• 瀏覽: 564,968
  • 回覆: 209
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 01:43 PM 發表

截複必泰糊,激死黃💩
班黃既相信寧願唔打......就算復必泰到港都會話隻疫苗係內地集團代理而拒打......

佢地分分鐘寧願去英美打都唔響香港打......

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 01:55 PM 發表
會唔會星期五由中旅/華潤安排運輸,由深圳灣過關?

[頭條日報] 消息指科興疫苗或最快本周五抵港 BioNTech疫苗料下周運抵

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2000970/
運醫療設施響香港得一兩間做,華潤無咁既設備.....

引用:
原帖由 054D 於 2021-2-17 01:49 PM 發表
英國似乎好唔掂,而家事事挑釁中國。
想抓著數嗟.....

引用:
原帖由 054D 於 2021-2-17 02:33 PM 發表

其實黃人唔知輝瑞數據上反應大咩。咪比個籍口唔打輝瑞lor
依家佢地係"唔要科興,也不要復星".......

佢地係選擇唔打...寧願自己染疫有抗體算.....

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2021-2-17 03:04 PM 發表
垃圾站,已舉報
呢個女人做過高達大婆,離左婚後做番高達小三後再變番做大婆......

真係"家有囍事"劇情.....

引用:
原帖由 kenywj 於 2021-2-17 04:48 PM 發表
今日我隔離果件臭YC又係度講話政府逼人用安心出行想拎行蹤乜乜乜,話根本無用,唔通去過好多地方就捉唒啲人驗,況且驗左又代表聽日唔中乜乜乜乜乜~
新年前,又話內地疫苗,送比咁多地方,只不過係叫人做白老鼠,仲好不屑咁講,忍唔住話番佢,其實已經好多人打緊,亦好多地方係幫中國買,你咪打面癱輝瑞,無人阻你

好鬼嬲
所以佢地話"唔打任何疫苗"....

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2021-2-17 05:38 PM 發表
YC細妹話"安心出行"apps會洩露私隱及行蹤📲,會有人監視,叫屋企人唔好裝,我即刻駁番佢點解上年會攞政府的一萬元💵💵,佢就話唔使登記資料,冇私隱問題,之後我再駁番佢,叫佢有本事就唔好用八達通,都會洩露行蹤,佢即刻冇聲出
一萬蚊都要填表登記喎....要話俾政府聽邊間銀行喎...
咁都唔係"個人資料"?

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-17 06:38 PM 發表

d人蠢其實ok.....
唔ok係d人蠢仲要學人陰謀論先救命
唔蠢都唔會咁多陰謀論啦......

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 07:53 PM 發表

呢個可能性不能排除,始終白鬼必定會自私,衹會照顧自己所需,不理道義及合約精神
唔好睇少復星....佢係"上海和黃"......

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-17 09:24 PM 發表

現在批咗科興,香港普通市民,應該都好快可以有得打
暫時只接受醫護人員及60歲以上老人家預約......

除非做陪打,否則一般人等下先....

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-17 10:10 PM 發表

希望6月有限度通關
相信要等到國內有六至七成人打左疫苗才有機會開關.....

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2021-2-18 12:15 AM 發表

如果復星BioNTech 下週真的有100萬劑疫苗供港應該算是大驚喜了

報道:輝瑞未向歐盟交付1000萬劑新冠疫苗
https://share.881903.com?article_id=2379411&article_column_id=12&fallbackurl=/news/international/2379411
復星自己講過有條專屬生產線生產疫苗,同輝瑞完全無關.......

而且佢地會在內地設廠生產mRNA疫苗:
https://www2.hkej.com/instantnew ... BioNTech內地建新冠疫苗生產基地

引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-18 11:54 AM 發表
黃畜曱甴拒用「安心出行」,唔緊要,最多繼續叫外賣或手動登記資料。
咁,打新冠疫苗要係「智方便」用電子針卡,佢哋又用唔用?攞住張列印嘅打針紀錄周圍走?定係決定唔打疫苗?
再進一步,將來返大陸都要用「健康碼」,曱甴又係唔用?咁就好了,唔駛撞到曱甴上深圳玩串77了。

阿爺玩連環拳,睇吓黃嘢曱甴拒絕得幾多次?
佢地相信以後唔會返內地了.....

除非日本要求打針証明才發簽証,否則佢地呢世都唔會打疫苗....

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2021-2-18 12:12 PM 發表

磚家一話可以緊急使用
科興咁短時間可以運來香港
証明國家一早已經預留俾港人
國家依然無放棄香港呢個忤逆仔
反國家嗰班人經時先睇清楚國家係點為我哋著想
佢地扮盲嗟....

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-2-18 10:09 AM 發表
點舉報?有冇師兄師姐妹們可提供
只有報警一項?
打1823

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]