• 瀏覽: 565,046
  • 回覆: 835
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 06:31 PM 發表

我上網查返, 完來醫健通係2016年正式啟用, 即係用左5年左右, 唔知點解我以為超過十年

其實真係好有用架, 我有個親人要去私家化驗室照PET, 照完之後個主診醫生唔需要去攞片, 上網就可以睇到。如果要睇另一個醫生, 只要授權個醫生, 佢又可以睇到, 非常方便。
cp兄無記錯因我家母10年前左右都登記過差不多的東西只是不叫醫健通,但性質差不多讓私家醫生也看到病歷

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 06:59 PM 發表

個人看法,按國安法要求,佢喺主要參與者,如果入到,五碌起跳
坐五望十

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-17 07:04 PM 發表

真係堅肚餓喎, 食完下午茶餐2隻雞翼之後一個鐘又覺肚餓, 即刻食左個牛油果
今晚仲應該好好訓

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-3-17 07:15 PM 發表
我今日都預約左打科興疫苗💉,不過我打科興疫苗之前,都會諮詢我家庭醫生的意見
同心抗疫,先問下家庭醫生意見

引用:
原帖由 ckm 於 2021-3-17 07:25 PM 發表

我見到元朗西鐵站有智方便登記機
原來鐵路站都有

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 07:38 PM 發表
今晚派彩

[頭條日報] 西環均益大廈第三期封區強檢 擬明早7時完成

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2024703/
均益三期都好大的

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-17 07:48 PM 發表

其實我都聽聞過
但如何登記
怎樣開通
是否要去醫院申請
私家門疹可以辦理嗎
當年是醫院說有這東西而我家母要外出照ct所以登記了,,現在就唔知點登記,,但我上次去打疫苗有份同意書開通醫健通的

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-3-17 08:15 PM 發表

驗抗體應該要抽血
呢一針唔知係咪要捱
一話打晒兩劑疫苗後十四日就自動當有
我覺得如果真係通關這一針血就必須的

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-17 08:23 PM 發表
又再派彩
銅鑼灣兩幢大廈列受限區域 政府目標明早8時完成行動

政府晚上8時起,將銅鑼灣告士打道海宮大廈和海都大廈,列為「受限區域」,受檢人士須在明日凌晨1時前接受檢測,政府目標是在明早約8時完成行動。政府發言人表示,海宮大廈近期出現確診個案,兩幢大廈樓齡較舊、劏房情況普遍,經評估後相關區域感染風險有機會較高。「受限區域」內的人士若在星期一至星期三期間已進行檢測,並能出示檢測結果電話短訊或相關證明 ...
現在有1宗都可封廈檢測

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 08:23 PM 發表

咁佢哋就人身更精彩
其實當時這些人有多無恥,自己係法律界人士什麼違法達義,什麼坐監人生更精彩,什麼武力解決問題,,,這些人教壞多少人

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-17 08:25 PM 發表

香港午餐肉沙甸魚唔知會唔會斷市?

不過,也要多謝受影響居民配合防疫措施
有中央支持點會斷市,,現在封區都少了阿支阿左的聲音

引用:
原帖由 bchan77 於 2021-3-17 08:54 PM 發表

我下載咗智方便個app, 諗住喺手機登記,點知佢掃描身分證嗰度好麻煩,佢要用三個角度掃,我照佢指示跟佢嘅角度掃,但掃極都唔得,睇怕要去郵局搞,如果唔得我放棄
去郵局搞啦我家姐又係影身份証唔得,就去郵局3分鐘搞好

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-17 09:11 PM 發表

佢準備在赤柱渡過餘生
承你貴言

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-3-18 01:12 AM 發表

我住果度隻曱甴已完上任咁耐搞足業委會咁耐
最搞笑係隻曱甴又唔係業主又唔係租客, 憑咩叫屋苑開放個會所比佢用
要開會可以去隔離個社區中心
真係要守住自己小區的業委會,如果比班趴街贏左D帳目就亂七八糟

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-3-18 10:38 AM 發表
港台真係痴乸線,竟然製作節目去訪問濠涌爆炸案嘅罪犯,以前都已經唔知做咗幾多個呢類節目。

[頭條日報] 傳五集港台節目被抽起 包括黃秋生譚小環參與節目

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2025075/
只要係反中國反中國香港的,就算恐怖分子殺人放火強姦賤台都覺得係正義的,,點解香港這樣多趴街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]