• 瀏覽: 565,322
  • 回覆: 278
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-22 12:23 PM 發表

依家都放棄同班白痴討論~真係皺紋都多幾條
白痴得過佢,唔死都冇用…

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-22 02:35 PM 發表
我發現,大家而家都好積極希望輸出黃人🤭
垃圾係要倒出家外邊,家裡就唔會臭了。
垃圾要益吓拾荒者,臭味相投,共處一室就天下太平了。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-22 05:47 PM 發表

我都唔信,仲有老有少邊會這樣串呀
腰哥,黃人的嘢我同你識條鐵咩!
呢啲係高尚港人獨有!天下無敵,正常人係唔明嘅。如今敗回曱甴屋,我哋有排受啦。

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-2-23 01:13 AM 發表
優先接種疫苗的群組: 
醫療服務場所工作人員及參與抗疫工作人員
安老院/殘疾人士院舍院友及員工
維持必要公共服務的人員(包括政府服務合約承辦商僱員)
跨境運輸、口岸、港口工作人員

我不是以上群組無得預約😢😢😢
冇啦冇啦,😩幾時聯到我哋🥵科興啊,手下留情啊!🙏

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-26 10:15 AM 發表

我都唔知用唔用得。
因為今日趕住去見工,所以只有搵老媽去附近買果間電器舖問問先知。
祝大叔見工心想事成,隨心所欲🙏

引用:
原帖由 geometric 於 2021-2-26 10:46 AM 發表
咁大叔食左早餐未?
等我食住魚肉燒賣,預祝面試成功!
好意頭👍👍👍心如(魚)所欲(肉)🙏

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-26 01:54 PM 發表

句嘢乜唔係
任人魚肉咩???
中國人新正頭🧧,講好話好意頭🧧👉如心所欲👉心想事成👉事事如意👉馬到功成💯🧧👏🍻

引用:
原帖由 geometric 於 2021-2-26 02:07 PM 發表

妹妹兄講得好

也借這個機會祝大家元宵節快樂!
🧧大家元宵節快樂…
🎎🎈🎆

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-26 12:41 PM 發表
順便講吓現在就業搵工嘅市道:

1. 由去年11月開始搵工到現在,我只係透過JobsDB網上申請工作,係唯一途徑,因為襟個「apply now」就得,夠方便。就因為夠方便,漁翁撒網send咗400多個申請出去,而且好多空缺係無限輪迴,由去年11月刊登招聘廣告到現在,一個月出幾次廣告,都仲請緊人........

2. 由11月到現在約有20份有面試,其中40%係上市公司,其他係一般企業,及有一份係 ...
恭喜大叔,祝一切順利,事事如意,心想事成🙏

引用:
原帖由 geometric 於 2021-2-26 02:39 PM 發表

師兄說中重點——限聚令。
班黃人一方面視法律如無物,另一方面又有異常潔癖,他們心知一旦收到限聚令告票會比人暗下恥笑。而且,限聚令不同於刑事案。限聚令告票是即時斷正出的告票,一旦收到告票,就要掙扎交不交罰款的博奕心理。所以,即捕即罰的限聚令告票,阻嚇力是大於法院刑事案的審訊壓力。至少,他們不能再抱有就有被抓都可以靠黃官打甩(或證據不足免被起訴脫身)的僥倖心理。

未來真正的考驗,是撤消限聚 ...
師兄講得冇錯,按愚港現有情況,無論是政治利益還是經濟利益,都適合搞顏色革命。
這正是"愚''港的價值所在!
祖國對愚港固本培元需要時間,一日''愚港'不袪邪扶正,顏色革命就會利用這個"愚港"牽制中國。因此,愚港這1O多年會在風雨飄搖當中。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-2-26 03:41 PM 發表

我住呢到兩梯4戶人,我隔離三間都系同一業主買左,佢個仔系浸大讀醫,佢屋企都系醫科世家,黑暴時我第一時間同佢講千企唔好參與咩遊行,罷課,果d死路一條,佢都好乖無參與過,春節時都過來我到拜年,好彩好彩!
好彩師姐幫了香港及救了一個年青人,本人衷心感謝妳🙋‍♂️

引用:
原帖由 paulaalan 於 2021-2-26 03:44 PM 發表

我地同學都住隔離左右,以前讀書都就近,無擇校呢樣。佢屋企人都叫佢唔好翻,眼冤,香港通關再講啦。
全民放飛機杯葛佢,等佢自我反思。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-2-26 03:53 PM 發表
正呀,大陸繼禁台灣豬肉同肉製品入口,3月開始禁埋菠蘿,今日蛙島嗰邊又出嚟喊
响毒蛙集中地批踢踢睇到有人話係大陸缺佢哋嘅鳳梨,唔食蛙島鳳梨大陸人會餓死
呆娃人咩邏輯?大陸人食唔起茶葉蛋,又何來食呆娃鳳梨呢?難道鳳梨會平過茶葉蛋?呆娃自己定好(價)位先講啦!

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-2-26 04:02 PM 發表

咁佢哋都話我哋窮到連榨菜都食唔起啦,唔知大陸有菠蘿唔出奇,分分鐘連鳳梨=菠蘿都唔知

我記得徐聞同海南啲菠蘿都好正
以前仲有海南椰子很出名。

引用:
原帖由 happyfatcats 於 2021-2-26 04:05 PM 發表
依家喺椰林閣食下午茶, 目測超過一半入場都係寫紙仔😓
人多寫紙仔的地方少去為妙。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]