爺唔由頭執過哂,呢兩日都有返啲希望。

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-7 08:49 PM 發表

只能多點跟爸爸傾計,等佢放鬆一下。
係之前個單去都話打完幾天才出事關咩疫苗事,可能昨天才打完這2天又出幾單所以忐忑囉,,其實去都知打疫苗24小時內沒大反應就安全的,但他81歲也有點害怕囉,,,但我開玩笑和他們,我們3父子打完的不良反應就係過2個鐘就肚餓,證明我地身體非常好啦

引用:
原帖由 hk_mask 於 2021-3-7 07:53 PM 發表

同樣去官涌批次有冇問題,有冇生產問題或後期被做手腳?😳
無良心醫護可能會提醒有長期病患的老人家打外國的唔好打,打中國的就話之你有乜病都照打唔出奇。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-3-7 05:07 PM 發表

傳道就傳道,又要講政治真係好討厭,聖經同穌哥邊有咁樣教人?
西鬼都係用呢啲伎倆,宗教,環保,同性戀⋯⋯全部都係用嚟反政府,只係狗牌上寫唔同嘅名!

你睇返清朝嗰陣,都有宗教嚟滲透。如果你哋西鬼真係咁神心,就唔會全球殺人搶錢。

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-3-7 05:12 PM 發表

師兄講的中美xx戰慶幸是在和平範圍內,我的看法有一點偏差。
其實美國輿論戰現在營造緊一個氣氛,就是與西方大多數國家拉合著一種共識正在磨合緊,當這種共識積聚在一起的時候,就更加有底氣對付中國了,別小看老美現在的xx戰,佢實際是拉合西方所有力量,重新搞一個世界新冷戰→即中西新冷戰!
我比較悲觀,發動臭港內鬼反政府,務求蔓延入內地,推翻中國政府。
而且又出動生物武器,已經打緊仗。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-3-7 08:43 PM 發表

所以國內打疫苗年齡為18-59
不無道理
就係奇怪點解香港無評估無指引
反而60歲以上長者優先打
剛剛同大陸相反

引用:
原帖由 y98141 於 2021-3-7 07:23 PM 發表
有沒人留意緬甸局勢?依件事差d係香港上演
其實都上演過,不過爆眼女只係爆眼,佢就直接實彈爆頭
新聞見到緬甸d人係路上佈磚陣, 和理大一役的情境多相似

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-7 02:31 PM 發表

其實可以send去國安的,我地分唔到去有沒有犯國安,但可以辛苦國安阿sir研究下
我已經send左俾警方國安處wechat及12339國安網

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]