• 瀏覽: 1,374
  • 回覆: 17
新型冠狀病毒肺炎疫情下,口罩成為日常生活不可缺少的一環,然而大量即棄口罩變成廢物,恐污染環境。環保團體綠領行動1月舉辦可重用口罩試用活動,

早期班不知所謂醫學磚家,醫生工會,黑心醫護員工..
大事批評口罩不能清洗重要
呢啲垃圾思維真正是垃圾醫護.
有科學証明,口罩可以清洗重用

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/587457/可重用口罩實測-用家-布口罩易潔快乾評分最高-環團促檢視規格

飯要一口一口食
銅芯係唔錯

為何環團不明白口罩如何阻隔病毒

環保團體就是美國嘅走狗,美國嘅契弟,美國佬淫慾嘅婊子

我都係用布口罩,環保啲

銅心口罩有樣唔好就是無鐵線,戴眼鏡的人,會被呼吸出來的熱氣霧化眼鏡

最重要係可以有效防病毒,可重用的話梗係好啦

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-2-15 09:24 AM 發表
銅芯係唔錯
我都係用cu mask, 但係我就將個銅芯口罩個濾芯放入其他布口罩入面做濾芯。 又靚又正!

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2021-2-15 11:51 AM 發表

我都係用cu mask, 但係我就將個銅芯口罩個濾芯放入其他布口罩入面做濾芯。 又靚又正!
口罩最貴時用真係救到急

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-2-15 10:07 AM 發表
銅心口罩有樣唔好就是無鐵線,戴眼鏡的人,會被呼吸出來的熱氣霧化眼鏡
我載就唔會,係講野就跌落嚟.

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-2-15 12:17 PM 發表

口罩最貴時用真係救到急
其實舒服過帶3層口罩, 又環保!

引用:
原帖由 1333333 於 2021-2-15 09:14 AM 發表
新型冠狀病毒肺炎疫情下,口罩成為日常生活不可缺少的一環,然而大量即棄口罩變成廢物,恐污染環境。環保團體綠領行動1月舉辦可重用口罩試用活動,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210214/437648004535554048286705.jpeg/sxhb64xJQmL2whHpVJQ3bobk9n2TnbvJiTfdPYk33T0?v=w1280r16_9 ...
啲外科口罩點解唔可以重用呀,我就一直用滴露作為消毒清洗,只要清洗後陰乾而唔好扭乾破壞啲組織就唔覺有多大影響。
我一個外科口罩都起碼用過十幾廿次啦,上年2月開始到現在都係用咗10幾個左右,主要係呢啲外科口罩使用10幾次之後有時會發現啲組織有軟化蹟像,到時就要換一個新的。不過,如果大家驚嘅可以只係重用四五次左右先至丟棄,以我經驗呢啲外秊口罩重用四五次都同新嘅分別唔大。

環保和醫生團體好熟的。點解唔同的。點同市民解釋?

引用:
原帖由 我有隻Poodle 於 2021-2-15 01:25 PM 發表

其實舒服過帶3層口罩, 又環保!
起碼無咁慌,唔驚真係無口罩出唔到去買野

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-2-15 03:25 PM 發表

起碼無咁慌,唔驚真係無口罩出唔到去買野
係! 真係唔洗驚無口罩用。
所有親戚都比晒CU mask我, 我起碼用到幾年!
依家屋企D3層口罩無人用.....

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]