• 瀏覽: 14,830
  • 回覆: 144
  • 追帖: 1
+8
【本報訊】澳洲政府早前宣布延長香港畢業生和技術簽證5年,為港人申請永久居留鋪路。澳洲總理莫里森周四(11日)表示,獲延長簽證的合資格人士在5年期屆滿後,可申請「技術類別」的永久居留簽證,但須具備「適當技能」......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210213/00176_040.html

奸邪妖獸當日聲言︰「無限量支持香港人爭取人權自由!」

如今聽起來,只不過笑話一句。

去得working holiday果D摘下瓜瓜菜菜算唔算特殊技能呢?

吓!咁辛苦攪個曱甴牌,你而家話唔適用?

下咁等於攪  技術移民

港式口技+反手打飛機+ 瀨鬼佬鞋底

O唔OK ?

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-2-13 06:42 AM 發表
吓!咁辛苦攪個曱甴牌,你而家話唔適用?
哈哈,師兄真喺幽默。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-13 06:24 AM 發表
【本報訊】澳洲政府早前宣布延長香港畢業生和技術簽證5年,為港人申請永久居留鋪路。澳洲總理莫里森周四(11日)表示,獲延長簽證的合資格人士在5年期屆滿後,可申請「技術類別」的永久居留簽證,但須具備「適當技能」......

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210213/00176_040.html

奸邪妖獸當日聲言︰「無限 ...
OH NO
又做咗 CONDOM

叫曱甴情何以堪

見到揸BNO去英國果班都係送外賣,靠食過期食品嘅香港精英,邊個會真心想要垃圾?希望英國同加拿大堅持落去啦!

引用:
原帖由 MarkIV 於 2021-2-13 06:53 AM 發表
見到揸BNO去英國果班都係送外賣,靠食過期食品嘅香港精英,邊個會真心想要垃圾?希望英國同加拿大堅持落去啦!
送外賣都係工作喎!香港夠有人送外賣啦、養到自己就ok 啦、英國食物平過香港喎 3磅已經買到一隻雞,唔係過期㗎!

適當技能?唱衰中國同香港咪得
外國好受落架

引用:
原帖由 Kudo2001 於 2021-2-13 06:58 AM 發表

送外賣都係工作喎!香港夠有人送外賣啦、養到自己就ok 啦、英國食物平過香港喎 3磅已經買到一隻雞,唔係過期㗎!
你啱!咁L正嘅地方所以一定要去!天氣好,食物新鮮美味,工作機會多,有自由,冇歧視,簡直人間天堂!唔去一定後悔一世!

曱甴🪳,去裝修澳洲🦘大屎館呀

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-2-13 06:24 AM 發表

新聞來源連結:

奸邪妖獸當日聲言︰「無限 ...
講梗係天下無敵一到埋牙就關人

香港人去行乞而已

引用:
原帖由 weather 於 2021-2-13 06:40 AM 發表
去得working holiday果D摘下瓜瓜菜菜算唔算特殊技能呢?
唔係掟磚/製造汽油彈/私了咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]