• 瀏覽: 8,730
  • 回覆: 95
本港周五(12日)新增24宗武漢肺炎確診個案,另外約有10宗初步確診個案。眾新聞接獲消息指,其中三宗初步確診為內地偷渡來港人士,卻持有「行街紙」,懷疑曾於本港工作。當中兩人住在尖沙咀美麗都大廈,連同今日一宗確診個案,即美麗都大廈累計三宗確診。
本報正向入境處查詢,該三人的資料以及為何會發出「行街紙」,正待回覆。
消息指,該三宗初步確診為內地偷渡來港人士,持有「行街紙」,懷疑曾於本港工作,其中兩人分別是31歲女性、35歲女性,報稱居住於尖沙咀彌敦道54-56B號美麗都大廈,另外一名女性,報稱居住尖沙咀彌敦道83-97號華源大廈,位於美麗都大廈的對面。據了解,三人並非近期偷渡來港,但入境處沒有即時遣返有關人士,反而發出「行街紙」。
眾新聞向入境處查詢,. 以上三人何時曾被處方截獲?是否曾於本港工作?為何三人會獲發「行街紙」?疫情至今,一共向多少名偷渡來港人士發出「行街紙」?正待回覆。

香港咁危險,仲要偷渡黎香港?
為乜?

新聞來源連結:

https://www.hkcnews.com/article/38151/偷渡客-美麗都大廈-華源大廈-38151/偷渡客

接獲消息…… 但未確認

英國安全d? 快d拿bno 過去啦, 仲留係香港等咩9?

恩客傳比囡囡,囡囡又傳比恩客,不斷循環

引用:
原帖由 死狗改不了食屎 於 2021-2-13 07:24 PM 發表
本港周五(12日)新增24宗武漢肺炎確診個案,另外約有10宗初步確診個案。眾新聞接獲消息指,其中三宗初步確診為內地偷渡來港人士,卻持有「行街紙」,懷疑曾於本港工作。當中兩人住在尖沙咀美麗都大廈,連同今日一宗確診個案,即美麗都大廈累計三宗確診。
本報正向入境處查詢,該三人的資料以及為何會發出「行街紙」,正待回覆。
消息指,該三宗初步確診為內地偷渡來港人士,持有「行街紙」,懷疑曾於本港工作,其中兩人分 ...
雞?

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-2-13 07:39 PM 發表
英國安全d? 快d拿bno 過去啦, 仲留係香港等咩9?
武漢最安全,你唔去?

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2021-2-13 07:47 PM 發表

雞?
咩叫雞?

引用:
原帖由 死狗改不了食屎 於 2021-2-13 07:53 PM 發表

武漢最安全,你唔去?
佢唔使我隔離的話,我即刻上去。

體諒吓入境事務處啦,疫情當下,一雞難求,幾十萬阿伯要出嘢㗎,為咗少D色情案件,暫準居港有説不出的苦衷。

點解大陸人可以有行街紙

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-2-13 08:01 PM 發表

佢唔使我隔離的話,我即刻上去。
同盧教授一樣
一定係

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-2-13 08:05 PM 發表
點解大陸人可以有行街紙
要問林鄭

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-2-13 08:05 PM 發表
點解大陸人可以有行街紙
行街紙不是只發給申請難民身份的人 (即非中國籍旅客)?

過年都要落嚟香港開工!?

引用:
原帖由 死狗改不了食屎 於 2021-2-13 07:53 PM 發表

武漢最安全,你唔去?
香港都安全, 點解要去武漢...

唔似d反中白痴又怕國安法, 又怕中國疫苗, 都唔知仲係香港等咩9...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]