• 瀏覽: 565,264
  • 回覆: 209
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 09:19 PM 發表
昔日意氣風發,不可一世嘅漢奸,為咗逃避法律制裁,可以做得幾肉酸

圖轉自Save HK

譚文豪陳辭激動痛哭
【19:13】郭家麒及譚文豪發言時亦情緒激動,譚更在庭上一邊陳詞,一邊痛哭。案件暫時押後至晚上8時,讓各被告先吃晚飯。
【18:41】譚文豪、楊岳橋、郭家騏及李予信突然表示要自行作補充陳詞,代表4人的資深大狀梁家傑不再代表他們;林卓廷接下來亦會陳詞,楊岳橋發言時一度哽咽。

響黑記面前做戲...
果班因為呢班政棍而坐監既年青人連戲都無得做就精彩左個人生.....
呢D賤種真係比班認罪暴徒更可惡.....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 10:28 PM 發表

班友今舖就死硬,政治前途就一定行人止步,因為政改及軀已完宣誓後,全部都會DQ,無得再玩。問題呢單嘢入唔入到,入到要坐幾耐。
成個泛民主派原則上已經玩完,就算只係當中成員相信都已經無得再選.....
當日佢地決定漁死網破,諗住同班暴力友痴埋一齊大肆破壞社會就可以同中央對抗到.....
結果,中央半年內收晒佢地皮.....

引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-3 10:35 PM 發表

食4個都難頂菠蘿梘性好高。
佢地因住食到入醫院洗胃.....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 10:30 PM 發表

47人全部西九高鐵站押送深圳14+7隔離後,上廣州省高院審
廣州唔管香港司法個喎.....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-3 10:38 PM 發表

師兄係08年香港人認同中國人身份很高的,汶川地震係香港捐款真係好厲害,北京奧運中國跳水體操羽毛球多愛歡迎呀而中國女排簡直瘋魔港人,,記得奧運後獎牌選手來港真係一票難求通宵排隊哦
但,但,就係這樣白鬼就更急,,然後就無之後了
今次東京奧運本來日本仔好有信心去賺大錢,吸引中國旅客過去捧場.....安倍真係諗住用奧運去刺激經濟......
點知一個疫情,運動會成了負累......

2022京冬奧依家都唔知點算....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 11:03 PM 發表

我雖然政治智慧不太高,但國安法條文也睇過幾次,不似那47人陳詞,話不理解國安法內容
佢地響庭上為左保釋,個個梁A浩上身話"我老豆係陳局長呀....."

D戲假到呢....

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-4 08:57 AM 發表

現在佢揹左幾條罪等上court, 相信很快可以結束其可恥的議員生涯
但如果當區選民唔醒,另一個"子見2.0"咪又可以當選.....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-4 01:38 PM 發表

街道辦選立會及特首,就鐵定無得玩。但是否仍保留街道辧功能,還是由其他組織取代埋街道辦功能,就要睇下開會有咩公布
其實只需要提名委員會去篩走班黑暴議員就可以解決問題.....
始終取消全港區議會,由人大政協取代都唔係好事....

相信醫護界,會計界,高等教育界應該會改革....上年犯暴果325席分分鐘剩番150以下.....

引用:
原帖由 friendchanli 於 2021-3-4 01:46 PM 發表

咁就麻煩,呢班PK都唔知拆散幾多個家庭。放長雙眼睇佢哋報應。
唉....黃黑化左個社會,令到香港好多家庭撕裂甚至有暴力衝突......
而呢D影響真係唔係短時間內復原到.....

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-3-4 12:18 PM 發表
朋友傳來,吾知真定假,不過有啲幾好笑,但諗番啲班人煽動年青人,令幾多無知年青人入獄,又攪到香港立立亂,又吾覺好笑,希望個官公平處理,吾好畀啲班禍港害青嘅人逃離法網👇👇🤷‍♂️🤷‍♂️

為了保釋,可以幾激?

又話寧化飛灰,不作浮塵,口號容易嗌,有事都走晒!

