• 瀏覽: 565,060
  • 回覆: 81
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-20 10:19 PM 發表

"安心出行"apps初推出時,我都是第一時間下載左,仲有我記得首次嘟"安心出行"二維碼就是在葵涌的九龍貿易中心(KCC)
而家嘟"安心出行"二維碼已經變成是日常的生活習慣,更方便及直接記錄行程,唔似啲YC要寫紙仔
其實陰國,袋鼠國,紐西蘭,都有呢啲app,聽聞已經駁埋藍牙。。。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-2-21 12:15 AM 發表

whatsapp收到既料就當真.
我懷疑佢地係專登做謠,去到邊都大聲講,等其他唔留意時事,或蠢人信以為真,繼續傳出去

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-2-21 01:18 PM 發表

香港人一向都是羊群
呢個真,所以我相信好多人見到有人用安心出行,就會跟風。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-21 05:23 PM 發表

今日又有低能yc同我講用「安心出行」冇私隱
我兜口兜面串咗佢話:

「其實你識唔識用smart phone, 明唔明d app點運作,知唔知app同木馬程式有咩分別,知唔知點起個電話調較每個app的privacy settings......仲有,你知唔知咩先為之洩露你的pii...點先購成pii breach....真係洩露的話,仲有點先為之有風險...

仲有app store 點先會比一個 ...
妖,佢地電話無裝其他app?
咁x驚,唔好用smartphone, 屋企唔好裝google home嗰啲智能家居野,Smart TV唔好買!
成班低b仔。。。

引用:
原帖由 lazy22 於 2021-2-21 06:55 PM 發表

妳講起m巾我都記得有次去萬0買嘢,m巾俾人搶得7788,洗手液濕紙巾呢d就肯定冇曬貨啦,門口排滿人,唔知等口罩定清潔用品,有貨到時d人好激動歡呼,唔講仲以為自己誤入追星現場當時覺得d人身體未出事,心理精神上已經有病回想呢一兩年真係遇到好多奇人怪事
我覺得香港好多呢啲怪,但佢地數量好多,完全係累左其他人。因為本來啲野係夠用嘅,俾佢地搶哂,夠都變左唔夠,搞到正常人都要搶埋一份,如果唔係真係正常用量都無得用。。。

引用:
原帖由 乾坤360 於 2021-2-21 08:30 PM 發表

個個  vendor 都係廢,唔單只呢間。
除左vendor廢,internal廢都係原因。
好似我公司咁,vendor叻都俾會俾佢地玩謝。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-21 09:44 PM 發表
我今日去左一間餐廳食lunch,亦掃左安心出行,我記得我前面個位都有掃到,之後排我後面嘅一對黃💩甲由情侶係度怒睥我
仲有我今日去圖書館借書,我想掃安心出行,俾兩隻黃💩甲由填紙仔阻住,幸好有職員攞個二維碼出來俾我掃,掃完之後兩隻黃💩甲由係度怒睥我12110837 12110838
唔需要嬲,係佢地啲曱甴黃人嬲啫😏
越多人用,佢地越唔開心🤣

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-2-22 03:18 AM 發表

中小學點改都係得個吉.
唔可能改變家長心態, 除非家長完全唔理子女既前途.

一係人人都有大學讀. 仲要間間大學差唔多, 咁就掂.
大學時學生已經成年, 勤唔勤力都係自己負責.
希望唔會變到好似傷港咁廢。

引用:
原帖由 吐露海獅 於 2021-2-22 07:39 AM 發表

最大問題係自己唔知想要d咩,做左出來先話呢度改個度改
然後推俾vendor話佢地唔識manage😏
做internal做得勁爽,我都睇唔過眼😑

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-2-22 09:57 AM 發表

乜都唔識, 仲有乜存在價值?
好易被淘汰喎. 佢地唔驚咩?
你公司無呢啲人?
呢啲人好識包裝同卸架,真係我死佢都未死 😂

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-22 01:42 PM 發表
新12「門逃」BNO闖關失敗記

屈頴妍

說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷……

近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。

那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單有高齡父母及三個幼小子女,還有姨媽姨丈表姐表妹表姐夫,難得整個家族都同聲同氣黃毒上腦,他們說,自己不是移民,而是走難 ...
哎呀,咁快俾人發現左係刁民...呢啲人留喺陰國再將呢啲態度發揚光大咪好囉…

我發現,大家而家都好積極希望輸出黃人🤭

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-22 02:56 PM 發表

人哋同自己講會移民就好開心,但係最煩就係有親戚懶為你著想咁不斷叫你去移民嗰下濕滯。

早兩日去拜年,有個姨姨問我

- 你係咪有bno

- 有,不過過咗期喇

- 點解唔去續返佢呀,好簡單之嘛,去 dhl寄張form就得㗎喇

- 續呢做乜,冇打算去英國喎

- 唔係講你自己吖嘛,我哋大人有乜所謂啫, 要為你個女諗下吖嘛, 佢可以去英國讀書喎。

- 佢都冇諗住去英國讀書

- 唏,而家冇諗住 ...
"全世界最多人想去嘅地方就係英國呀"

笑左🤭

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-22 06:17 PM 發表

其實我成日覺得呢啲物體生存得好鬼死辛苦,佢死咗先至係解脫!咁。。😏
係囉,俾個肉身捆綁住,要為衣食住行而被勞役,幾咁無自由 😏

可完全預防嚴重感染,咁科興都係啦~玩文字遊戲同數字遊戲...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]