• 瀏覽: 4,332
  • 回覆: 86
美國參議院彈劾前總統特朗普的聆訊已經結束,議員最後表決以57票贊成,43票反對,因無法超越三分之二參議員贊成的門檻,因此

民主自由大國幾不知所謂
全世界直播傻侵叫人衝都可以話冇罪,難怪曱甴咁鍾意老美。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210214/bkn-20210214050943984-0214_00992_001.html

同香港情況一模一樣,原來香港同美國嘅民主自由係同步。

狗國深層正苦快L啲殺死狗浸全家啦屌你滷味,唔係4年後佢又捲土重來呀仆街!

無天理!!!!!!

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2021-2-14 06:09 AM 發表

唔好俾我估中, 侵侵會喺未來三年會積極為重番帛宮舖路, 更威脅若果黨內唔支持(nominate)佢喺 2024 代表攻和黨, 佢就另組一黨, 同 泯煮, 攻和, 兩黨揮過.
之前已經傳話佢會組新黨
不過侵之後否認

我認應該係共和黨私下同侵和解
所以侵先唔組新黨

不過今次倒戈果幾條友
以侵既性格 一定唔會放過佢地

侵本來一手好牌
但係自己打得爛 無得怨
如果唔係capitol hill單野
佢下台後 仍然可以保持到極強大政治力量
無人敢郁佢
而家 雖然佢仲保有一定政治力量
但已經屬於可控範圍
只要 拜登執政上無大差錯或者極大爭議
2024 侵要捲土重來 有點難度
不過唔係無機會
如果拜登無法短期內振興經濟
或者持續推行左派政策
右派力量將會再度走上枱面

得啖笑

引用:
原帖由 Jackishere 於 2021-2-14 05:41 AM 發表
美國參議院彈劾前總統特朗普的聆訊已經結束,議員最後表決以57票贊成,43票反對,因無法超越三分之二參議員贊成的門檻,因此

民主自由大國幾不知所謂
全世界直播傻侵叫人衝都可以話冇罪,難怪曱甴咁鍾意老美。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210214/bkn-20210214050943984-0214_00992_001.html
要保住共和黨,就必須咁做。
政治先行。

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-2-14 07:34 AM 發表

要保住共和黨,就必須咁做。
政治先行。
57票贊成,43票反對
同意, 其實好無奈, 不過侵侵對黨譽遺禍都幾深!

引用:
原帖由 bomdhead 於 2021-2-14 07:41 AM 發表

57票贊成,43票反對
同意, 其實好無奈, 不過侵侵對黨譽遺禍都幾深!
睇嚟Trump爺好有機會被逐出共和黨。

咁都得

特朗普這次很沒面子。
57票支持,也就是有7個共和黨參議員倒戈,距離60票差距不遠。

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-2-14 09:15 AM 發表

睇嚟Trump爺好有機會被逐出共和黨。
負資產陀衰家注定冇運行!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]