呢班人當真正見到棺材,便流淚了。看看一群19暴動黑手的求情話節綠。

飛機仔話只要比佢保釋,叫佢上天摘星都得,然後就大哭!
講到咁誇張,一 ...
成班粉皮個個話要"違法達義","公民抗命"....

點知原來佢地只係響亂拋垃圾時就"違法達義",亂過馬路時就"公民抗命"認罪罰錢就算數.......

大妖褲搞壇佔中,大大聲話會自首認罪.點知原來佢只係選擇認阻街!!!
無恥到咁...世上罕有....

依家傳得好勁話梁生會再選特首,我個人認為中央唔會俾佢咁做......

引用:
原帖由 tommy414 於 2021-3-4 07:36 PM 發表
睇完我都想一齊喊,開心到喊😂
======================
譚文豪庭上痛哭
https://www.hk01.com/社會新聞/594260/35-初選-譚文豪庭上痛哭-更多被告要求作補充-案押後至周四 
佢地擺明係拉緊布去聚黑暴友.....

但佢地真係唔知好多和你死已經準備移民英國做BN(O)乞兒.....

引用:
原帖由 054D 於 2021-3-4 10:37 PM 發表
無論法庭上的人,或區域議會的黑暴議員,有正路唔行,偏要攬炒破壞一國破壞國家認同,以為中央係一國呢個低線會鬆動,以為經濟價值高於一國,以為香港經濟價值可以挑戰14億人的共同價值,結果好明顯,就係做人唔好得寸進尺。
班友真係天真到掟"汽水油多彈治",破壞社會安寧就會令中央跪低,然後放任雙普選俾犯暴操縱,再跟住就搞自決決定港獨...

既然"攬x十步曲",中央就直接幫佢地行第十步囉......

引用:
原帖由 kylohk 於 2021-3-4 09:22 PM 發表

條跑道上年年尾填完海,宜家開始鋪緊,下年就已經用得。

至於新客運廊同T2等工程先要等到2024年,希望早啲啦!

個機場現時橫掂喺度拍緊烏蠅,應該可以加班掛。
無咁快架...填完海要等佢沉降一陣架.....

北京出手改革香港選舉制度,明日(5日)開幕的全國人大會議,將審議《全國人民代表大會關於完善香港特別行政區選舉制度的決定(草案)》的議案。

港澳辦主任夏寶龍今日(4日)傍晚與港區全國政協委員會面,消息指,中央擬增加行政長官選舉委員會數目,由目前1200人增至1500人,新增一個包括港區政協委員在內的新界別,5個界別各佔300人,料過百名政協將來可自動成為選委,以確保「愛國者」在選委會佔大多數。

消息又指,北京擬增加立法會議席,由目前70席大增至90席,而5席俗稱「超級區議會」的區議會(第二)界別將會取消。消息人士指,地區直選、功能組別及選委會3個組別的議席不是30、30、30平均分佈,地區直選會有可能減議席,並撥歸選委會類別。

於地區直選,北京敲定改變「遊戲遊則」,由現時比例代表例變成雙議席單票制,即肯定不會再維持五大選區,而是劃分成更多個面積較小的選區,每區兩個議席,由最高票的二人當選。在泛民、建制選票大致比例六四比的情況下,泛民每區最多奪一席。換言之,在地區直選中,泛民再無法取得過半數議席的優勢。

翻查紀錄,2012年立法會選舉,泛民在35個直選議席中佔了18席,即稍佔多數;到了2016年,泛民進一步奪下19席。消息指,如果民主派日後在地區直選中,充其量只能取得「半壁江山」,變相地區政治版圖被大大壓縮。

最保守既方案選立法會...多x謝犯暴自己斷送香港政制前途...
但咁搞法,班商界反動份子(如"驚人亂"大舊石之流)又會主導到立法會?
建制主導立法會係好事,但問題係班商界有部份人真係唔聽話喎.....
除去犯暴議員後,下一步要清果堆拖政府後腿既商家佬....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]