• 瀏覽: 565,309
  • 回覆: 134
  • 追帖: 132
+368
引用:
原帖由 frmrom 於 2021-3-4 08:07 PM 發表
TVB報導,國安法案件46隻保釋申請,有15隻獲批
係咪篤灰保平安?之前已經有8隻未有落案,而家又分化15件,再鬼打鬼

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-3-4 08:10 PM 發表
都好,楊on Q, 巫婆,三白眼出唔到嚟,飛機豪上面有間屋救左佢。
佢哋會唔會去中山同我搶買樓

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-3-4 11:48 PM 發表

老酮 ; 出入美沙酮中心
老同呢個詞好耐,當時未有美沙酮

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-5 02:08 PM 發表

老同為黑社會隱語,出自同道中人一詞,道者,道友也。
無錯,但有年輕版友誤會係美沙酮嘅酮

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-5 02:50 PM 發表

因為道教奉行修煉,仙風道骨,所以隱君子又稱道友。
搞到仙風道骨咁廋係因為將錢買晒毒品,但以前食鴉片煙嘅係一班有身家嘅人,佢哋有錢買良好飲食,所以身體外表係好健康兼有肉地,如果識分辨去打劫佢哋,隨身有名錶(PP)兼幾皮嘢係身,講緊約40年前

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-3-5 03:48 PM 發表

我估計應該唔會去返回歸後第一屆立法會嘅20席直選咁少, 如果議席增加到80/90席, 直選議直應該有三份之一, 大約24-30席, 全港劃分為12至15個選區就差不多
選區細咗就取代埋區議會

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-3-5 08:38 PM 發表

因為貓太可愛又有用
歡迎加入奴才行列

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-3-5 10:23 PM 發表
第一次中六彩啦.....賺$30
大叔有新工作又中六合彩

引用:
原帖由 hanE 於 2021-3-6 12:16 AM 發表

坐緊未必立刻剪啩,可能新入去嘅一律冇得揀(全部平頭裝😂),底底劃一款,🤔咁爸爸咁多碼又分A,B,C,D,E警司又知唔知呢?點解周停唔對探監嘅人透露呢?我真係好關心佢哋㗎🤭
我都好關心周庭嘅短髮 look

引用:
原帖由 ricebuket 於 2021-3-6 07:29 AM 發表

新聞見到黃之鋒腰纏鐵鏈,俾阿sir拖狗咁拖,嗰一刻有啲不忍,心唸佢父母見到哩個畫面,會有咩感受?
出黎行 梗要還

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-3-6 09:32 AM 發表

一直都話各級議員的薪酬太高,太高,太高啦!
選舉期間,每次聽到話出來選係為市民服務,真心想🤮

如果把薪酬抹去,只係比車馬費及正常有單據的日常開支,睇下還有無咁多人爭著為“市民服務?😏
祇得車馬費又唔好,用中層公務員薪酬啦,如果有心服務香港,都要有温飽生活

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-6 09:52 AM 發表

睇到民屎黨這些去地都暗自開心,好在走得快,去地好多可以係祖國遊大江南北的,這些老鬼識睇風向
之前 CY 係面書出咗李永達旅遊嘅相

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-3-6 10:22 AM 發表

等你報告實況,在場館休息夠先好離開,之後幾日不要太操勞
網上有人話打咗疫苗就 10 日內唔好飲酒

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-3-6 07:37 PM 發表

愚港好多趴街話大量入貨哦
你咁易被人呃
如果街市擺到好似之前賣澳洲車厘子先算啦

引用:
原帖由 kt1223 於 2021-3-6 07:43 PM 發表

話時話上年黃瓜大仔好似冇上去開兩會,今年唔知有冇上去。
可能 sick leave 仲未好番

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]