• 瀏覽: 7,633
  • 回覆: 63
(法新社威靈頓16日電) 紐西蘭總理阿爾登今天指責澳洲規避責任,因為一名據報是極端組織伊斯蘭國(IS)成員的紐澳雙重國籍女子在土耳其被捕後,坎培拉取消她的澳洲國籍。

袋鼠國真搞笑..果頭就抗議中國打算取消雙重國藉...原來佢地想做No 1...而第一個取消先得.....小黃人..睇路啦...有事我走先..沒事我認頭....

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/澳洲撤銷雙重國籍恐怖分子護照-紐西蘭總理批卸責-102003995.html

引用:
原帖由 nut30 於 2021-2-16 09:11 PM 發表
(法新社威靈頓16日電) 紐西蘭總理阿爾登今天指責澳洲規避責任,因為一名據報是極端組織伊斯蘭國(IS)成員的紐澳雙重國籍女子在土耳其被捕後,坎培拉取消她的澳洲國籍。

袋鼠國真搞笑..果頭就抗議中國打算取消雙重國藉...原來佢地想做No 1...而第一個取消先得.....小黃人..睇路啦...有事我走先..沒事我認頭....:smil ...
紐西蘭竟然講人話?

hk曱甴都好恐怖

值得借鏡學習

說明, 民主治國用的係大話, 只要控制言論, 不斷講大話, 就可以洗腦自命民主的成為腦殘

有著數叫你做國民,冇著數叫你走人,,澳洲真喺

英美澳3條友從來都係只有死錯人冇死錯自己

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-2-16 09:17 PM 發表

紐西蘭竟然講人話?
因為果邊每次恐怖襲擊都係澳洲佬過去..上次基督城射殺左幾十人就係澳洲激進派白人主義信徒啦...一早就睇唔順澳洲佬D仆街野啦..

引用:
原帖由 nut30 於 2021-2-16 09:11 PM 發表

袋鼠國真搞笑..果頭就抗議中國打算取消雙重國藉...原來佢地想做No 1...而第一個取消先得.....小黃人..睇路啦...有事我走先..沒事我認頭....:smil ...
鬼叫你紐西蘭早排嘲笑澳洲被中國制裁,
澳屎眼而家報復,個女恐怖份子係紐西蘭籍的...

引用:
原帖由 徐庶 於 2021-2-16 09:17 PM 發表

紐西蘭竟然講人話?
五眼聯盟當中, 其實紐西蘭都好被動, 有時無跟大隊"制裁"/批評中國,

引用:

西撚日日搞笑

澳洲法例列明犯恐怖主義者系撤銷國籍
同雙重國籍無關,五毛識條鐡咩.

西方國家,尤其是伍C眼聯盲,雙重標準是常識吧

咁即係捉左既黑暴份子, 如果雙重國籍, 可以取消香港永居, 等佢地局移民....

引用:
原帖由 陳晴 於 2021-2-16 09:33 PM 發表
澳洲法例列明犯恐怖主義者系撤銷國籍
同雙重國籍無關,五毛識條鐡咩.
你竟然公開話紐西蘭總理係五毛...人家係總理..人民推選出黎..你係咩..屎都不如..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]