• 瀏覽: 13,180
  • 回覆: 176
引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-14 01:55 PM 發表
中澳關係持續緊張,不少被貨拒諸門外的澳洲貨轉銷本港,早前澳洲龍蝦、車厘子均一度大跌價,吸引不少市民大舉掃貨。牛年到,有凍肉零售商指,澳洲

https://cdn.hk01.com/di/media/images/990840/org/151c627520a2b554441fa6ab141d0d06.JPG/TIQe10FqNsSQUachnF6cF_oFqqFBYa-Br0XJ2a9Fydk?v=w1280r16_9
平一成叫扺食? 而家嘅情況應該平四成先合理。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-14 02:07 PM 發表
好野跟本唔愁無出路
你地點會愁 又有材料俾你地班無良文宣吹水打下飛機

要愁都係要蝕住賣既澳洲 d盟友又話撐 原來用文字撐
用錢買都買唔到原本中國買既貨量 真係好慘。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-14 02:25 PM 發表

成見事我只睇到個結果係:
國內人無好野食
咪就係曱甴d眼細law,黃渣

黃人曱甴祇喜歡臭鮑魚,

平一成少左D啩, 當香港人係水魚嗎, 應該平至少3成至啱數

引用:
原帖由 公園冰凍的核心 於 2021-2-14 03:12 PM 發表

叼你老墓,吹啊
師兄好野

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-2-14 02:07 PM 發表
好野跟本唔愁無出路
唔愁唔愁, 留返比黃絲食晒佢囉,不過黃絲最愛食民不聊生煲

平唔到4 成都唔抵食

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-2-14 01:55 PM 發表
中澳關係持續緊張,不少被貨拒諸門外的澳洲貨轉銷本港,早前澳洲龍蝦、車厘子均一度大跌價,吸引不少市民大舉掃貨。牛年到,有凍肉零售商指,澳洲

https://cdn.hk01.com/di/media/images/990840/org/151c627520a2b554441fa6ab141d0d06.JPG/TIQe10FqNsSQUachnF6cF_oFqqFBYa-Br0XJ2a9Fydk?v=w1280r16_9
起碼要半價先要
平一成就餓狗搶屎咁
依家話事權係我地度 都唔識講價

平—成咁多

咁會唔會轉埋嗰啲碳過嚟香港賣呢?如果係嘅話香港碳燒平囉!

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-2-14 02:20 PM 發表

平一成有鬼用咩?平時大減價都唔止平一成啦。
平貴啲錢都去哂入口商嗰袋度!

引用:
好野跟本唔愁無出路
無錯, 所以cheap野就要賤價出售, 有版你睇架!

罷買澳犬貨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]