• 瀏覽: 3,697
  • 回覆: 40
土耳其周一(15日)公布,拘留了一名擁有澳紐雙重國籍的女子及其兩名孩子,指他們非法從敍利亞入境,並指控該女子是回教極端組...

澳洲攪乜鬼?國民出事,便取消其國籍!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0216_00992_001.html

那些拿著澳洲護照的人(特別黃果啲)當心啦

先下手為強
澳洲政府學咗英國咁決斷
入咗澳洲籍嘅香港人最好取消定中國國籍
否則澳洲隨時唔認你

引用:
原帖由 一眼關七 於 2021-2-16 11:57 PM 發表
土耳其周一(15日)公布,拘留了一名擁有澳紐雙重國籍的女子及其兩名孩子,指他們非法從敍利亞入境,並指控該女子是回教極端組...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210216/photo/bkn-20210216170003095-0216_00992_001_01b.jpg?20210216170403

...
呢個澳洲總理真係好有問題...

剛剛簽咗反攬捕宣言,點解唔搬出黎用

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-2-17 12:10 AM 發表
那些拿著澳洲護照的人(特別黃果啲)當心啦
黃嗰啲都返唔到嚟啦
好似鄭教授咁
一早放棄咗中國國籍
要當心嘅應該係藍嘅香港人

譚公子譚少奶嗰啲要小心了

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-17 12:33 AM 發表
譚公子譚少奶嗰啲要小心了
其實, 澳紐係咪唔承認其他「雙重國籍」;持有澳紐籍除外?

超現實主義

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-2-17 12:43 AM 發表

就係承認先可以取消
按道理中國就唔取消得啦
因為令國民成為無國籍人士
係違反人道罪行

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-2-17 12:43 AM 發表

以上答得唔好
澳紐都承認雙重國籍
條女總理好似仲有英國籍

澳洲就限制雙重國籍人士
不可以做聯邦國會議
仲有冇其實限制就唔清楚

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-17 12:50 AM 發表

就係承認先可以取消
按道理中國就唔取消得啦
因為令國民成為無國籍人士
係違反人道罪行
你唔知澳紐有特殊關係咩?容許國民持有對方國籍唔出奇。

我既問題係:澳加籍、紐英籍又得唔得?

引用:
原帖由 一眼關七 於 2021-2-16 11:57 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210216/photo/bkn-20210216170003095-0216_00992_001_01b.jpg?20210216170403

...
呢個正仆街總理,國民喺外國出事,竟然係走去取消人澳洲國籍,就咁一了百了,真係未見過有國家咁做
《身為澳洲總理必須把國土安全置於首位》

正屎眼聯盟,自己把國土安全置首位,但係又唔容易中國在國安上有自己做法,唔怪得黃絲咁響往屎眼國家,因為臭味相投

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-2-17 12:57 AM 發表

你唔知澳紐有特殊關係咩?容許國民持有對方國籍唔出奇。

我既問題係:澳加籍、紐英籍又得唔得?
#11答咗 

又係9 up!

是否取消系睇中國法律,而唔系咩能嘢 違反人道罪行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]