• 瀏覽: 565,056
  • 回覆: 7,406
  • 追帖: 132
+368
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 03:28 PM 發表

講開糖水,以前有個呀伯會用擔挑洗樓賣糖水,紅綠豆沙芝麻糊蕃薯杏仁露,我最愛係糯米麥粥。好在屋企係最高果層,未試過賣哂冇得食😂 
仲有腐竹雞蛋糖水
嗰時話一聲好飲過亞媽煲時
就有藤條忟豬肉食

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-2-23 03:35 PM 發表

大家唔爭在等多一些時間,打科興拒絕復必泰..

等國家運多些科興來港..顯示港人真選擇...
到時睇吓打針人係咪6:4比

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-23 12:01 PM 發表

總之係佢哋心目中~大陸做乜都錯,白鬼做乜都岩
其實都唔算怕, 我知朋友先生屬暗黃所以大家冇談政治,  同像大家說般唔信就是你講多少次都唔信,所以我只在她提到時才說幾句便是.

引用:
原帖由 迷失一號 於 2021-2-23 03:49 PM 發表

早兩日返屋企叫我老豆去登記打疫苗,點知佢話唔打(我心諗唔係聽埋黃人啲廢話吖)點知佢話想等打國藥😯之後仲話唔知解放軍研發嗰隻會唔會黎香港😧😧
你爸識貨呀

引用:
原帖由 迷失一號 於 2021-2-23 03:49 PM 發表

早兩日返屋企叫我老豆去登記打疫苗,點知佢話唔打(我心諗唔係聽埋黃人啲廢話吖)點知佢話想等打國藥😯之後仲話唔知解放軍研發嗰隻會唔會黎香港😧😧
早打早享受喔,唔知政府會點安排過時打疫苗嘅市民。暫時除咗科興,其他都係未知數😮 又唔知啲黃物會唔會攪啲乜嘢出嚟拖後腿。。

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 03:51 PM 發表

仲有腐竹雞蛋糖水
嗰時話一聲好飲過亞媽煲時
就有藤條忟豬肉食
哈哈!真大膽!
我細個捱咗好多次魚腸油炸鬼蒸蛋,老媽唔識整,難食過苦瓜都唔敢出聲。浪費哂啲油炸鬼🥴

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-23 04:06 PM 發表

哈哈!真大膽!
我細個捱咗好多次魚腸油炸鬼蒸蛋,老媽唔識整,難食過苦瓜都唔敢出聲。浪費哂啲油炸鬼🥴
你一講又醒起
以前係有魚腸油炸鬼蒸蛋
以家消失咗

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-22 10:41 PM 發表

葵盛泳池試過紙袋炒麵加雞蛋形狀大菜糕
我小學生時期在暑假都是常到葵盛泳池游水的, 每次游完都會去附近麵包舖買雞批食來補充體力的

引用:
原帖由 Chilie 於 2021/2/23 15:28 發表

講開糖水,以前有個呀伯會用擔挑洗樓賣糖水,紅綠豆沙芝麻糊蕃薯杏仁露,我最愛係糯米麥粥。好在屋企係最高果層,未試過賣哂冇得食😂 
我住樂富七層徙置區都有

疫苗預約系統錯有錯著, 今日有110人成為首批接穜者而且反應正面

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 04:08 PM 發表

你一講又醒起
以前係有魚腸油炸鬼蒸蛋
以家消失咗
曾經喺啲舊式酒家見過有(鳳城?🤔) 不過都唔覺得特別好食,可能已經有陰影😅

引用:
原帖由 無爪的八爪魚 於 2021-2-23 04:30 PM 發表

我住樂富七層徙置區都有
7層冇電梯喔😱 咁我會從一樓賣上去😖

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-23 03:24 PM 發表

10幾座年代定以家盛乜樓年代
記得嗰時住12座
13、14座條橋擺滿小販
放學幫去魚旦伯伯檔口兼職
賺少少錢賣其他小食

以家12座變咗公園
信義小學仲擴充咗
辦學團體都已經唔係挪威差會
回頭一望已經40幾年前
我同是葵盛東, 最愛車仔椰汁

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2021-2-23 03:06 PM 發表
區議員違反宣誓內容將被DQ 5年內不得參選 曾國衞今午交代
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210223/mobile/bkn-20210223143604422-0223_00822_001.html

幾多議員有良知  又有幾多議員為糧支?
我估所有都會宣誓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]