• 瀏覽: 8,696
  • 回覆: 15
本港周五(12日)新增24宗武漢肺炎確診個案,另外約有10宗初步確診個案。眾新聞接獲消息指,其中三宗初步確診為內地偷渡來港人士,卻持有「行街紙」,懷疑曾於本港工作。當中兩人住在尖沙咀美麗都大廈,連同今日一宗確診個案,即美麗都大廈累計三宗確診。
本報正向入境處查詢,該三人的資料以及為何會發出「行街紙」,正待回覆。
消息指,該三宗初步確診為內地偷渡來港人士,持有「行街紙」,懷疑曾於本港工作,其中兩人分別是31歲女性、35歲女性,報稱居住於尖沙咀彌敦道54-56B號美麗都大廈,另外一名女性,報稱居住尖沙咀彌敦道83-97號華源大廈,位於美麗都大廈的對面。據了解,三人並非近期偷渡來港,但入境處沒有即時遣返有關人士,反而發出「行街紙」。
眾新聞向入境處查詢,. 以上三人何時曾被處方截獲?是否曾於本港工作?為何三人會獲發「行街紙」?疫情至今,一共向多少名偷渡來港人士發出「行街紙」?正待回覆。

香港咁危險,仲要偷渡黎香港?
為乜?

新聞來源連結:

https://www.hkcnews.com/article/38151/偷渡客-美麗都大廈-華源大廈-38151/偷渡客

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 07:39 PM 發表
英國安全d? 快d拿bno 過去啦, 仲留係香港等咩9?
武漢最安全,你唔去?

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2021-2-13 07:47 PM 發表

雞?
咩叫雞?

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-2-13 08:01 PM 發表

佢唔使我隔離的話,我即刻上去。
同盧教授一樣
一定係

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-2-13 08:05 PM 發表
點解大陸人可以有行街紙
要問林鄭

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 08:42 PM 發表

香港都安全, 點解要去武漢...

唔似d反中白痴又怕國安法, 又怕中國疫苗, 都唔知仲係香港等咩9...
如果香港安全,返上去就唔駛隔離21日啦。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 07:39 PM 發表
英國安全d? 快d拿bno 過去啦, 仲留係香港等咩9?
香港都安全, 點解要去英國

唔似d白痴籃屍, 又鬧美國又移民去美國

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 08:55 PM 發表

大陸覺得香港唔安全, 我覺得香港唔安全,我留係香港係言行一至...

反中白痴就成日覺得香港唔好, 成日話走又唔走... 就係言行不一....口裡說不, 身體最L誠實...
你覺得
巧巧笑

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 09:01 PM 發表

係呀, 鬧外國又移民過去, 呢d 都係仆街....

同d話香港唔好又死都唔走既反中白痴一樣, 咁L仆街...
你政治上腦?

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 09:03 PM 發表

(邊有d身體最誠實既反中白痴好笑..

大陸覺得香港唔安全, 我覺得香港唔安全,我留係香港係言行一至...反中白痴就成日覺得香港唔好, 成日話走又唔走... 就係言行不一....口裡說不, 身體最L誠實...
點解你又講香港人大常委痰盂宗
🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 09:10 PM 發表

(如果係移左民,佢就係一個仆街..., 反中白痴唔就,亦一樣係仆街...)

係呀, 鬧外國又移民過去, 呢d 都係仆街....

同d話香港唔好又死都唔走既反中白痴一樣, 咁L仆街...
講疫情,你不要繼續離題

引用:
原帖由 hundredhundred 於 2021-2-13 09:33 PM 發表
又偷渡又行街紙,都唔合理,好心搞清楚消息才報導
我都覺好唔合理

引用:
原帖由 史太夫 於 2021-2-13 10:02 PM 發表
中L咗美肺就去問美畜賠償啦屌!
你叫2隻大陸妹去問?

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-2-14 07:22 PM 發表
可能係掃黃組放蛇時傳染比佢哋…
打手槍?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]