• 瀏覽: 565,030
  • 回覆: 78
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-2-23 05:13 AM 發表
"另外,沙田乙明邨明恩樓2月17日納入強檢,政府昨晨派員到大廈突擊檢查約2500名居民的檢測報告,約70人違反強制檢測公告,政府向他們發出強制檢測令或罰款5000元。"

呢班人死性不改.....
沙田係好多甲由,見怪不怪

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-2-23 01:47 PM 發表

不用擔心! 這批一百萬針科興疫苗用完 下個shipment 即刻來貨  有國家的支持不會有問題
我諗第二批的科興疫苗,我應該有份接種的(我是屬於長期病患者群組--高血壓)

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-23 08:40 PM 發表
過完年正式開市,封區強檢,應該陸續有來

[頭條日報] 新蒲崗金橋大廈及東誠大廈封區強檢 料明早7時完成

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2005962/
認真是牛年第一個的封區

此片寸爆黃媒如何抹黑疫苗,當中穿插左大家熟悉的事件,如721個阿媽搵在M記返工的仔,811的盲眼女(爆眼女)等,高導寸到黃媒應一應

https://youtu.be/SaPd6g3hoV4

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-24 01:37 PM 發表

可以支付寶,微信支付,八達通app等現金券形式推行, 黃店唔用呢D野, 一定無份
我有微信支付,可以收政府的5000元消費券,但是仲未識點用

如果收到政府派的5000元電子消費券,我已經諗到點用,食早餐🍴及食午餐🍴👀睇番幾場好的電影🎥,買部迷你的平板電腦💻等(仲有好多未諗到)

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 11:50 AM 發表

師兄好大膽,竟然想影佢地!
我都試過放工見到有個戴口罩嘅女仔撕緊埋去幫手,但係又係冇戴口罩,撕咗一陣太驚走人。之後講比警察朋友聽,等佢讚下係好市民,點知比佢話太危險,唔好咁衝動blablabla.... 攪到我連屋企人都唔敢講。
後尾幾次放工特登行過去,都係見到有戴口罩嘅人坐喺度睇住。
我都試過在初期撕毀流儂牆,跟著俾附近的甲由哨兵(老中青都有)話我是大陸哩,返大灣區,我冇理會佢地

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 12:35 PM 發表

令我諗起清馬路果位婆婆。
當時個人好容易被激動同被感動落淚,還好大家都捱過了🙂
當時我都試過2019年11月"大三罷"時幫手快速清理路障,附近見到有甲由向馬路不斷擲汽油彈,幸好清理期間冇被他們發現

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 01:08 PM 發表

係,個疫情都算係呢方面救咗香港。我都係見到馬鞍山燒人,忍唔住問個去咗美國嘅最好嘅舊同學,佢一直喺群組冇表態。究竟佢企邊面,如果見到呢件事都冇反應,佢唔會再係我最好嘅朋友。
師兄呢啲朋友,我覺得係真男人嚟!
我個位深黃教友是見到馬鞍山火燒人的情況,竟然冇幫手,仲係度趁熱鬧

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-2-26 01:57 PM 發表

老實講, 多數黃人都係會搵藉口唔當係一回事. 有D就更加會莫明其妙係唔係都企係黑暴個邊.
黑暴初期新城市廣場有個便衣俾暴徒推落電梯再圍毆, 用傘插,  係當時算係初見咁暴力既事件.
我睇到真係震驚, 班人點可以瘋狂同無人性到咁.
跟住我就貼咗條片上whatsapp. 以為我個d已知係黃既朋友都起碼有少少較正常既反應.
點知一個話我梗係只睇TVB既新聞, 一個更加話如果係現場會打埋一份. ...
最離譜嘅係我啲黃💩教友話個警察是自己跌低,冇人推佢,咁嘅大話都講得出

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 02:07 PM 發表

嘩! 妳真勇, 竟然喺擲汽油彈嘅暴徒附近岀手! 勁!
我睇唔過眼,決定出手清理(在葵涌昌榮路及葵涌道附近)

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 02:31 PM 發表

吓?! 唔會係喺側邊嘅道旁兒嚟嘛?! 果啲要揭發佢喔!! 又係教友..真係嘔血!
唔係個班人,佢係商場入面睇到,之後行出來睇下咩事
我向警方wechat篤過佢出來,但是唔知點解佢咁都冇事

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-26 02:56 PM 發表

黑暴早期我都試過同朋友理性傾談,結果個個一講到政治野就好似比阿爺港府警察長期迫害禁款,全部short曬
好快就放棄左同佢地溝通
我都曾經試過咁,但是有黃💩甲由朋友罵我點解支持警方用有顏料的水炮車對付"手無寸鐵"的示威者,我話示威者係抵死,咎由自取,之後佢嬲左我,唔同我聯絡

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-26 03:38 PM 發表

成個黑暴期間 港府宣傳猶如垃圾
黑暴大_把曲街野比人影左,包括依條毀壞有乘客既火車,仲有破壞書局、火燒老人院、刀刺警察頸、火燒活人、飛磚謀殺老人等等等等,求奇拎一條出來循環播放都會好大效果
偏偏最應該同港府宣傳既傷港賤台投入黑暴陣營,一邊收政府錢 一邊造謠抹黑警隊
我啲黃💩教友話冇發生呢啲事情,用不同的藉口為班黑暴開脫

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 07:01 PM 發表

班趴街根本唔想清零,我都唔明食餐飯可爆到30人,我無去過這餐廳但之前街坊茶記迫到人貼人,但爆疫都唔夠10人,,,我個心黑左好多我懷疑分分鐘有人全心播疫囉
佢地擺明想玩另類攬炒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]