• 瀏覽: 536,906
  • 回覆: 209
  • 追帖: 168
引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-1 09:55 PM 發表

年薪過百萬出到去分分鍾年薪20萬都搵唔到,去地做過幾多衰野真係心中有數,,
利君牙死都唔走,就知道出面跟本就唔會俾得起果份高薪......

真係以為媒體咁多錢賺咩........

熱賣及精選
今日有藍營KOL竟然叫人影今日著黑衫既人,今次佢真係玩大左.....
老麥員工本身都係全身黑色,咁老麥又係咪黃店??

葉劉都出文叫大家停止鬥人,好明顯佢係有中央指示叫佢收聲.....
太公文匯成日攻擊劉焱呢D文章,駱主任真係要睇下有無人響度玩野.....

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-3-2 02:56 PM 發表

K11 MUSEA將終止名潮食館租約

班黃屎會唔話冇公理呢
呢間店已經犯左食環例,收硬告票....

K11為左唔想影響品牌形象,立刻割蓆好正常......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-2 05:01 PM 發表

葉劉?算把啦!
阿爺眼中根本無佢存在!
葉太的確係發緊特首夢,成日以為林太得點解自己唔得....
佢肯定成世都係"發夢".....

但葉太今次叫人唔好批鬥高官係好明顯叫佢果班KOL唔好玩得太過份....
始終玩到人鬥人唔係好事.....

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-2 05:09 PM 發表

上年和朋友吹水,我預計林鄭連任,之後葉劉上場。不過要睇下佢呢幾年表現,中央合唔合意。
葉太唔識得一手軟一手硬已經可以落選

引用:
原帖由 gogofit 於 2021-3-2 06:45 PM 發表

其實關咩「人鬥人」事呢?
你食環冇清潔流膿牆,就當你有苦衷,而家2021年啦,係咪可以出嚟表個態呢?市民對佢個部門有意見好正常喎。
政府乜唔係有特首代表晒架咩?
佢已經宣左誓擁護基本法同效忠特區政府,仲唔係表態??
佢做野唔掂,你可以去申訴專員投訴佢,而唔係響D文章同KOL對佢人身攻擊.....
我也唔喜歡劉女士的處事手法,但我也不會玩人身攻擊,當玩到呢樣時,已經中了黃友圈套.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃黎耀曉明 於 2021-3-3 12:37 AM 發表

比加超承繼之前官僚文化,但在後段有祖國支援,表現都叫合格。
總之唔掂既官,中央已經收左佢地皮.....
笑恥幾唔掂都好,佢始終都係食衛局局長,中央同意佢做既話我地只能睇住佢做野....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 owan12345678 於 2021-3-2 10:54 PM 發表

葉太,太過自我中心,自以為是。。。。做唔到特首
佢話林太係"妹仔"呢句話已經特首夢碎.....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-2 11:25 PM 發表

係嚟個時間班黑媒黑醫一定大造文章的,,係香港每天平均150人死忙而長者佔大部分,,所以星期日過世的人士真係未必關疫苗事當然要等醫學報告,,而醫院也延後48小時才公布我覺得事件應該有初步答案,,如果28號已知打疫苗出事政府一定暫停接種再研究的,,
所以話呢...真係唔好再望打完伏必泰後會出事......
今次班黃媒實會大造文章......

引用:
原帖由 geometric 於 2021-3-2 09:48 PM 發表

一哥有機,
我心目中有一個人選,可惜他年事已高,我諗機會不大了....外號沙皇,曾掌管暴大和教育界。做過高官,可惜他官場不算得志。

我諗很多師兄猜到我說的是誰了吧
果個沙皇無可能做.....你睇下佢家族出左乜野人出黎先啦......李志喜呀...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-3-3 01:22 AM 發表

不如咁講啦:
基於一年來嘅新聞,伏必泰隻疫苗係負面新聞不斷,基於往績,伏必泰出事(無論大事小事)嘅機會係好高。呢個係由事實得出嘅結論,唔係想唔想嘅問題。而且伏必泰出唔出事,其實都影響唔到想打科興疫苗嘅人。

再睇番科興今次單新聞,嚟緊幾日甚至一段時間,班曱甴及黑媒一定會瘋傳,最終佢地係要唱衰國產疫苗,甚至會要求停打國產疫苗。如果真係有咁嘅結果,咁就係個天都唔幫愚港,因為想打科興疫苗嘅,相當大部分 ...
我都話過,班黃友係寧願唔打都唔會打伏必泰...因為佢地唔一向都信政府...
但問題係既然政府通過可以打,點解正常人唔可以俾政府信心?
如果成日當"伏必泰必有問題"的心態去睇,其實也反應出對政府信心不足而已.....

當邱騰華都話依家無信心同新加坡搞氣泡,就知道"清零"呢兩個字響政府眼中係好困難.....
將來趨勢一定係徘徊響低雙位數(每日10-30宗),除非將來去到日日40宗以上,否則4人社交措施會繼續維持(因為無晚市真係會死好多餐廳)......

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2021-3-3 07:31 AM 發表

這是最壞的情況,我覺得亞爺一早會預計到疫苗在港香會有新聞炒作,始終黃色傳媒控制整個香港喉舌,大家先讓子彈飛一會,新冠疫苗或藥物總會有普及的一天,只是時間問題,而能把握這些時間做到全民接種,就能在世界經濟發展上超前其他國家或地區
阿爺俾晒香港應該用既疫苗,香港人打唔打自己決定啦......

當有班黃死寧願罰5000都唔肯去強檢,就知道香港有堆刁民為數也不少......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-3-3 12:13 PM 發表

係微博見到大陸網民回應。
科興的確不適合60歲以上長者打,何況佢本身有不少病症。
有病的人也不適合打,包括有傷風感冒鼻炎等。
其實政府是否安排失當或執行過程有漏洞。
唔好睇果班營銷號啦
政府顧問委員會話無問題的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 07:11 PM 發表

今日有人上演被跳船,咁搞法狀棍黨滅黨可期

涼瓜親自落手割,但阿爺政改後,一樣唔會比狀棍黨有份玩

[頭條日報] 【大拘捕】譚文豪、郭家麒、楊岳橋及李予信退出公民黨 梁家傑終止代表

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2013153/
想拖延時間嗟.....

陣間搵律師又響度浪費時間.....

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-3 07:43 PM 發表

涼瓜如意算盤喺同所有國安犯割席,以求劃清界線,到軀已完宣誓及以後立會選舉可以過關。但如果真喺呢個諗法就太天真,阿爺新政改其中一個針對目標就喺大狀黨,根本唔會有機會留低。
大撞黨見記者喎....可能宣布解散......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]