• 瀏覽: 565,370
  • 回覆: 278
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-15 06:51 PM 發表

我發現妳文筆越來越好
哈哈!qq小師妹變了中文論文老師啦👍👍👍👍👍

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-3-16 06:20 PM 發表

呢度應該位位都入到閘吧
嘻嘻!很難講?自動報數睇睇有幾多師弟師妹入唔閘?
開始…

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2021-3-15 06:57 PM 發表

美領館毒竇黎,我唔信佢得2件
當初武漢美領館有化學病毒容器,香港睇來有機會照辦煮碗。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-17 01:00 PM 發表
呢排返緊新工作,暫時唔係好多重要事務,但係都做到少少甩碌.........

新帖嘛,要明天先有啦!
大叔工作重要的,如果太忙,做定舖位,簡單標題:

秋後算帳(13):春夏之交,報應不爽。
等我啲大師兄大師姐搞掂佢。

以上衹是我個人爛叻的提議,如果大叔不喜請打我手板🤲😅
多謝大叔有心有力👍👍👍
百忙中要多多保重🙏🙋‍♂️

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-3-17 05:06 PM 發表

唔係好科學, 到今日為止, 不論科興還是復必泰, 打完疫苗後, 只知會減低發作或變成重症既機會
但是否還會傳播病毒, 未聽過有正式論證, 萬一打左疫苗一樣可以播毒, 咪累死人?
個人看法:
按照病毒特性與大自然運作及疫苗的科學作用,想與內地通關的必要條件是香港須25日以後都是O個案,或者內地全民已完成接種疫苗,才有機會完全通關。當然,要全國14億市民完全接種需要時間,如果單一全廣東省市民接種了,我們港燦就可以方便出入於廣東省限定局部范圍以內活動。
以上衹是一種假設,求人不如求己,如果港人不爭氣長時間清O,那又怪得誰?

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-17 05:16 PM 發表

你要留意, 大陸的疫苗護照樣式, 係有上次化驗時間及體內是否有抗體

原則上, 化驗左無帶病毒, 而體內亦有抗體, 確實係唔會有感染風險

可見確實有通關的計劃
中央做事不漏會未雨綢繆啦,有通關計劃都要看實際情況。如果驗了體內冇病毒亦有抗體,但如果愚港每天還是爆10幾個案以上確診,人的外表還是有機會帶毒過關,強檢隔離是必不可少的,又或者過關時外表消毒器會幫上忙!

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 05:18 PM 發表
啱啱打完科興2個鐘, 發覺副作用真係非常嚴重...

...覺得好肚餓, 即刻落去買個下午茶餐頂住先
記得10日內矛飲酒,每天多做運動喝2,3杯熱開水。

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-3-18 08:06 PM 發表

幫你打通最重要嗰兩箇穴
😅😅遇到周星星會唔會變成練武奇才?

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-3-18 08:21 PM 發表

氣走全身,試下氣聚丹田再將勁聚掌心,打出"如來神掌"。
嘩!原來師兄係武功大師👍👍👍
失驚失驚🙏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]