• 瀏覽: 3,322
  • 回覆: 86
美國參議院彈劾前總統特朗普的聆訊已經結束,議員最後表決以57票贊成,43票反對,因無法超越三分之二參議員贊成的門檻,因此

民主自由大國幾不知所謂
全世界直播傻侵叫人衝都可以話冇罪,難怪曱甴咁鍾意老美。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210214/bkn-20210214050943984-0214_00992_001.html

熱賣及精選
擺明係攻和黨黨友護短. 明知係侵侵唔啱都要維繫自己黨嘅聲望, 唯有含淚投反對票.
班黨友恐怕侵侵自己組第三政黨, 名曰 "拋boys黨", 間接鎅咗攻和黨嘅支持度. 依家咁做都係期待侵侵唔好咁反骨, 留番喺攻和黨. 兩害取其輕, 綁番嗰7000幾幻支持侵侵嘅損票啫.

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.
同香港情況一模一樣,原來香港同美國嘅民主自由係同步。

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2021-2-14 05:50 AM 發表

擺明係攻和黨黨友護短. 明知係都要保全自己黨嘅聲望, 唯有含淚投反對票.
班黨友恐怕侵侵自己組第三政黨, 名曰 "拋boys黨", 間接鎅咗攻和黨嘅支持度. 依家咁做都係期待侵侵唔好咁反骨, 留番喺攻和黨. 兩害取其輕, 綁番嗰7000幾幻支持侵侵嘅損票啫. ...
唔好俾我估中, 侵侵會喺未來三年會積極為重番帛宮舖路, 更威脅若果黨內唔支持(nominate)佢喺 2024 代表攻和黨, 佢就另組一黨, 同 泯煮, 攻和, 兩黨揮過.

莫聽穿林打葉聲, 何妨吟嘯且徐行, 竹杖芒鞋輕勝馬, 誰怕 ? 一簑烟雨任平生. 料峭春風吹酒醒, 微冷. 山頭斜照卻相迎, 回首向來蕭瑟處, 歸去, 也無風雨也無晴.
狗國深層正苦快L啲殺死狗浸全家啦屌你滷味,唔係4年後佢又捲土重來呀仆街!

無天理!!!!!!

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2021-2-14 06:09 AM 發表

唔好俾我估中, 侵侵會喺未來三年會積極為重番帛宮舖路, 更威脅若果黨內唔支持(nominate)佢喺 2024 代表攻和黨, 佢就另組一黨, 同 泯煮, 攻和, 兩黨揮過.
之前已經傳話佢會組新黨
不過侵之後否認

我認應該係共和黨私下同侵和解
所以侵先唔組新黨

不過今次倒戈果幾條友
以侵既性格 一定唔會放過佢地

侵本來一手好牌
但係自己打得爛 無得怨
如果唔係capitol hill單野
佢下台後 仍然可以保持到極強大政治力量
無人敢郁佢
而家 雖然佢仲保有一定政治力量
但已經屬於可控範圍
只要 拜登執政上無大差錯或者極大爭議
2024 侵要捲土重來 有點難度
不過唔係無機會
如果拜登無法短期內振興經濟
或者持續推行左派政策
右派力量將會再度走上枱面

得啖笑

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.
引用:
原帖由 Jackishere 於 2021-2-14 05:41 AM 發表

美國參議院彈劾前總統特朗普的聆訊已經結束,議員最後表決以57票贊成,43票反對,因無法超越三分之二參議員贊成的門檻,因此

民主自由大國幾不知所謂
全世界直播傻侵叫人衝都可以話冇罪,難怪曱甴咁鍾意老美。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210214/bkn-20210214050943984-0214_00992_001.html
要保住共和黨,就必須咁做。
政治先行。

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-2-14 07:34 AM 發表

要保住共和黨,就必須咁做。
政治先行。
57票贊成,43票反對
同意, 其實好無奈, 不過侵侵對黨譽遺禍都幾深!

引用:
原帖由 bomdhead 於 2021-2-14 07:41 AM 發表

57票贊成,43票反對
同意, 其實好無奈, 不過侵侵對黨譽遺禍都幾深!
睇嚟Trump爺好有機會被逐出共和黨。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
咁都得

特朗普這次很沒面子。
57票支持,也就是有7個共和黨參議員倒戈,距離60票差距不遠。

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-2-14 09:15 AM 發表

睇嚟Trump爺好有機會被逐出共和黨。
負資產陀衰家註定冇運行!

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-2-14 06:59 AM 發表

之前已經傳話佢會組新黨
不過侵之後否認

我認應該係共和黨私下同侵和解
所以侵先唔組新黨

不過今次倒戈果幾條友
以侵既性格 一定唔會放過佢地

侵本來一手好牌
但係自己打得爛 無得怨
如果唔係capitol hill單野
佢下台後 仍然可以保持到極強大政治力量
無人敢郁佢
而家 雖然佢仲保有一定政治力量
但已經屬於可控範圍
只要 拜登執政上無大差錯或者極大爭議 ...
仲有, "敗凳" 未必有咁長命做足四年, 到時 副總統 頂上未必夠 "侵侵" 揮. 反而我期待 女子組 "琴媽拿" vs "醫幻咖".

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]