• 瀏覽: 564,667
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-3-5 09:08 PM 發表

呢個家族群組係阿媽呢邊,表弟妹(90後)全黃,我屋企就藍;阿爸嗰邊就冇群組,表兄弟姊妹估計大多數係黃
我阿爸嚟面個群說話的全正常人,有些黃在群但不會講話

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 5-3-2021 21:27 發表

其實我今次好感動的,等11號人大通過議程後,但今次不能喝酒因明天打疫苗而老虎也不在身邊,我好想唱歌唱祖國
我幫手飲埋你嗰份,不過到時可能10點已經唔識覆機

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-5 09:18 PM 發表

冇錯,佢哋依然覺得香港係好好的。
應該這樣說,因為我地係正常人去地感受到所以對香港印象還沒好差,,轉個彎贊自己

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-5 09:20 PM 發表

下一步應該到媒體,教育。
正解,而黑醫護就睇去地識唔識做了,因這界別係市民的健康所以還給他們留一線

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 09:20 PM 發表

當日政協副主席CY講過,班反對派衹知贏咗個結果,而不知後果

原來後果喺全部入冊,加以後全部無份玩
如果有水晶球班趴街會點選啦,,但命係無的返轉頭的

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 09:21 PM 發表

未諗到功能組別已經少咗區議會6席,再新加5席共11席,會點分配?
真係好難估計,但過幾天就明中央怎佈局

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 5-3-2021 21:35 發表

如果有水晶球班趴街會點選啦,,但命係無的返轉頭的
現在已經無如果,佢哋衹可以為自己做過嘅好事,付上代價

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-5 09:22 PM 發表

我只係本住無貢獻都唔好拖後腿,有能力就幫多啲人,無能力就顧掂自己,做自己認為對嘅事
啱呀,無貢獻都唔好破壞社會,家父家母都教導,我地無讀過咩書所以無諗過你地幾姐弟可大富大貴,只希望你地做個好人就可以

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-5 09:29 PM 發表

我幫手飲埋你嗰份,不過到時可能10點已經唔識覆機
你又嚟呀,國安法這天等到一點都唔見你,我就話你喝多了

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 5-3-2021 21:41 發表

你又嚟呀,國安法這天等到一點都唔見你,我就話你喝多了
呢個喺大叔群一個笑話,但我好開心

香港黑醫護害人無聲無息又一見証,63嵗病人吐血輪診14小時死亡無人知

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-5 09:37 PM 發表

真係好難估計,但過幾天就明中央怎佈局
如果真係得番廿席直選,我會感到唔開心...
即係話中央對香港已經信心全失…要收回部分直選權利...
呢個業,係香港人自己作的...

第一次中六彩啦.....賺$30

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-3-5 10:23 PM 發表
第一次中六彩啦.....賺$30
大叔有新工作又中六合彩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]