• 瀏覽: 565,363
  • 回覆: 153
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-26 06:23 PM 發表

好似依然係嗰5個群組優先,私家醫生好似話星期二三先有得打,但唔知係咪又群組優先
係呀!呢次仍然係果5個群組。
可能政府見睇第一次嘅反應,原來大家咁熱烈😁

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-26 06:34 PM 發表

咁唯有再等一會
係喎!師兄係咪過年前做咗鼻咽拭子檢測?前兩日行過已經冇工作人員,不過啲枱椅仍喺度。

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-26 06:47 PM 發表

我睇唔過眼,決定出手清理(在葵涌昌榮路及葵涌道附近)
好在好在。不過撕嚟發泄果陣,真係好爽🤣🤣🤣

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-26 06:52 PM 發表

唔係個班人,佢係商場入面睇到,之後行出來睇下咩事
我向警方wechat篤過佢出來,但是唔知點解佢咁都冇事
我都篤咗好多去12339同1823🤭
可能太多被舉報,只要篤咗佢地,起碼對得住自己先。全部都要証據,慢慢等等下吧😉

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-26 06:43 PM 發表

最離譜嘅係我啲黃💩教友話個警察是自己跌低,冇人推佢,咁嘅大話都講得出
曾經問過一個教徒(唔知天主定基督),係咪佢地如果做咗啲錯事傷害咗人,只要佢第日去教堂懺悔就得,佢話係呀。咁我問如果個受害人唔原諒妳呢?佢話咁就係受害人自己嘅問題😳 我真係無言以對!
可能妳個朋友講完大話,第二日醒起去懺悔,又得咗🙃

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-26 06:56 PM 發表

我都曾經試過咁,但是有黃💩甲由朋友罵我點解支持警方用有顏料的水炮車對付"手無寸鐵"的示威者,我話示威者係抵死,咎由自取,之後佢嬲左我,唔同我聯絡
哈哈!我果隻唔再同我聯絡之前,重留底一句"冷血" 潻🥱

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-26 07:28 PM 發表

扮吓嘢先,該煨是"抵死"或"折墮"的解釋嗎😩
既然妹妹師兄回我貼,我。。我等唔切飯兄,忍唔住去睇睇😝 原來係歇後語嚟😂

附件

Screenshot_20210226_193247_com.huawei.browser.jpg(85.62 KB)

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-26 07:33 PM 發表

哦,衰啲講句,殺左佢之後去教堂囉…
佢都死左,唔需要理佢原唔原諒添,佢想唔原諒都無人知~

佢地logic好有問題。
呢個教徒,喺我地圍內朋友裡面,冇人頂得佢住。完全係果啲為攞著數,幾厚顏無恥嘅嘢都做得出😵 
有個朋友租咗個寫字樓嘅位做生意,但係唔多返去。呢件教徒就借用嚟做自己嘢,佢竟然交帶個朋友訂多啲影印紙,方便佢做嘢。後尾重整壞咗部機又唔出聲!激到我朋友死😖

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-26 07:35 PM 發表

幾時聯到我哋?
利申,56碎,唯一選擇科興疫苗。人各有所因所求,不喜勿插!
唔知幾時到年輕力壯,跳脫活潑嘅我地呢😜🤪 師兄56塊未夠碎住🤭 唔比插,咁咬得唔得?

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-26 07:44 PM 發表

多謝小師姐正確資訊,老而畢現在才明白該詞語的來歷及原意。
妹妹師兄有禮😁 喎都多謝妹妹師兄制造個機會比我去求証😂

引用:
原帖由 big3624 於 2021-2-26 07:04 PM 發表

你估錯啦
腰兄應該係想話"大師兄,都係優先。。。" 你係普通市民,仲要等下🤭🤭 應該係咁,除非唔係😆

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-26 08:23 PM 發表

人講我又講,冇深究出處,大概係抵你死咁嘅意思,網上各有說法,哩個近似

https://kknews.cc/zh-hk/news/qnlyy8y.html
勞煩哂!我都喺呢度搵到答案喇🤭

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2021-2-26 08:23 PM 發表

呢啲人都係令我覺得啲咩咩教係呃人的原因。
佢話去教堂懺悔就得,因為佢自己都係衰人,佢好希望最後唔使落地獄。
識好多教徒都係多面人嚟。
我中學係天主教學校,最鍾意落手體罰嘅,就係啲sisters👿

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-26 08:30 PM 發表

我幾時都係咁講,孻女拉心肝變了頂心杉🥵,我屋企嗰個同你一樣😝,講到我駁唔到嘴😡🥶
😂😂罪過罪過!妹妹師兄現實對住個心愛頂心杉,點知網上都遇著個牙斬斬,認命吧😈

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-2-26 08:30 PM 發表

再問佢
如果你係嗰個受害人呢
你俾人桶左一刀
桶你嘅人第日走左去懺侮
咁你記得一定要原諒佢並接受以及要祝福佢啦
係喎!應該問返佢係受害人的話會點幫自己dull😠 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]