• 瀏覽: 565,285
  • 回覆: 153
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-26 08:53 PM 發表

其實大部分孻女有很多令人歡喜的優點,特別是無敵的口才惹人喜歡。我真是要認命,一生人士氣全部俾孻女界(包括你,我太太及女兒)征服了
投降     
唉。。師兄令我懷念起已經眼閉嘅老爸。
祝願你屋企嘅心肝同寶貝,都好好回報你呢個投咗降嘅俘虜🤫

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-2-26 09:30 PM 發表

就像電動車的再生制動,回收剎車時的能量再用,即為其罪行「歸零」成為再犯罪的動力。
唔知佢幾耐去歸零一次,歸得太頻密唔知會唔會比雷劈呢

引用:
原帖由 cap07 於 2021-2-26 09:37 PM 發表

小財(換爐)唔出,大財(出糧)唔入
可能畢大財可以換個新爐之餘,再加埋御用廚師都得潻😎

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-26 09:46 PM 發表

家人真正的愛不是謀求回報,作為父母是希望子女各人和睦相處,人人過好自己的生活,子女的幸福就是父母的快樂。
所謂養兒百嵗長憂99,希望小師姐也明白做父母的夙願。
明白的,謝謝師兄!
而作為子女,就算父母唔要求,都想喺有限時間報親恩。好似宜家老媽年紀大咗,有時連同佢一齊住嘅我都唔認得,睇見佢有啲惘然嘅眼神,同以前一個眼尾都可以殺人嘅比較,真係有啲心酸。
子女長大成人,有機會回報父母,都係一個福份。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 10:16 PM 發表

強姦犯,殺人犯,拐子佬,如果做左十惡不赦的罪行傷害多少家裡,破壞多少家庭幸福,只要願意懺悔只要我信上主就一筆勾銷上天堂,,,,如果是這樣我情願下地獄受千刀萬火
唔知坐緊監嘅重犯,喺入面信咗教嘅人會點諗。會唔會覺得,信咗主之餘重坐埋監,係做多咗呢🤔

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 10:21 PM 發表

我有個表妹2公婆係黃的暴動時係fb上身一樣 ,,今年去家姐初二嚟拜年而我又不拒絕的但一句起2句止,當然客廳2支國旗放得正點而門口就把房中國旗拿出來,,,我這有侄子玩具個黃表妹個仔好喜歡玩到唔捨得走,然後初三老婆說黃表妹問去玩具拿買的,老虎話淘寶去臉厚到叫老虎幫手買,我老虎話係深圳搵你表哥啦全部野去買的,,,當然去唔敢搵我因為係Whatapp群串爆過去
師兄你個黃表妹點對得住佢地啲手足?!(喺文宣度學倒嘢喇)竟然屈服喺淘寶貨度,重怕咗你呢個敵人!
我個黃家姐就唔同呢,有次我返咗工佢嚟探老媽,見到我啲淘寶貨。立即影相ws問我係咪家用唔夠成咁,要倒轉食大陸油。重從此如果食飯時間嚟,都會自己買埋飯同湯嚟食🤣

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-2-26 10:49 PM 發表

仲好記得有日朝早6點幾由旺角行到太子搭地鐵
地下全部係碎石
以為去左戰場
果時第一次親歷其境時,真係有啲唔多相信係事實。果度係平時人山人海繁忙嘅旺角!竟然喺路上行過都沙塵滾滾!
公司有黃物重好自豪咁話,攪到政府再舖地時要落啲膠喺面,等啲暴徒冇咁易起磚!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-2-26 10:52 PM 發表

哩啲老餅用語,而家都好少人講,其實該煨以前都係女性講,男性絕少用哩句。
師鬆咁講又真係聽老媽,同隔離啲C9鬧仔時講咋喎!重有什麼打把仔,死仔包,乞衣仔。。點解聽落好似其實鬧埋呀媽自己咁嘅

引用:
原帖由 celiacty 於 2021-2-26 11:13 PM 發表

佢地搞到行人路變沙地
知唔知老人家行得好辛苦架
啲黃物黑暴需要用老人家做擋箭牌對抗政府同警察時,先至會諗起佢地架咋嘛⋯⋯

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-26 11:16 PM 發表

佢沖涼係咪係東江水,飲嘅咪係東江水,佢可以唔用咩。
呢啲咁絕嘅問題,小的唔敢講出口呀,只係同屋企果幾個紅加藍,喺佢地背後笑架咋。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 11:37 PM 發表

妳下次同黃家姐講,妳用法國礦泉水沖涼煮飯煲湯嗎,,如果唔係就err。。。。。
哈哈!如果可以,佢都唔知幾想!
我姐夫個家姐移民咗去紐西蘭,宜家個女又過咗去工作假期,佢都唔知幾想呀姑奶介紹個當地人比佢識,之後帶埋佢兩公婆過去!
老媽之前喺醫院要插喉,但係又多手成日自己拔咗出嚟,所以要穿束縛衣,出院之後返嚟屋企成個人好似冇哂活力咁。呢個家姐話老媽活咗咁多年,最辛苦應該就係呢次住院。我即刻話緊你唔係啦!老媽成世人最辛苦係當年日本仔打到嚟,走難果陣呀!我見佢好唔順超口up up(因為佢係日奴嚟,幾廿歲人跟個女去學日文,之餘重跟個女去日本追星睇演唱會),都癈事再理佢 呢啲忘祖忘宗嘅生物,離開中國地方大家都好過!

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-26 11:44 PM 發表

以前驚細路養唔大嫲所以叫自己個仔女都係乞衣仔乞衣女(這樣黑白無常聽到都唔捉走囉),,以前D家長又很少比較因大家環境都差不多所,阿媽鬧仔女就死仔包死女包而老豆鬧仔就叫你個打把仔,但老豆係唔會話個女係打把的因女兒係老豆小綿奧嫲
原來係咁,呢啲至係真正”愛之深,責之切”!呢6個字,係分別由一個屎黃舊同學,同屎黃姐夫解釋點解要成日鬧大陸,我聽到真係有啲嘔心!
話時話,真係冇乜印象聽過啲呀爸鬧人;可能直接打仔多,只有呀仔慘叫聲

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-27 09:02 AM 發表

我就係理大暴動周圍燒車大學站又燒埋又一城又燒埋聖誕樹果排,問我一個好熟,識左好耐既朋友咩睇法,佢回我一張又一城燒樹隔離有張cy梁fb罵燒樹但比人改日期改早一日既改圖,暗指cy梁一早知有人燒樹係大陸叫人燒,我就即刻火都來話改圖你就信,事實就唔去睇,之後無再聯絡
我傳燒人片比當時嘅好朋友時,講明如果佢認為咁樣燒一個只係持相反意見嘅人都冇問題,就唔洗回覆我,因為我唔想同佢鬧交。以前佢每年都會祝我生日快樂,但係2020年冇了,今年佢突然又傳訊息比我,不過只係一句起兩句止,返唔去以前了

另外,聽你咁講令我聯想起bb絲個女記者報道991事件,佢報道wtc7冧嘅時候,成棟樓重直畢甩企喺度,但報道完座大廈先至冧咗

https://www.youtube.com/watch?v=A8FZKYobYGE

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-27 09:03 AM 發表

買飯同湯來食...佢次次請客咁大方嗎?
佢又唔係日日嚟,就算買都只係健康工房呀,唐包點呀果啲料咋嘛。洗有幾大方

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-27 09:40 AM 發表

國民黨啲人一樣pk來,暗獨
咪係!口甜舌滑攞盡油水!宜家香港啲所謂藍營KOL一樣!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]