• 瀏覽: 564,672
  • 回覆: 23
  • 追帖: 132
+368
遲來的報到

支持大叔

終於等到科興疫苗了

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-2-23 02:27 PM 發表

尋晚發現原來佢個系統神神哋
噤一條link會直接入到去, 唔洗排隊
好快手就可以book晒2老, 我哋可以拉衫尾去打
請問師姐book 2位長老需唔需要排2次

引用:
原帖由 catcrystal 於 2021-2-23 05:53 PM 發表

我用兩部電腦reg
之後發現一部要排隊另一部唔洗,就直接打條link去要排隊果部電腦試下,結果就唔洗排🙄
咁搞笑😂😂

今日中午排過執輸了,今晚再試

我太傻太天真了,諗住有100萬劑科興唔使咁心急,嘆慢版,又以為好似上次自願檢測咁大把日子book,點知原來首階段只玩十四日

本來可以掹長老衫尾打針,依家長老俾我連累要等下水了……

引用:
原帖由 kpophk 於 2021-2-24 01:38 AM 發表

下星期二開始可以預約去私家診所打
收到

政府疫苗接種計劃網站淨係有講3月中可以去私家醫生度打,但係未有更詳細資料

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-2-24 08:10 AM 發表

應該27號可以book 3月12號,28號可以book 3月13號,以此類推。 到時BioNTech 都到咗,接種中心數目大量增加, 科興應該易book啲
好,呢次我會密切留意的

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-24 07:08 PM 發表

Payme 都可以,問題喺全部電子消費,全部都chaseble,睇下黃人點樣拒絕消費券
係呀!會洩露行蹤架
等睇佢哋為咗錢花式搬龍門

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 06:09 PM 發表

師兄/姐? 第二輪係3月1號早上9:00預約, 今次睇下約唔約到?! 加油!
Oh! Thx!

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-2-27 11:57 AM 發表

成埸鬥爭,根本阿爺背後指揮,還記得8月份,武警深圳灣體育場集結,又操練防暴,又話十幾廿分鐘可以進港,我哋仲喺度估緊武警幾時進港平亂,我自己發夢,星期六過咗深圳避曱暴,星期日返嚟,武警已經進駐市區,平定一切

但事後睇翻,武警進駐深圳灣體育場,根本撥火為主,等班推手以為阿爺會中圈套出老解,而繼續去盡,等阿爺睇曬有咩黑手有份插手搞事,而作為保險,亦可以以防萬一真喺失控,可隨時收捨爛攤子。
阿爺有出老解幫手掃街,雖然大材小用,但係激死班反中亂港人渣集團

成功攬炒自己

引用:
原帖由 Chilie 於 2021-2-26 06:09 PM 發表

師兄/姐? 第二輪係3月1號早上9:00預約, 今次睇下約唔約到?! 加油!
今次預約到了,2部手機雙龍出海,搞掂兩個booking
再次感謝您報料😘😘

引用:
原帖由 wong7fai 於 2021-3-1 11:17 AM 發表

科興疫苗
私家醫生 list 出咗

透過疫苗資助計劃參與接種計劃的私家醫生/診所名單

市民可以自己選擇參與疫苗接種計劃的私家醫生及診所,直接與私家醫生及診所預約接種

透過疫苗資助計劃參與接種計劃的私家醫生/診所名單 https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS
感謝師兄報料

但係我開咗係空白頁面😅

引用:
原帖由 Mina12345678 於 2021-3-1 12:26 PM 發表

頭先我用chrome都開唔到個網站 但轉用其他瀏覽器就睇到了 😉😉
收到

又試下先

引用:
原帖由 wong7fai 於 2021-3-1 12:37 PM 發表

Ching

連結唔到,就真接 copy 網址係chrome就開到
收到

會傳埋比有需要嘅朋友

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-3-4 05:27 PM 發表
被告何桂藍係乜水,仲玩野。

47泛民涉顛覆國家政權罪申保釋 法庭今晚7時有決定
2021年03月04日 08:51

47名發起或參與去年民主派「35+」初選人士,涉嫌違反《港區國安法》,被控串謀顛覆國家政權罪,眾被告大前日(1日)在西九龍法院提出保釋申請,但遭控方反對,辯方律師經過3天保釋陳詞仍未完成,須於今日(4日)繼續。辯方陳詞完畢,裁判官蘇惠德押後至今天晚上7時就各被告的保 ...
綽號立場姐姐嘅曱甴婆!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]