• 瀏覽: 565,061
  • 回覆: 278
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 lazy22 於 2021-2-19 03:22 PM 發表

妹妹兄
🙋‍♂️🤝🤝

引用:
原帖由 muihin 於 2021-2-19 12:13 PM 發表

今早去M記買野, 果間都無人叫你...體溫又無, 掃CODE 都是自己見到就做, 無人提.... 當時人又唔多, STAFF 都無意願去叫人做....
呢啲店我唔敢入去,容乜易中招都唔知!
累家人累埋九族。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-2-19 12:47 PM 發表
岩岩睇到呢段新聞, 除左白癡之外, 真係唔知用咩去形容呢D曱甴
...................................
營化驗所華大基因的新冠病毒檢測,早前被發現曾出現錯誤結果,誤判16宗個案為初步確診。消息指,警方昨日(18日)以涉嫌刑事毀壞拘捕了一名24歲男子,懷疑他曾干擾檢測樣本。
消息指,被捕男子在一所大埔工業邨的化驗所工作,警方經調查及查閱閉路電 ...
唉!所以話一粒老鼠屎害全鑊粥,香港醫療我真係唔想用,但今次接種疫苗我衹能求上天保佑。
利申,這衹是個人看法,或者是我個人神經過敏。但我廿年冇見過醫生,真的有些心慌黑醫護。

黃冠:品格良好小朋友一時貪玩掟磚,亞伯唔覺意撞埋飛磚度,屬供孽意外。工業意外基金/僱主責任賠償。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-19 01:13 PM 發表

如果愚港人,個個咁聽話,晨早唔使無限輪迴限聚令啦,所以政府的措施,不能期望每次都可以一步到尾,而要溫水煮蛙式,續步收緊,另一例子,強制檢測,行過幾次,仍然有人不從,咁政府咪封樓強檢囉

放長雙眼,睇班友上網一直曬點樣偷鷄,咪正正話比政府知,之後可以點樣執法囉,家玩得咁開心,到時睇下邊個做咗死士
75O萬偉大的市民一齊受喎,死士捉得幾多個呢?少少代價全港攬抄條數幾掂喎。

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-2-19 03:48 PM 發表

遲D打疫苗,黃人曱甴又唔知會出乜野古惑。
我真係驚,想辭職回大灣區打科興,吸收吓正氣食好嘢。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2021-2-19 04:33 PM 發表

其實按佢呢個安心出行做出嚟o既邏輯, 理論上係應該好似大陸個健康碼咁, 入咩場所都要掃先有用,
因為佢係用嚟做追蹤, 驚會有毒王搞到社區爆發, 搵得返啲人, 而家先唔講班自以為是o既白痴仔唔合作,
單係政府自己定o既規則就已經唔湯唔水, 根本就應該所有人都要掃, 唔掃唔好開門做生意, 連外賣都唔俾做,
因為唔理係連鎖餐廳, 茶記定酒樓, 唔理係外賣定堂食, 基本上都係要踏入間舖去點餐,  ...
黑霉搞亂政府防疫措施配合播毒,唔覺唔覺又一波,追不到黑幕者。
香港民生面臨極度挑戰!時間長了政府很難守得著,這個陰謀不可不防!

大叔,人氣急陞喎

引用:
原帖由 wong7fai 於 2021-2-19 02:50 PM 發表

呢件台長本身係美國藉,實無法過宣誓關。而家提前解約,少咗錢啫,留番小小面子。佢無死錯嘅,
加埋今日公佈完全唔比面佢傷港電台管治報告,一定無鞋挽屐走🤣🤣🤣
原來又係俾尾角佬擰住春袋,唔怪得講台咁耐在做顏革急先鋒啦。

引用:
原帖由 201 於 2021-2-19 05:54 PM 發表

其實我都眼濕濕睇緊直播,中國疫苗珍貴,千金難求,中國也咁短時間俾100萬支香港
對全世界人民來說,現在抗瘟疫苗珍如甘露,自己祖國有得出品當然輕鬆一點,如果祖國冇得出品,嘿嘿,這個就很難想像了。

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-2-19 06:13 PM 發表

仲要解凍好大穫
經多一手意外風險又多一倍。

引用:
原帖由 ahlihaha 於 2021-2-19 06:57 PM 發表

我又唔係咁樂觀,廣播處長一個人要處理一個爛左嘅機構唔係咁易
同意,太爛嘅機器己冇得維修價值也要掉,講台也一樣。

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-19 07:03 PM 發表

妹兄,陪反政府黃💩一齊受就必然的,但總要拉啲黃人去罰下,消一消氣
爛頭卒抵死。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-19 07:11 PM 發表
我公司已經因應疫情,決定將原定27/2(六)舉行的annual dinner🍴暫時押後至1/4(四)晚,同時間會於下星期一lunch時間去酒樓食開年飯(會遵守政府的防疫規定每枱有1.5米距離及4人一枱)
入酒樓食開年飯,當然要嘟"安心出行"apps📱,睇下邊個員工唔嘟二維碼或唔登記真實的個人資料及入場時間,個位就是黃💩甲由員工,我諗到時老闆就會分辨到邊啲員工是正常人,邊啲是黃💩甲由員工,之後就會識 ...
50嵗以下唔嘟二維碼而去手寫就唔使問阿貴心中有數,上年紀的可以早的提示教佢用,如果拒絕,又是"好"人一個,肉在砧板上。

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-20 08:00 AM 發表
中國官方最新放出 2020年中加勒萬河谷中印衝突片段

中印衝突|央視公開加勒萬河谷衝突現場片段 團長祁發寶血流披面
https://www.hk01.com/article/589328?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

一開始中方只係得10個人 沒帶武器沒帶頭盔同印方交涉,結果被印軍圍攻,團長重傷 4人死亡。後來PLA增援 以少打多,打死打 ...
頂天立地的漢子令人敬仰,14億神州會緬懷記載。
不屈不撓的烈士啊,魂去歸兮,永垂不朽憶記萬古…
痛心懷念🙏🙏🙏
敬禮!🙋‍♂️

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]