• 瀏覽: 2,444
  • 回覆: 19
大家估下香港警察到底會買邊個國家嘅衝鋒槍或手槍?
到底是支持國產裝備,國產武器品質優良,價廉物美,港警買國產。
定國產品質欠佳,外國的月亮比較圓,買進口貨了。

或者你估下香港警察會買邊款衝鋒槍或手槍?

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2021-2-23 15:10 ) 參與人數 22

1. 香港警察支持國產武器

7 (31.82%)

2. 港警崇洋媚外買進口貨

2 (9.09%)

3. 中西合璧,國產進口都有買

13 (59.09%)

死都要買外國貨,英毒未清。

一日林鄭月娥做特首 都會盡量買外國貨 要改變公務員做嘢嘅慣例 一定要換特首

為何一定要買,港人港槍,自行研發不成嗎?亞洲4小龍中,南韓,新加坡,台灣都有自家製槍哪,只有香港沒有,你話幾羞家呢?

引用:
原帖由 lubet 於 2021-2-16 04:43 PM 發表
為何一定要買,港人港槍,自行研發不成嗎?亞洲4小龍中,南韓,新加坡,台灣都有自家製槍哪,只有香港沒有,你話幾羞家呢?
無可能,香港自己研發武器要大陸點諗?真係想搞港獨呀?

何來港獨,不是私人攪,是政府科水,政府做出來自已用或出口到中國友好國家。

同戰鬥民族買AK,一槍打穿十幾隻曱甴。微衝太善良不適合香港用。

引用:
原帖由 6道 於 2021-2-16 05:19 PM 發表
同戰鬥民族買AK,一槍打穿十幾隻曱甴。微衝太善良不適合香港用。
中國也有56式,一D都唔失禮,要買要用,必選國產

引用:
原帖由 lubet 於 16/2/2021 17:24 發表

中國也有56式,一D都唔失禮,要買要用,必選國產
咩年代,仲56式

一定是國貨,黃屍官員想買歐美貨都買唔到

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-2-16 11:17 PM 發表

咩年代,仲56式
條友可能因為某啲原因與世隔絕咗40年

一個被世界專業權威軍事研究所確認為世界第二大武器制造出口國 一個軍事實力自產武器世界名列前茅 一個讓美國都緊張害怕世界先進科技工業制造大國 竟然被毒蘋果報道成港警認為中國連一支輕武器一顆子彈都搞不好的落後國家 簡直是滑天下之大稽

引用:
原帖由 a_drew 於 2021-2-16 11:17 PM 發表

咩年代,仲56式
俄軍仍然有用AK47

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-2-17 02:25 PM 發表

俄軍仍然有用AK47
人地用老古董你又要跟住用?就算老古董好用,做咩有新槍改進型唔買,買古董?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]