• 瀏覽: 565,041
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 08:40 PM 發表

我有錢會同細佬飲哥拉和白檸汽水呀,當時一年飲唔到幾次的
白檸加幾粒鹽

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:40 PM 發表
過完年正式開市,封區強檢,應該陸續有來

[頭條日報] 新蒲崗金橋大廈及東誠大廈封區強檢 料明早7時完成

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2005962/
開市大吉

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-23 08:19 PM 發表

係隻為食貓偷食,等我去打佢一鑊
師兄想以下犯上? 會屎得好慘喎

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2021-2-23 07:13 PM 發表

咪係用灰就得
我問返我阿媽,去話個次我幾歲大人仔流這麽多血真係想去醫院的 ,但嫲嫲話用香爐灰就得,阿媽話真係用香爐灰壓住這左半粒鍾就無流啦,,,所以我懷疑這樣整到我蠢左,唔係我應該係人中龍來的

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 03:46 PM 發表

YC如果肯公平睇中國
就會睇到王毅外長講中國從未侵略過任何國家
中國有今日係從苦難中慢慢走出嚟
你鬧人一黨專政但一黨可保穩定
YC又唔睇吓佢哋眼中既民主大國
換一個總統換一種政策
結果係走向滅亡
呢啲咁深奧既嘢YC唔想知亦唔會去了解的

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 08:47 PM 發表

師兄想以下犯上? 會屎得好慘喎
我主人邊使偷食,去零食盒叫個奴才拎就得

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 07:19 PM 發表

早打早享受,還望阿爺快啲送第二批
剛聽新聞說這2星期預約打疫苗係比較少的,因要確保打疫苗暢順,,過完這2星期如果一切順利我覺得阿爺會加快運疫苗到港,到時可望和加大層面接種,到5月應該可接受全港市民預約

引用:
原帖由 ckm 於 2021-2-23 08:40 PM 發表

賣魚既睬你都傻,呢啲功夫嘢又唔收得你貴,有啲賣魚既只賣俾酒家,都費事賣俾街客
係呀!所以喺屋企只能食到苦魚腸。
不過冇辦法,老媽一個女人仔,每日大約得半粒鐘多啲時間準備十幾人飯餸,煮完餐飯都冇胃口食飯,反而走去食支煮飯後煙

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-2-2021 20:52 發表

剛聽新聞說這2星期預約打疫苗係比較少的,因要確保打疫苗暢順,,過完這2星期如果一切順利我覺得阿爺會加快運疫苗到港,到時可望和加大層面接種,到5月應該可接受全港市民預約
好似到11/3已經預約爆滿,初步睇市民好踴躍

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:40 PM 發表
過完年正式開市,封區強檢,應該陸續有來

[頭條日報] 新蒲崗金橋大廈及東誠大廈封區強檢 料明早7時完成

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2005962/
以為有一宗確診都應該會封區強檢,我支持

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:41 PM 發表

哥拉白檸平過可樂7喜,還有一種好似藥水嘅沙士
我都驚我表達唔到幸好火兄明,可樂七喜來佬野貴嫲,沙士水我真係嫲嫲,,我最意過節阿爺家多人嚟,然後親戚買好多汽水啤酒嚟然後D按樽錢都好和味

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:57 PM 發表

好似到11/3已經預約爆滿,初步睇市民好踴躍
係呀2月26日到3月11已預約滿了,市民都幾踴躍,,,剛睇新聞說今天有200個特定人士去中央圖書館打針,睇到幾個穿藍院護士衫去接種 ,睇到都有點感動也謝謝正常醫護為香港出力

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-2-2021 21:13 發表

我都驚我表達唔到幸好火兄明,可樂七喜來佬野貴嫲,沙士水我真係嫲嫲,,我最意過節阿爺家多人嚟,然後親戚買好多汽水啤酒嚟然後D按樽錢都好和味
以前有士多好串,喺街執到樽攞去士多回樽,佢問有無按樽咭,最後唔收,諗住揾翻幾毫子,最後不成功

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 23-2-2021 21:18 發表

係呀2月26日到3月11已預約滿了,市民都幾踴躍,,,剛睇新聞說今天有200個特定人士去中央圖書館打針,睇到幾個穿藍院護士衫去接種 ,睇到都有點感動也謝謝正常醫護為香港出力
今日好多紅膊頭阿姐阿sir 去打針,仲高調接受訪問,我相信喺政府打臉黑醫護,包括個姓🐴嘅同埋米線陣

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 09:19 PM 發表

以前有士多好串,喺街執到樽攞去士多回樽,佢問有無按樽咭,最後唔收,諗住揾翻幾毫子,最後不成功
講起又係,按樽都會問長問短的,如果過節通常得地一盤算買返嚟到按樽時都認得就無咩問題,,但有時係街執到個樽仔去按就真係會問三問四的,,,,童年回憶你地就跳樓而我就比較少,因細細個就係肥仔跳唔到

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]