• 瀏覽: 565,020
  • 回覆: 153
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-20 04:44 PM 發表

睇見有個係千禧後
稚氣未脫就為國犧牲
忍唔住喊出嚟
那場戰鬥后,王焯冉所在團18名女兵3次請戰,她們在請戰書中寫道:“願同男兵一樣英勇戰鬥,甚至流血犧牲!”
陳祥榕的姐姐依然對弟弟思念無盡。她堅強地說:“當弟弟穿上軍裝的那一刻,他就不再是一個普普通通的公民,身上肩負的是軍人的天職,所以我也很為他感到驕傲。”
肖思遠犧牲后,16歲的弟弟時常夢見哥哥端着槍威武的樣子。他下定決心:到了18歲,接替哥哥入伍,把哥哥的精神傳下去!
2020年10月25日,陳紅軍的兒子出生了。那天是中國人民志願軍抗美援朝出國作戰紀念日,陳紅軍妻子的爺爺是一名志願軍老戰士,她相信這是冥冥之中的血脈傳承。她堅強地說:“我要把孩子好好養大,讓他成為像爸爸那樣的人。”

我都係,每次睇都忍唔住

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 06:15 PM 發表

師兄講得啱,幾利的刀都會生銹的,,無老虎係身邊真係要收下火
師兄點解冇師嫂喺身邊就要收火呢 師嫂隨身帶住磨刀石?
不過連黑暴時期都忍過咗,喺外邊都係忍一忍好啲,香港好多傻人

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 06:47 PM 發表

係呀奔放兄,所以我老虎黑暴最厲害這幾個月要接我下班,就係我炮仗頸,,班趴街8月暴動三罷時係柴灣塞馬路,有個人去清比幾十人狂打當時我在場,我想幫手但老婆在拉走,當時我沒堅持也知雙拳難敵四手,到現在心裡都不舒服的
我會銘記和師兄姐教誨以後安全第一
睇到呢度,我明點解要冇師嫂喺身邊就收火喇!師嫂至可以令師兄安心出行

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-2-20 07:22 PM 發表

有些年輕人都 “出口成章”,女仔都好粗口,一講就係性器官,令人側目。
喺街成日遇到啲女仔重粗口過同佢傾緊計嘅男仔,真係銀眼又銀耳。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 08:54 PM 發表

飲酒時飲醉又係老虎照,雖然係罵但最後在身體照顧的又係得老虎,夫妻百年修來同渡船各補所需哦,,阿腰瘦知道晒我脾性知道哪時要罵哪時要烘,世上我覺得只有媽媽和老虎最明自己
師妹講得啱香港現在傻人通街是哦,大家都要小心
師兄喺塵世間遇到兩個最明白你嘅人,已經足夠令人又羨慕又妒忌架喇🤫🤫 重要一個係由細照顧到你大,另一個就接力由你大照顧到你老,夫復何求喔,師兄!😉

引用:
原帖由 TWSK73 於 2021-2-20 09:33 PM 發表

之前個班自由西著晒粗口T上身,個格真係好低賤
重要隻隻個樣都戰鬥格咁,如果屋企出件咁嘅,真係影衰哂全家😣

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 09:49 PM 發表

所以老虎娶了她就要對她好,雖然我傳統但就唔贊成老虎唔到八十也不比飽飯去食,老虎係要嚟疼的(因快絕種嫲)
哈哈!其實我都唔明點解會有呢句"唔到八十都唔比飽飯老婆食" ,自從我懂得兩性關係,就已經見到根本唔係咁嘅,重覺得做香港男人都幾辛苦潻🤭🤭

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-20 10:56 PM 發表
睇完戰狼2,都系普通話順耳啲,大台都cut了幾多下,好彩仲有彩蛋睇
我第一次睇戰狼戲,雖然好誇張不過好緊張!一直諗住必定係開心結局,主角唔會屎嘅!
聽聞戰狼1,打得重厲害?之前唔敢睇,但係宜家愛國嘅意志激昂!

引用:
原帖由 lilily97 於 2021-2-20 10:23 PM 發表

今日去黃大仙廟拜神,都見到法L功bannar系廟出面大廣場 ,火都黎,即刻影低報國安.既然佢地唔怕死,就安心送佢地一程
我都喺旺角成日見佢地擺攤,報過冇咗幾日又返嚟,死唔斷氣咁

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-20 11:10 PM 發表

戰狼1都好睇,但場面就冇2咁大,講邊境犯毒
好!上網搵嚟睇下先,最緊要睇吳京打鬼佬!

引用:
原帖由 rickylmy24 於 2021-2-20 11:02 PM 發表
呢個係令人為之驕傲又振奮嘅身份嚟! 攞咗特區護照後,從來個國籍都係寫中國香港!

引用:
原帖由 y98141 於 2021-2-20 11:27 PM 發表

可以睇下林超賢既紅海行動同湄公河行動,都好正
好的!多謝推介!襯宜家個心雄咗,頂得住睇啲打打殺殺戲。不過一見到面國旗,就眼淺喇

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 11:37 PM 發表

個女主角盧小姐都好靚的,好廣東話仲正過好多香港人,10幾年前同京哥拍個套港產片叫狼牙,
哦。。就係宜家戰狼2個女主角盧靖珊,係好靚女呀。立即上網搵下,原來係香港出世嘅同鄉來

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-20 11:40 PM 發表

戰狼1都好多打鬼情境,包你滿意
咁我就安心喇,如果唔咪錯手割爛屋企張沙發就屎火

引用:
原帖由 wpk 於 2021-2-20 11:46 PM 發表

再看傷講D黃人,雖然我也是傷講人,衰D講句,傷講人呢個群族要沒落也是活該的!
係!好多人都話宜家啲連禽獸都不如嘅物種,係被洗腦被唆擺至會咁反祖宗反社會。但係如果本質唔係咁惡劣的話,就算諗倒都講唔出口做唔出手吧?!
我睇到呢段時,都曾經閃過香港呢堆黑暴同後面堆物種!但係立即覺得邊有得攞嚟比,用嚟比較簡直係侮辱咗令人敬佩嘅英雄!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]