• 瀏覽: 541,124
  • 回覆: 33
  • 追帖: 165
引用:
原帖由 大叔5935 於 2021-2-17 09:05 AM 發表

今天是2021年2月17日,辛丑年農曆正月年初六。

對於愚港面對新冠疫情嚟講,差不多剛好過咗一年。 在今次第四波疫情裡,昨日嘅確診數字為9宗,係第四波疫情最高峰時期百多宗確診數字後,再次回落到單位數。而第四波疫情對於愚港人嚟講,比較早前三波疫情,係更加難捱。不過由明日開始,加之於飲食業食肆嘅禁令就可以放寬,可以放寬晚上六點至十點,每一台食客可以四個人,呢個放寬對於飲食業嘅生意,係好重要嘅幫助。而 ...
支持

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
熱賣及精選

科興會差過外國?
我覺得有點假
我堅持打科興

我用過的android產品sensation, s2, note1, ray, one x, s3 3g.desire x ,one sv,table s,htc one.gpro,memo padFHD10
引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-2-19 02:22 PM 發表

政府做嘢,但多市民唔配合,效果衹能為零。這就是香港人質素,先自己打3O大板再說。作為正常市民,也同樣要捱3O大板,但抱著一線希望,配合政府一切防役措施,希望在明天。
我們要努力加油,配合落實政府的行動💪💪💪
加油💪💪💪

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 01:02 PM 發表

剛才11點幾去柴灣攞樽再驗核酸,因之前驗了5天還沒收到sms,已學了qq師妹郵件去問但安全為上先攞樽,,,走時有個20幾歲後生打把話要交樽但姐姐話11點已打包要明早到別的診所,然後這打把當然魚蝦蟹,然後說了句我好不爽的就話你地政府要我驗又唔起,我聽到當然興興地就話係我地政府,然後條打把當然鬼上身所有粗口都用盡仲話我好x興係唔係想打,當然我都有點嬲也當然我都50歲了就唔會動粗啦,然後我就話好興呀比1 ...
拳怕小壯
阿叔忍下啦
我都係老餅
我會在心中咒罵他

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-20 12:18 PM 發表

向所有中國戰士致敬🇨🇳🇭🇰

向所有中國戰士致敬👮👮

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-20 06:15 PM 發表

師兄講得啱,幾利的刀都會生銹的,,無老虎係身邊真係要收下火
https://youtu.be/hyXs1AYkMs0
好歌要聽

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-21 02:59 PM 發表

剛剛去三哥食嘢,未到舖面已經開定安心出行,剛剛有2件後生黃💩喺枱面登記,阻住個QR Code,我就好霸氣申隻手埋去,叫2隻黃💩讓開,掃完QR code比店員睇後,就 大搖大擺入去食嘢,隻黃💩仲要問店員,填完張紙放邊

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2021-2-22 08:28 AM 發表

幾時搞掂呢d垃圾「陣線」😒😒
https://youtu.be/jdMMvmLJzK0
全好全掉去英美

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-22 01:42 PM 發表

新12「門逃」BNO闖關失敗記

屈頴妍

說一個真實故事,不是網上謠傳,而是英倫朋友的親身經歷……

近月,「黃色gossip圈」內移民潮傳得沸沸揚揚,有人賣樓捲蓆趕飛機,義無反顧飛往疫情嚴重的大英帝國去。

那回赴英的飛機上,有一家12口的A君,12人中不單有高齡父母及三個幼小子女,還有姨媽姨丈表姐表妹表姐夫,難得整個家族都同聲同氣黃毒上腦,他們說,自己不是移民,而是走難 ...
咁白痴還要回港
去法國吖嘛
老婆可以做雞
自己可以做鴨

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-22 03:16 PM 發表

法國唔接受禽畜入境
法國要改制比曱甴去啦

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2021-2-23 09:42 AM 發表

大力支持

引用:
原帖由 kan08642hhh 於 2021-2-23 03:06 PM 發表

區議員違反宣誓內容將被DQ 5年內不得參選 曾國衞今午交代
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210223/mobile/bkn-20210223143604422-0223_00822_001.html

幾多議員有良知  又有幾多議員為糧支?
已完一向有糧支
無良知架啦

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-23 06:20 PM 發表

以前好多男仔都係二樓跳落街,你有冇試過跌親?
我們多數爬水管上落

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-2-23 06:34 PM 發表

以前真係唔怕死阿爸阿媽又唔太擔心的,有咩擦損流血吐痰口水又玩過,再唔係整D紅藍藥水又無事,,,我幾歲人仔跌左落坑渠條水管到流左幾多血個次阿媽要送入院,但嫲嫲話唔怕用香爐灰壓住就得,最後真係止左血但就留左個腫胞係額頭
咪係用灰就得

引用:
原帖由 hanE 於 2021-2-23 06:35 PM 發表

我住橫頭磡嘅七層大夏,兩邊樓梯有啲空心磚砌成嘅牆為樓梯透氣和採光,直上到最頂,有日同樓啲男仔唔知做乜孫悟空上身,係空隔牆一直往上爬,爬到四樓有人報吋,佢亞媽出現係樓下😂😂😂佢係四樓冇路走😂😂😂我哋企哂係下面睇佢上定落😂😂佢亞媽扎扎跳,死仔!!!嗰鑊金咯😂😂😂
細細個跳樓已成習慣🤣🤣🤣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]